ugrás a tartalomhoz

Flash objektum dinamikus cseréje esetén tovább hallatszik a hang

Hodicska Gergely · 2007. Dec. 22. (Szo), 23.21
Sziasztok!


Van egy igen komoly problémánk, aminek a kiküszöbölésén épp dolgozunk, de gondoltam, hogy közben megírom ide is, hátha valakinek előjött már ez a probléma, és talált rá valamilen megoldást.

A probléma a következő: van az oldalunkon (ustream.tv) több helyen beágyazott flash lejátszó. Gyakran amikor a user egy másik csatornát választ, akkor bejön az új lejátszó, de hallatszik tovább az előző csatorna hangja is. A legszebb az egészben, hogy becsukjuk az adott tabot, akkor is megy tovább a hang.

Próbáltuk innerHTML-lel, addChild-dal, replaceChild-dal, mindig ezt tapasztaltuk. Eredetileg az swfObjectet használtunk, most kipróbáltuk az 2.0-ás verziót is, meg még vagy két másik cuccot is, de mindig ezt tapasztaltuk. Most a terv az, hogy megpróbáljuk a flasht iframe-be tenni.


Üdv,
Felhő
 
1

Stop?

janoszen · 2007. Dec. 23. (V), 10.22
Nem találkoztam még ezzel a problémával, de ez úgy hangzik, mintha némi Firefox vagy Flash lejátszó bug lenne. Egy próba képpen mi lenne, ha leállítanátok a hangot, mielőtt átváltotok? PL így: http://weblogs.macromedia.com/flashjavascript/
2

csak IE alatt gond

Hodicska Gergely · 2007. Dec. 23. (V), 12.33
Gondoltunk erre is nyilvan, de igazából a gond az, hogy nem szűnik meg rendesen a flash objektum, ami azt jelenti, hogy ez olyan szinten tüneti kezelés lenne csak, hogy kb. pár kattintás után beledöglik a böngésző.

Sajnos ez valószínűleg a Flash player hibája, volt még pár AS2-es broadcasterünk, kipróbáltuk, és az ezekből jövő streammel nincs gond ugyanabban a playerben, csak az AS3-ból érkezővel. Végülis most maradt az iframes patkolás, csak még itt is jöttek elő nyalánkságok, hogy azért hajnali 2-kor ne legyen olyan jó. :)


Üdv,
Felhő
3

Jó az neked?

janoszen · 2007. Dec. 23. (V), 17.55
Biztos vagy benne, hogy jó az neked? Tudom, hogy nyilván nem old meg mindent, de nem lenne jobb egy lejátszót üzemeltetni és azon belül váltogatni a csatornákat?

Ez nyilván akkor probléma, ha linkre kattint a tag, de valahogy azt is muszáj lekezelned és ki kéne próbálni, hogy az iframe-el nem lesz-e ugyanez... nem tudom.

Amit tudok még javasolni, hogy tegyetek föl egy flash debug playert és tracelgessetek lejátszás közben, hogy mennyire és mikor döglik meg az AS futása.
4

szerinted? ;)

Hodicska Gergely · 2007. Dec. 24. (H), 12.23
Tudom, hogy nyilván nem old meg mindent, de nem lenne jobb egy lejátszót üzemeltetni és azon belül váltogatni a csatornákat?
Ha az IE-ben nem lenne ez a para, akkor semmi gond nem lenne az eredeti megoldással, amúgy meg amit írsz az nem fért bele az éjszakai gyors javításba, főleg flashes nélkül. Amúgy megjegyzem, hogy az iframe-es megoldás komoly előnye lehet, hogy nem kötöd ezt a funkciót JS-hez.

Ez nyilván akkor probléma, ha linkre kattint a tag, de valahogy azt is muszáj lekezelned és ki kéne próbálni, hogy az iframe-el nem lesz-e ugyanez... nem tudom.
Szerinted nem próbáltuk ki? ;)

Amit tudok még javasolni, hogy tegyetek föl egy flash debug playert és tracelgessetek lejátszás közben, hogy mennyire és mikor döglik meg az AS futása.
Szerinted aki egy ilyen oldalt fejleszt, annak nincs fent flash tracer? ;)

Na Sok Boldog Karácsonyt mindnekinek, és Boldog Új Évet!


Üdv,
Felhő

u.i.: nem kötekedés, csak gondold át, hogy milyen szintű problémára milyen szintű választ adsz!
5

Nem kötekedés

janoszen · 2007. Dec. 24. (H), 13.25
Nem akartam én sem feltételezni semmi ilyesmit, csak végiggondoltam, hogy állnék neki a problémának (hangosan gondolkodtam, rossz szokásom). Kicsit hasonlít arra, amikor kénytelen voltam OOP-s session handlert debuggolni, ami azért nem volt triviális, mert a php debugger már kilépett, amikor a segfault történt... :)

Sajna világ Linux alá még nem sikerült értelmes Flash fejlesztői környezetet fölhegeszteni, különben szívesen eljátszadoznék a témával.