ugrás a tartalomhoz

bemenő adatok -> cenzúra

Szekeres Gergő · 2007. Jún. 2. (Szo), 19.11
Szeretném a felhasználó által beírt adatokat cenzúrázni, mivel az egyik projektembe a főoldalra is kerülnek ki ilyen szövegek. Éppen ezért nem szeretném, ha a vicces felhasználó teleírná obcén kifejezésekkel az oldalt.

Szükségem lenne valami adatbázisra, ami tartalmazza ezeket a kifejezéseket (jó, tudom hogy mindig meg lehet kerülni, de legalább alapszintű védelem legyen), ha valaki tud ilyen sokat segítene!

Előre is köszi!
 
1

Alternatív megoldás

kris7topher · 2007. Jún. 2. (Szo), 19.39
Szerintem a post kulcsszavas cenzúrával az a baj, hogy mindig megkerülhető lesz valahogy... Inkább az új adatok bevitelét regisztrációhoz kötném, a címlapra kerülő tartalmat pedig kézzel moderálnám, az a legbiztonságosabb. A sokat spammoló felhasználót meg usernév + email cím bannolnám. A "rejtetteb" részekre mehet moderálás nélkül is a post, persze ha valami gixer van akkor onnan is lehet törölni. A postolásnál pedig ha van időlimit (5 percenként 1 komment, pl.) a floodtól sem kell félni. Esetleg lehet valami kulcsszó alapú cenzúra, de az emberi moderálás mindig hatékonyabb. Moderláskor ha van lehetőség az adatbázist bővíteni, akkor viszont egy idő után golyóálló lesz (majdnem).
2

egy része már megvan

Szekeres Gergő · 2007. Jún. 2. (Szo), 20.58
regisztrációhoz kötött így is minden írás müvelet, de jelenleg nincs kapacitás arra, hogy minidg valaki nézze a bejövő adatokat. Ráadásul elég nagy a várható mennyiség, így késöbb sem szeretnék ezzel foglalkozni. Nyilván nem lehet 100%-os, de ha már legalább kicsillagozza magának, vagy máshogy írja már az is jobb, mintha direktbe ott lenne valami kifejezés, amit bárki elolvashat.
3

Vedd igénybe a közösséget!

janoszen · 2007. Jún. 2. (Szo), 21.33
Vedd igénybe a közösséget, tegyél alá egy gombot, hogy nem megfelelőnek megjelölés és akkor mindjárt kevesebb a dolgod.
9

Sok rabszolga kellene

Wabbitseason · 2007. Jún. 4. (H), 11.21
Ha nincs rá elég moderátor, akkor tényleg az lehet a megoldás, hogy a látogatók véleményezhessenek, és amelyik üzenetet eléggé lepontozzák, az elsüllyed, valahogy úgy, ahogy a Slashdot fóruma is működik.

A szavak gyűjtését és "automatikus" moderációt nem javaslom, egyrészt mert úgyis összeügyeskedik valahogy (pontokat, vesszőket raknak a betűk közé vagy bizonyos betűket számjeggyel helyettesítenek stb.), másrészt pedig előfordulhat, hogy olyasmiket cenzúrázol, amiket nem kellene (pl. szarvas, szardínia).

Embereknek szóló tartalmat a legjobb, ha emberek ellenőriznek.
10

nem működhet

Szekeres Gergő · 2007. Jún. 6. (Sze), 09.32
mert egyrészről nem fórumról van szó, másrészről random jelennének meg bevitt adatok. Szerintem pedig működhet a cenzúra, csak ésszel kell bővíteni a cenzúra adatbázisát, így a szarvas már szarvasként is jelenik meg. Az, hogy "eltorzítják" a bevitt kifejezéseket már fél siker, azt szeretném elkerülni, hogy egy 10-15 éves ha megnézni az oldalt ne szüleihez rohajon értelmes fejjel, hogy mit jelent ez a sok !@##!#@! kifejezés...

Nyilván második körben működhet egy emberi cenzúra is, de erre egyenlőre nincs kapacítás.
11

10-15

janoszen · 2007. Jún. 6. (Sze), 10.14
Szerintem, a 10-15 évesek már tudják, mit jelent... :D De egyébként ezeket a módszereket össze lehet kötni és valami megfelelően erős szűrőt össze lehet hozni, de aki meg káromkodik, azt nyugodt szívvel ki lehet penderíteni. Ha nem az a jellemző, akkor azért a tagok is szólni fognak.
4

nyiss egy külön témát ehhez:P

numen · 2007. Jún. 3. (V), 02.13
szerintem nyiss itt egy fórumtémát, ahol a közösség felépíti Neked az adatbázist:P
pardon:) (különben láttam már hasonló adatbázis-építési módszert, szóval annyira nem is ökörség...;))
6

nem rossz

Szekeres Gergő · 2007. Jún. 3. (V), 11.37
Igazából én is össze tudnék írni pár kifejezést, csak gondoltam van valami kész megoldás.. Majd ha felhúzom valamin magam, akkor elkezdek jegyzetelni.. :))
7

Épül

janoszen · 2007. Jún. 3. (V), 12.05
Elkezdtem csinálni, lehet töltögetni. Nemsokára lesz szavazás és letöltés is: http://janoszen.hu/sb/

Ötletek jöhetnek: info at janoszen dot hu

Update: készen van, lehet szavazni és letölteni is.
8

:)

Szekeres Gergő · 2007. Jún. 3. (V), 14.18
szép munka!
12

Szép?

janoszen · 2010. Feb. 18. (Cs), 22.28
Huh én ezt nem nevezném szépnek. Csak gyorsan összecsaptam. :D Nézd meg a forrást. :D Még az incorrect visszajelzések bugzanak, úgyhogy regisztrálja őket de nem jeleníti meg. :D Majd kijavítom. :D

Update: Bocs a bumpért, de mivel még mindig rengeteg hit érkezik a már régesrég nem létező káromkodás adatbázisra, írtam egy cikket a egy hatékonyabb tartalomszűrő módszerről.
5

nekem is kéne

zzrek · 2007. Jún. 3. (V), 09.01
Nekem is kéne egy ilyen adatbázis, szóval ha indítasz ilyen projektet, én is beszállhatok egy-két "szép" szóval :-) Légyszi ha találsz ilyen adatbázist, vagy építesz egyet, tegyél ide egy linket, köszi!