ugrás a tartalomhoz

Sepi munkái

Sepiroth · 2007. Jún. 3. (V), 17.08
Mi a véleményetek ? Bármi jöhet :)
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/untitled-1f21180875496.jpg
 
1

Javaslatok

vbence · 2007. Jún. 3. (V), 18.48
A belső fejlécekben (tagok, inforációk) a bevel/emboss-os bigyók nem festenek túl jól. A fejléc jó a web2-es tabokkal, próbálj ezeknek a belső címeknek is valami web2es stílust adni. A piros nagyon elüt, talán folytatódhatna a barna szín a tagokból.

A bekezdések közötti térköz szerintem túl nagy, picit zavaró. A pontokat (12pt.) és kisebb betükkel írnám, talán boldban, ha nagyon eltűnnének.

Amúgy tetszik. A nagy fejlécet van aki nem szereti, mert túl sok hasznos helyet foglal el (a ténylehes tartalom csak a képernyő közepén kezdődik), nekem semmi bajom vele. Különösen a főoldalon. Az aloldalakon lehet valami egyszerübb, kisebb fejléc.
4

két egyetértő továbbgondolás

Táskai Zsolt · 2007. Jún. 4. (H), 09.08
tényleg nagyok a bekezdések közötti térközök. tipográfiai ajánlások azt mondják, hogy legyen épp egy sornyi, mert úgy megmarad a lap ritmusa. jó mondás.

a fejrész fehér részének a nagysága nekem még épp nem zavaró, mert úgy érzem, funkciója van. de a fekete rész tényleg mintha csak a helyet pazarolná.

amúgy tényleg szép, sima hatása van!

jó munkánt!
T
2

tetszik

zzrek · 2007. Jún. 3. (V), 20.46
A belső fejlécekben (tagok, inforációk) a bevel/emboss-os bigyók nekem tetszenek, kivéve a piros alapon a narancssárga. A piros szín egyébként jól kiemeli a szöveget, odavonzza a tekintetet (de azért, mert egy kicsit elüt a többitől, szóval kiemelési céllal jó)
A webkettes tabok nem annyira tetszenek, valahogy hirtelen szakad meg az aljuk és túl sok köztük a hézag (a pageframe-tab stílus jobban bejön nekem, ahol az aktív tab egyben a pillanatnyi helyet is jelöli)
A fekete részben szürke fordított "c" alakot lefelé folytatnám még ("z" szerűen) halványszürkében, egységbevonná a fejléc felső és alsó felét.
Tetszik!
3

vélemény

gonoszcsiga · 2007. Jún. 4. (H), 00.23
a szívesség szó tartalmához nem illenek a színek pl. a csajon fekete a pulóver, fekete a fejléc, koszosszürke a háttér, közelebb áll a gonoszkodjunk együtt feelinghez. :P
5

:P

numen · 2007. Jún. 4. (H), 11.20
jó, akkor csináljuk meg a "gonoszkodjunk együtt" oldalt - és aztán verseny:D

"Partneroldalunk: "Légy Tahó Klub"
6

velkám tu máj hómpédzs

dog · 2007. Jún. 4. (H), 18.02
Sepi, ne haragudj, de szinte semmit nem lehet benne felfedezni, ami reményre adna okot. Nyoma sincs benne tudatos dizájn vagy tipográfiai megfontolásoknak. Nagyon nehéz értékelni.
7

Én látok benne

janoszen · 2007. Jún. 4. (H), 18.54
Én látok benne dolgokat, de sajnos csak a szociális oldaláról. Nagyon jó a kezdeményezés, viszont a pontozás könnyen oda vezethet, hogy az alacsonyabb pontszámú tagoknak kevesebb tisztelet jár. Lehet, hogy mindenkinek csak a saját pontjait kéne látnia.

Ami a dizájnt illeti, nagyon sokat számít. Nézd meg pl a pasizas.hu/csajozas.hu-stílusú oldalak fórumát. Teljesen átláthatatlan, mindenki csak böfög össze-vissza. Nézd meg ellenben a WL fórumot, szépen látod, mit hova, nagyon kevés a beböfögő júzer. Persze kivétel itt is akad.

Szóval nagyon jól gondold végig, mit is akarsz és ne cseréld fel a szociális és a technikai megoldásokat.
8

nem összehasonlítható

gex · 2007. Jún. 4. (H), 18.58
nem ismerem ezt a pasizas.hu/csajozas.hu-t, de nem hiszem, hogy a fóruma bármilyen szinten is összehasonlítható a weblabor fórumával...
13

Pont azért

janoszen · 2007. Jún. 5. (K), 08.59
Pont azért írtam. Ott a rossz megvalósítás élteti a több ezer hozzászólásos topicokat. Nem lehet rendesen böngészni, nem intuitív a használata és ezért minden össze-vissza megy és nyilván feszültségeket is szül.

Az pedig hogy szakmai fórum... ahhoz nem kell nem szakmai fórumnak lenni, hogy egy rossz témacímért vagy hülye hozzászólásért valakinek le legyen üvöltve a haja.
14

másra gondolunk

gex · 2007. Jún. 5. (K), 09.54
én nem annyira a technikai részletekről beszéltem, inkább a felhasználók "színvonaláról", ha ezzel nem sértek meg senkit. szerintem egy pasizás/csajozás.hu-s vagy iwiw-es fórum, ha technikailag rendben is lenne, nem sokat változna minőségileg, persze valószínűleg nem is ez a célja.
és szerintem pont a cél az, ami különbséget tesz a két fórum között, mert itt eleve információt akarunk létrehozni, mindig egy feltett kérdésre vagy kérdés mentén születnek új hozzászólások, ott pedig azt írsz amit akarsz.

szvsz egy fórum nem attól lesz jó, hogy szálas megjelenítést tud vagy szép a design, hanem attól, milyen témák és hozzászólások vannak benne, hordoz-e információt vagy nem. erre írtam, hogy nem összehasonlítható a két dolog.

és hidd el, ha lenne, ami idevonzaná a webes szakmán kívüli tömeget is, sokkal több moderációra kényszerülne a fórum.
15

Vezetés

janoszen · 2007. Jún. 5. (K), 22.42
Hmmm egy részről igaz, más részről viszont azt próbáltam kihozni a dologból, hogy jól megszerkesztett, átgondolt felhasználói felülettel (design, megvalósítás) azért lehet vezetni a felhasználót.
10

ß

Sepiroth · 2007. Jún. 4. (H), 22.53
Azt biztos, hogy sokat számít, bár azt hiszem itt a weblaboron azért nincs sok böfögés mert ez egy szakmai fórum.
11

off: cim?

Jano · 2007. Jún. 4. (H), 22.59
Miért nem lehet rendes címet adni a hozzászólásnak? A saját oldaladon mit fogsz szólni az olyanokhoz akik keresztbe tesznek?
12

bocsesz

Sepiroth · 2007. Jún. 4. (H), 23.03
Még nagyon szokatlan nekem ez a hely, meg az itteni közösség íratlan szabályait sem ismerem.
De most már akkor figyelembe fogom venni, hogy normális címet írjak.
9

thx

Sepiroth · 2007. Jún. 4. (H), 22.50
Hü nagyon sok kommentet kaptam, ennek örülök.
ÉN is úgy érzem, hogy még nincs egyben ez a lap, ezért nagyon jól jöttek ezek a tanácsok. :)