Archívum - 2006 - Fórum téma
július 2
Fórum beépítése
Helló
Az oldalamra egy fórumot szeretnék beépíteni.Letöltöttem egy késsz fórum forráskódot.De a tudományom itt cserben hagyott.Hogyan tudnám beintegrálni?
Kössz
■ Az oldalamra egy fórumot szeretnék beépíteni.Letöltöttem egy késsz fórum forráskódot.De a tudományom itt cserben hagyott.Hogyan tudnám beintegrálni?
Kössz
mysql egy másik gépen a belső hálón?
Adott egy szerver amely a net felől elérhető de nincs rajta mysql (nem is lesz/ lehet) viszont a belső hálón van egy másik gép (debian) amelyen fut egy mysql server telepítésnél normális esetben hogyan kell a Server elérését megadni, hogy lássam/használjam a másik gépen lévő mysql-t melyik az alapértelmezett port amelyiken elérhetem?
■ Változó átadása linkben
Sziasztok,
A a gondom, hogy linkben szeretnék változót átadni, így:
valami.php?x=$érték
Az a hiba, hogy a valami.php így nem nem foglalkozik az "x" változómmal. Ha "get"-el adom át, akkor a címsorban látom, hogy ott a változóm értékkel együtt de használni nem használja.
Viszont ha ezt a linket egy form-mal helyettesítem, akkor működik a dolog, csakhát ugye nem szép megoldás, hogy minden link helyén egy gomb van.
Itt egy kiragadott példa:
tehát ezt szeretném csinálni:
<td><a href=\"valami.php?x=$value\">$egysor[1]</td>
de ez nem működik, így helyette ezt csinálom:
<td><form method=\"post\" action=\"valami.php\"><input type=\"hidden\" name=\"mut\" value=\"$egysor[1]\"><input type=\"submit\" name=\"Submit\" value=\"$egysor[1]\"></form></td>
Van ötletetek?
Kösz
Zsolt
■ A a gondom, hogy linkben szeretnék változót átadni, így:
valami.php?x=$érték
Az a hiba, hogy a valami.php így nem nem foglalkozik az "x" változómmal. Ha "get"-el adom át, akkor a címsorban látom, hogy ott a változóm értékkel együtt de használni nem használja.
Viszont ha ezt a linket egy form-mal helyettesítem, akkor működik a dolog, csakhát ugye nem szép megoldás, hogy minden link helyén egy gomb van.
Itt egy kiragadott példa:
tehát ezt szeretném csinálni:
<td><a href=\"valami.php?x=$value\">$egysor[1]</td>
de ez nem működik, így helyette ezt csinálom:
<td><form method=\"post\" action=\"valami.php\"><input type=\"hidden\" name=\"mut\" value=\"$egysor[1]\"><input type=\"submit\" name=\"Submit\" value=\"$egysor[1]\"></form></td>
Van ötletetek?
Kösz
Zsolt
július 1
Hivatalos látogatottság számláló beállítása
Üdv!
Lenne egy kérdésem:
elvileg elkészült a weboldalam, és szeretném ha a cégek hírdetnének rajta
de ugye ehez kell hivatalos látogatottság számláló...
Ti melyiket tudjátok ajánlani?
És hogy kell jól beállítani és elhelyezni az oldalon ugyan is ehez nem értek...
előre is köszönöm
Ha lehet akkor ingyenes legyen.
■ Lenne egy kérdésem:
elvileg elkészült a weboldalam, és szeretném ha a cégek hírdetnének rajta
de ugye ehez kell hivatalos látogatottság számláló...
Ti melyiket tudjátok ajánlani?
És hogy kell jól beállítani és elhelyezni az oldalon ugyan is ehez nem értek...
előre is köszönöm
Ha lehet akkor ingyenes legyen.
Adattárolás és mail() sem megy lokálisan űrlap submitra
Localhoston APM kombót telepítettem ... a legtöbb dolgot sikeresen beállítottam .... megy a kapcsolódás kiolvasás (pontosan úgy mint a netes tárhelyemen) ám a formokból bepostolásnál minden hiba üzenet nélkül tűnik el az adat ... azaz rámegyek a submit gombra és minthajól végezte volna dolgát ugrik a submit utáni oldalra (redirect) ám az adatok nem kerülnek az adatbázisba ... a dolog érdekessége, hogy minden tárhelyemen mennek ezek az engine-im azaz nem abban van a hiba - hiba üzenetet nemkapok pedig van "else die-om" mivel egy reinstall után sem veszi fel az értékeket így gondoltam beállítási hibára, ám megoldanom nem sikerült ... továbbá a mail függvény sem hajtódik végre azaz nem kap értéket a formoktól ... baromi érdekes pedig mindkettőben van hibajelentés ...
■ Változók átvitele flash és php között hogyan?
Üdv.
Php-t és flasht szeretném összehozni oda vissza változokat küldeni. Valamennyire sikerült már adatott mentenem az adatbázisba is de vissza nem tudok adni semmit és ha a flash mc –je ahonnan a változó érkezik nem a fő idővonalon van akkor adatot sem ad át. Ha valaki tud 1-2 példát írni vagy valami magyar nyelvű leirást az nagyon jó lenne.
Kösszi előre is !!!!!
Hali
■ Php-t és flasht szeretném összehozni oda vissza változokat küldeni. Valamennyire sikerült már adatott mentenem az adatbázisba is de vissza nem tudok adni semmit és ha a flash mc –je ahonnan a változó érkezik nem a fő idővonalon van akkor adatot sem ad át. Ha valaki tud 1-2 példát írni vagy valami magyar nyelvű leirást az nagyon jó lenne.
Kösszi előre is !!!!!
Hali
Honlap kódolása a kíváncsi szemek miatt betűcserélgetéssel?
Hell0!
A következő ötlet merült fennt bennem:
Bejön egy honlap valakinek megtetszik aki ért is hozzá, megnyitja a forrást megnézi hmmm teccik neki... meg akarja nézni a stiluslapot és már sok mindent tud, lehet le is koppintja az ötleted ami mellet a Copiright ott van de attol függetlenül még bárki lemásolja, szoval az az ötltetm támadt h.: irni kéne egy kodolot ami nem feltétlen bonyolult és egy dekodolot PHP-ban. Szerintem lehetséges, arra gondoltam, hogy a css filet megnyittatni az eredetit azután pl oan egyszerűbb kodolásra gndolkodtam, hogy az "a" betűből "c" lesz és igy tovább minden betűhöz mást rendelnék:D
Ami az lenne h.: bekéri a filet azután ahol megtalálja azt a karaktert azt átirja erre, csak az a gond, hogy az átirt karaktereket ugye nem irja-e át ujra, és a visszakodolo a honlapon lenne includeolva és mindig egy bizonyos filet kodolna vissza.
Mellesleg ennek a röpke ötletnek a megvalositásához én még kevés vagyok, de már irdeje valami komolyabb dolgot készitenem, csak azt kéne tudnom hol kezdjem. (Mások vagyis a fórum ovlasoi mivel kezdenék?)
■ A következő ötlet merült fennt bennem:
Bejön egy honlap valakinek megtetszik aki ért is hozzá, megnyitja a forrást megnézi hmmm teccik neki... meg akarja nézni a stiluslapot és már sok mindent tud, lehet le is koppintja az ötleted ami mellet a Copiright ott van de attol függetlenül még bárki lemásolja, szoval az az ötltetm támadt h.: irni kéne egy kodolot ami nem feltétlen bonyolult és egy dekodolot PHP-ban. Szerintem lehetséges, arra gondoltam, hogy a css filet megnyittatni az eredetit azután pl oan egyszerűbb kodolásra gndolkodtam, hogy az "a" betűből "c" lesz és igy tovább minden betűhöz mást rendelnék:D
Ami az lenne h.: bekéri a filet azután ahol megtalálja azt a karaktert azt átirja erre, csak az a gond, hogy az átirt karaktereket ugye nem irja-e át ujra, és a visszakodolo a honlapon lenne includeolva és mindig egy bizonyos filet kodolna vissza.
Mellesleg ennek a röpke ötletnek a megvalositásához én még kevés vagyok, de már irdeje valami komolyabb dolgot készitenem, csak azt kéne tudnom hol kezdjem. (Mások vagyis a fórum ovlasoi mivel kezdenék?)
június 30
PHP-Nuke az új helyre költöztetve nem menti a blokk változtatásokat
Sziasztok!
Van egy kis gondom az új szerveremmel. Eddig egy linux szervert használtam PHP4, MySql, Apache. Most viszont van egy Windows 2003 Web Serverem, PHP5, MySql, IIS6-al. Átköltöztettem egyik PHP-Nuke portálomat, de sajnos nem működik tökéletesen. Hibajelzést nem igazán látok. Hibajelenség:
Létrehozok egy blokkot az oldalon. Ez sima ügy. De ha módosítani szeretném a tartalmát, az már nem megy. Törölni tudom és utána újra létrehozni szintén. A cikkek írásánál nincs ilyen gond azt lehet módosítani is. Nincs ötletem hogy mi lehet a gond, lehet hogy a PHP5 vagy mySql. Várom az ötleteket, mert ez meg kellene oldanom valahogy.
Üdv: DA-Sky
■ Van egy kis gondom az új szerveremmel. Eddig egy linux szervert használtam PHP4, MySql, Apache. Most viszont van egy Windows 2003 Web Serverem, PHP5, MySql, IIS6-al. Átköltöztettem egyik PHP-Nuke portálomat, de sajnos nem működik tökéletesen. Hibajelzést nem igazán látok. Hibajelenség:
Létrehozok egy blokkot az oldalon. Ez sima ügy. De ha módosítani szeretném a tartalmát, az már nem megy. Törölni tudom és utána újra létrehozni szintén. A cikkek írásánál nincs ilyen gond azt lehet módosítani is. Nincs ötletem hogy mi lehet a gond, lehet hogy a PHP5 vagy mySql. Várom az ötleteket, mert ez meg kellene oldanom valahogy.
Üdv: DA-Sky
PHP fejlesztő eszköz, amihez nem kell webszerver?
Sziasztok!
Tudnátok olyan php fejlesztőeszközt javasolni, ami beépített megjelenítővel is rendelkezik (nem kell webszerver hozzá) és 30 napnál tovább használható?
■ Tudnátok olyan php fejlesztőeszközt javasolni, ami beépített megjelenítővel is rendelkezik (nem kell webszerver hozzá) és 30 napnál tovább használható?
Liquid layout kialakítása fórumhoz
Sziasztok!
Próbálkozok egy liquid forum layout megvalósításával. Ami tutorialt a neten találtam ott mindenhol csak egy sornyi "doboz" van divekből. Van ahol position:absolute-ot használnak top:akármivel ami nekem teljesen nem jó, mert a fórum sorait egymás alatt szeretném látni, nem egy helyen...
A kérdésem az, hogy hogyan lehet div-ekkel olyat csinálni, hogy legyen 3 vagy 4 oszlopom és ebből az egyik mérete változzon a böngésző ablak méretével együtt. Csináltam valamit, ahol változik, de mindegyik oszlopom egyformán csökkent amikor százalékkal adtam meg a szélességet. Próbáltam pixelben megadni a jobb szélső oszlopok méretét, de így is hasonló a helyzet. Akkor is szétcsúszik az egész ha 1280-tól alig valamivel állítom kisebbre az ablakot. Azt szeretném ha legalább 800x600-ig le lehetne menni anélkül, hogy szétesne minden.
http://smf.enterpriseforever.org/index.php?board=1.0
Egyelőre ezt az egy oldalt szeretném így megcsinálni, aztán ha ez már ok akkor talán a többi is menni fog.
Köszi!
■ Próbálkozok egy liquid forum layout megvalósításával. Ami tutorialt a neten találtam ott mindenhol csak egy sornyi "doboz" van divekből. Van ahol position:absolute-ot használnak top:akármivel ami nekem teljesen nem jó, mert a fórum sorait egymás alatt szeretném látni, nem egy helyen...
A kérdésem az, hogy hogyan lehet div-ekkel olyat csinálni, hogy legyen 3 vagy 4 oszlopom és ebből az egyik mérete változzon a böngésző ablak méretével együtt. Csináltam valamit, ahol változik, de mindegyik oszlopom egyformán csökkent amikor százalékkal adtam meg a szélességet. Próbáltam pixelben megadni a jobb szélső oszlopok méretét, de így is hasonló a helyzet. Akkor is szétcsúszik az egész ha 1280-tól alig valamivel állítom kisebbre az ablakot. Azt szeretném ha legalább 800x600-ig le lehetne menni anélkül, hogy szétesne minden.
http://smf.enterpriseforever.org/index.php?board=1.0
Egyelőre ezt az egy oldalt szeretném így megcsinálni, aztán ha ez már ok akkor talán a többi is menni fog.
Köszi!