ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2007 - Fórum téma

december 3

Flash gomb kattintás után nem jól viselkedik

N0r3i · 2007. Dec. 3. (H), 09.20
Sziasztok!

Flash gombot készítettem, ami persze nem gomb, hanem mozi, és csak annyit tud, hogy az onMouseOver és onMouseOut eseményekre fokozatosan megváltozik a háttérszíne és vele együtt a betű színe is, kattintásra pedig egy JavaScript eseményt indít.
Eddig működik is szépen, funkcionálisan minden rendben van vele.

Egyetlen problémám van: a kattintás után vizuálisan "elromlik" a működése, a háttérszín továbbra is változik, de a betűszín úgymarad, ahogy kattintáskor volt.
Már sokmindennel próbálkoztam (pl. gotoAndPlay(1)), végre is hajtódik, de betűszín csak nem akar animálódni soha többé.

De hogy legyen egy kis csavar is a dologban, kattintáskor egy TransitionManager segítségével kicsit "megmozgatom" a gombfeliratot, biztosan ez kavar be.
Hogy tudnám visszavarázsolni az egész mozit a kiindulási állapotba?
Természetesen a TransitionManager lefutását egy Listener objektum kezeli le, itt kellene mindent visszaállítanom, de nem tudom, hogyan.
Van ötletetek?

Az idevágó help példa:

import mx.transitions.*;
import mx.transitions.easing.*;
var myTransitionManager:TransitionManager = new TransitionManager(img1_mc);
myTransitionManager.startTransition({type:Iris, direction:Transition.OUT, duration:1, easing:None.easeNone,startPoint:5, shape:Iris.CIRCLE});

var myListener:Object = new Object();
myListener.allTransitionsOutDone = function(eventObj:Object) {
    trace("allTransitionsOutDone event occurred.");
};
myTransitionManager.addEventListener("allTransitionsOutDone", myListener);

december 2

karakterlánc: csak szám és betű

xeras · 2007. Dec. 2. (V), 17.47
sziasztok,

oldal nevéből ("Nyomtató akció!")
szeretnék url készíteni("nyomtato-akcio"), jelenleg itt tartok:

//url 1: minden kisbetű
//url 2: minden space legyen kötőjel
//url 3: egyéb jelek eltávolítása
//url 4: ékezetek eltávolítása

a 3. pontot nem tudom megcsinálni, erre kérnék ötletet!
az a lényeg, hogy szűrjön ki mindent, ami nem szám és nem betű,
pl: .?;%)(+" stb.

köszönöm szépen

december 2

div height beállítása ha floatolt li-ket tartalmaz

Szekeres Gergő · 2007. Dec. 1. (Szo), 22.55
van egy divem, amiben van egy felsoroláslista(változó elemszámmal, ráadásul kétszintű). az li-ket egymás mellé floatolom. a problémám az, hogy ha a divnek nem float tulajdonságot adok meg, akkor nem veszi fel a benne lévő elemek magasságát(a háttérszín miatt kellene). Floatot pedig nem tudok megadni, mert akkor értelem szerűen nem tudom margin:auto-val középre igazítani. IEben működik a dolog, FFben és operában nem. (DTD XHTML 1.0 Strict doctype)

A problémát megoldottam úgy, hogy csináltam két divet, amik annyiban különböznek, hogy az egyik float, a másik nem. Ezekbe raktam a listát, így valamelyik div a kettő közül beszínezi a hátteret, de ez nem túl szép megoldás. Nem tud valaki erre valamit?

.hu domain ellenőrző

levipadre · 2007. Dec. 1. (Szo), 21.52
Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni nekem!

Egy domain név ellenőrző scriptre lenne szükségem, leginkább a .hu végződésűt vizsgáló kód érdekelne.
Rermélem találkozotatok ilyennel. Kérlek segítsetek, nagyon örülnék.

Köszönöm!
L