ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2007 - Fórum téma

december 28

Select lista értékétől függően további listák szűkítése

figyuri · 2007. Dec. 28. (P), 12.33
Sziasztok, -remélem így a két ünnep között is van valaki aki az én kérdésemre vár... :-)

Nincs valakinek egy kész minta programja a következő kérdésemre ?

<select name = 'auto_marka'>
Kiválaszt egy autó márkát : (Pl.: Ford), majd a következő <select name = 'auto_neve'> -ben már csak a Fordok jelenjenek meg, majd kiválasztás után <select name = 'uzemanyag'> -ban csak az előző két feltételnek eleget tevők jelenjenek meg. (Pl.: Ford Transit => dízel ill. gáz (tudtommal benzines nincs, de nem ez a konkrét példa a fontos)). Nagyon sok helyen láttam már hasonlót, ígérem, hogy meg is fogom valamikor tanulni, de most hirtelen kell... (bocs).

Köszi : -gyuri-
 

december 28

online html editor

shark300 · 2007. Dec. 27. (Cs), 23.31
Hellosztok!

Nem vagyok tapasztalatlan a témában, de néha nekem is segítségre van szükségem. Nem szeretem a BBCode editorokat, főleg jelen esetben, mert sok a táblázat. Szóval: van egy oldal, melynek a fejlécét, törzsét, stb. mySQL-ben tárolom. Írtam egy kis scriptet mely beszúrja az adatbázisba a kész kódot a <table > ... </table> tagek között, és sokat segítene, ha esetleg ki lennének színezve a változók, tagek, stb. és az oldal aljában látnám a végeredményt. Ez utóbbi megy is, de a színezés nem. Tud valaki erre megoldást?

Köszönöm!
 

Text CMS-t keresek

janoszen · 2007. Dec. 27. (Cs), 17.53
Sziasztok,

olyan CMS rendszert keresek, ami egyetlen egy dolgot tud: adott URL-hez adott szöveget párosítani és mindezt minél egyszerűbben.

Amit tudnia kellene:
  • SEF URL-ek
  • Szerkfelület
  • Templatezhetőség
  • Esetleg még egymás alá rendelt tartalmak menükialakításhoz.


Ha esetleg ismertek ilyet, ne tartsátok magatokban.

Köszi

J
 

Kezdőoldal az új fülben is, Firefoxban

Skalár · 2007. Dec. 27. (Cs), 09.08
Van rá valamilyen mód, hogy Firefoxban amikor új fület nyitok, akkor oda is egyből betöltődjön a kezdőoldal?
 

december 26

jQuery: selector + ajax együtt nem megy...

mATTIAS · 2007. Dec. 26. (Sze), 21.37
Üdv!

Van nekem egy problémám a jQuery-vel, és szeretném a segítségeteket kérni!

Adott egy kód:
$(document).ready(function(){
  $("input").click(function(){window.alert("Mukodik")});
});
Ez mind szép, és jó működik az összes INPUT elemmel, de ha a load függvénnyel frissitem egy DIV elem tartalmát:
$("#content").load("output.php");
és ez a div tartalmaz egy INPUT elemet, arra kattintva nem hajtódik végre a függvény.

Egyszóval, dinamikusan betöltött tartalom esetén a selectorok nem működnek, tapasztalt már valaki hasonlót, létezik megoldás?
 

File tárolása relációs adatbázisban

Butcher · 2007. Dec. 26. (Sze), 19.05
Hi,

Épp egy alkalmazáshoz készitem az adabázis tervet.
Valahogy sosem volt kérdés, hogy a fileokat hol tároljam, de egyre
több helyen veszem észre, hogy adatbázisba tolják fel a fileokat.
Kinek mi a tapasztalata illetve mit ajánlotok, ha dokumetumokat kell
eltárolnok, érdemes azt sql-be (mysql-be) közvetlenül rakni?

thx,
Ákos
 

embed, clearbox vs z-index

paal · 2007. Dec. 26. (Sze), 11.14
Sziasztok!

Ha egy oldalon belül használok beágyazott flash videót és clearbox-os képmegjelenítőt, akkor a video a js-es képmegjelenítő előtt (felett) jelenik meg.
Tudomásom szerint a z-index fügvénnyel lehetne megmondani, hogy melyik legyen melyik felett, de nem sikerül.

http://merenye.carp.hu/rekordlistak/20070430/223

Mit rontok el?

Köszi, Pali
 

december 25

innerHTML + js kód nem megy

bendesoft · 2007. Dec. 25. (K), 15.24
Sziasztok!

A következő problémám van:

Van egy ajax fv-em, ami egy php-s oldal által generált tartalmat, ad át egy adott id-vel ellátott divnek. Az innerHTML tulajdonságon keresztül írom bele a tartalmat. A tartalom tartalmaz némi javascript kódot is, és ez vhogy nem kerül lefutásra, amikor beillesztődik a divbe. Mi lehet a probléma?

Itt az ajaxos fv:

function DisplayPage(id)
  {
 var xmlHttp;
  try
    {
    // Firefox, Opera 8.0+, Safari
    xmlHttp=new XMLHttpRequest();
    }
  catch (e)
    {
    // Internet Explorer
    try
      {
      xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
      }
    catch (e)
      {
      try
        {
        xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        }
      catch (e)
        {
        alert("Your browser does not support AJAX!");
        return false;
        }
      }
    }
    xmlHttp.onreadystatechange=function()
      {
      if(xmlHttp.readyState==4)
        {
		document.getElementById("links").innerHTML=xmlHttp.responseText;
        }
      }
      
    var url="http://bendesoft.extra.hu/demo/show.php?id="+id;
    xmlHttp.open("GET",url,true);
    xmlHttp.send(null);  
}
 

december 23

Flash objektum dinamikus cseréje esetén tovább hallatszik a hang

Hodicska Gergely · 2007. Dec. 22. (Szo), 23.21
Sziasztok!


Van egy igen komoly problémánk, aminek a kiküszöbölésén épp dolgozunk, de gondoltam, hogy közben megírom ide is, hátha valakinek előjött már ez a probléma, és talált rá valamilen megoldást.

A probléma a következő: van az oldalunkon (ustream.tv) több helyen beágyazott flash lejátszó. Gyakran amikor a user egy másik csatornát választ, akkor bejön az új lejátszó, de hallatszik tovább az előző csatorna hangja is. A legszebb az egészben, hogy becsukjuk az adott tabot, akkor is megy tovább a hang.

Próbáltuk innerHTML-lel, addChild-dal, replaceChild-dal, mindig ezt tapasztaltuk. Eredetileg az swfObjectet használtunk, most kipróbáltuk az 2.0-ás verziót is, meg még vagy két másik cuccot is, de mindig ezt tapasztaltuk. Most a terv az, hogy megpróbáljuk a flasht iframe-be tenni.


Üdv,
Felhő
 

december 22

Flash ágyazása php oldalra 2. szint

SlyThug · 2007. Dec. 21. (P), 22.08
Hello! Érdekes problémám van. Van 1 flash file ami egy fileból nyeri az adatokat és mindez valaki más szerverén. Ez:
http://www.acmilan.com/flash/match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098
Én is szeretném betenni php ba de sima beillesztésnél csak a match.swf et teszi be pedig az utánna levő adatok határozzák meg hogy mit jelenítsen meg ahogy észrevettem és azt nem teszi be. Próbáltam így:

<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0" width="492" height="172" title="meccs">
  <param name="movie" value="http://www.acmilan.com/flash/match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098" />
  <param name="quality" value="high" />
  <embed src="http://www.acmilan.com/flash/match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098" quality="high" pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="492" height="172"></embed>
</object>
így nem működik és így sem:

[colorer=html]
<div class="LiveSX">
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="492" height="172" align="top">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="flash/match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098" />

<param name="quality" value="best" />
<param name="scale" value="noscale" />
<param name="salign" value="lt" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed src="flash/match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098" quality="best" scale="noscale" salign="lt" wmode="transparent" bgcolor="#ffffff" width="492" height="172" name="matchlive" align="top" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />