ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 13, 2007 - Fórum téma

Hogyan keressük meg egy tervben az objektumokat?

foxmulder · 2007. Dec. 13. (Cs), 22.19
Sziasztok!

Ismerkedem az objektum orientált világgal (most éppen a Java-n keresztül, de szerintem a konkrét nyelv nem olyan fontos) és számomra a tárgyban felvetett kérdésre a legnehezebb a válasz. Ha kiötlök egy akármilyen tervet (legyen akár a legegyszerűbb), annak eldöntése a legnehezebb, hogy az alkalmazástól elvárt funkciókat hogyan osztom szét objektumokra ill. osztályokra. A tervezési minták használata nekem még magas (bár sokat tanulok belőlük), a főnevek és igék megkeresése a feladatleírásban sokat segít, de itt meg (és itt kissé ellentmondok az első zárójeles blokkban leírtakra) a használt programnyelv által biztosított eszközkészlet kavar be, egyrészt mert nehéz átlátni egy kezdőnek (na bumm, legfeljebb újra feltalálod a spanyolviaszt, - mondhatjátok - abból is lehet tanulni), másrészt mert sokszor különbözik a különböző programnyelvek esetében. Tehát nem látjuk át mi az amit már készen használhatunk.

Az is nehézséget jelent a főnevek és igék keresésével kapcsolatban, hogy minden alkalmazásban előbb utóbb felmerül az olyan osztályok használatának igénye, melyeknek nincs megfelelőjük a feladatleírásban (például a Java Vector osztálya), ezeket általában nemigen lehet előre látni (legalábbis egy kezdő számára) és olyan, mintha az alkalmazhatóságuk felismerése pont azt a tudást feltételezné, amivel még nem rendelkezünk, amit meg akarunk szerezni.

Tudnátok gyakorlati tippekkel szolgálni? A könyvek mintha "elcsalnák" a kérdést, kevés az igazán kézzel fogható módszer (már ha van egyáltalán módszer). Kinek hogyan esett le a tantusz, illetve mennyire látja át egy tapasztalt objektumvadász, hogy egy vázlatos tervből milyen jól körülhatárolt objektumok fognak kikristályosodni?

Remélem nem bonyolítottam túl a kérdést.
 

Flash háttérzene frame megoldással

PredMan · 2007. Dec. 13. (Cs), 16.11
Sziasztok!

lenne egy kompatibilitási problémám. Kaptam egy olyan munkát, ami lényegében abból áll, hogy egy HTML oldalba be kell raknom egy flash zenelejátszót, amelynek linkeléskor el kell tünnie úgy, hogy a zene tovább hallható legyen.

Kész vagyok a lejátszóval, az eltüntetés is kész, mindössze egy probléma van:
IE-ben minden tökéletesen működik,
FF-ban az eltüntetés működik, DE a zene linkeléskor leáll, tehát tartalomváltásnál a flash-t bezárja a Mozilla.

Ezügyben szeretném a segítségeteket kérni, hogy hátha az alábbi kódot át lehetne úgy alakítani, hogy mindkét böngészőben jól fusson a háttérzene.


a lejátszót DIV-ek közé raktam, majd ennek az ID paraméterére hivatkozok.


*** az eltüntetés kódja: ***

function eltuntet() {
parent.window.frames['topframe'].document.getElementById("flash").style.display="none";
parent.document.body.rows = "0,*";
}
miután eltüntettem a flash-t, eltüntetem a frame-t is ezzel a body.rows kóddal


*** a html oldal betöltésekor pedig így hívom meg: ***

<body bgcolor="#FFFF00" onLoad="eltuntet();">
én is tudom, hogy egyszerűbb lenne az egész oldalt flash-ben megcsinálni és akkor nem lenne ez az eltüntetős tökölés, de a "vevő" egy komplett html oldalt adott a kezembe.

segítségeteket előre is köszönöm!
 

"A webhely tanúsítványa hibás" üzenetet kapom

Gully Foyle · 2007. Dec. 13. (Cs), 11.28
Sziasztok!

Elnézést, ha esetleg túlságosan alap a kérdés. Biztonságos bejelentkezést szeretnék megvalósítani az adminisztrációs felületre. Megoldottam, hogy csak https-en keresztül működjön mindez, de azért van egy "apró" zavaró tényező:

A böngésző ezt írja ki: "A webhely tanúsítványa hibás."

Innen persze tovább lehet erőltetni a bejelentkezést, mi több még működik is, de azért ez nem az igazi.
 

License választás - LGPL vagy CC By

Max Logan · 2007. Dec. 13. (Cs), 10.42
A közeljövőben szeretném publikálni egy kódomat. Szeretném, ha fel lehetne használni kereskedelmi célokra is. Mivel nem vagyok otthon a license-ek világában, azért nem tudom eldönteni, hogy melyik jobb választás:

GNU Lesser General Public License (LGPL)

vagy

Creative Commons Nevezd meg! 3.0

Mik az előnyök, hátrányok egymáshoz képest?