Archívum - Már 2005 - Fórum téma
március 25
Flash MX és az ő, ű átadása php-nek
Tudna valaki segíteni nekem abban, hogyan tudnám a flash input mezőbe beírt szövegben átkonvertálni úgy a szöveget, hogy átkerüljön az ő és ű betű is a feldolgozó php-hez? Mivel jelen esetben csak ?-jeleket tesz helyettük.
Esetleg flashben van valamilyen str_replace függvény, amivel küldés előtt lecserélhetném az ő és ű betüket kapalos ű és hullámos ő-re? Ugyanis azok átkerülnek a php-hez.
Köszi
■ Esetleg flashben van valamilyen str_replace függvény, amivel küldés előtt lecserélhetném az ő és ű betüket kapalos ű és hullámos ő-re? Ugyanis azok átkerülnek a php-hez.
Köszi
JS dinamikus űrlap kialakítás
Sziasztok!
Általában ha van valami problémám gyorsan megtalálom a megoldást (vagy elnéztem valami, vagy gondolkodni kell egy kicsit még rajta), de mivel a JavaScript-hez őszintén szólva egyáltalán nem értek, ezért fordulok hozzátok.
Szóval: van nekem egy űrlapom, amiben egy select-ből a felhasználónak választhat egy mezőt. De mivel fenn áll annak a lehetősége, hogy az ő választása, még nincs benne a listában, engedni szeretném, hogy megadhasson új elemet is, ami a feldolgozás után természetesen, majd bekerül a selectbe.
(Lényegében egy olyanra lenne szükségem minta gmail regsztrációnál volt a biztonsági kérdés megadása. Voltak előre megadott kérdések plusz egy "megadom a saját kérdésemet", amit ha kiválasztottam, akkor megjelent egy input amibe begépelhettem a sajátom)
Általában ha van valami problémám gyorsan megtalálom a megoldást (vagy elnéztem valami, vagy gondolkodni kell egy kicsit még rajta), de mivel a JavaScript-hez őszintén szólva egyáltalán nem értek, ezért fordulok hozzátok.
Szóval: van nekem egy űrlapom, amiben egy select-ből a felhasználónak választhat egy mezőt. De mivel fenn áll annak a lehetősége, hogy az ő választása, még nincs benne a listában, engedni szeretném, hogy megadhasson új elemet is, ami a feldolgozás után természetesen, majd bekerül a selectbe.
(Lényegében egy olyanra lenne szükségem minta gmail regsztrációnál volt a biztonsági kérdés megadása. Voltak előre megadott kérdések plusz egy "megadom a saját kérdésemet", amit ha kiválasztottam, akkor megjelent egy input amibe begépelhettem a sajátom)
User jogait lekérdező SQL parancs
Szervusztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen SQL parancs szolgál arra, hogy lekérdezzem a saját jogaimat? Ezt úgy kell érteni, hogy meg kell tudnom, hogy az useremnek van -e LOCK jogosultsága, és ezért a phpMyAdmin-ban az SQL lekérdezés mezőben szeretném ezt elvégezni. Gondolom a központi táblákhoz legalább elérési jogom van, így az menni fog.
A másik, hogy esetleg az is előfordulhat, hogy nincsen LOCK oszlop a jogosultságok között. Ezt milyen SQL parancs kérdezi le?
Köszönöm!
■ Azt szeretném kérdezni, hogy milyen SQL parancs szolgál arra, hogy lekérdezzem a saját jogaimat? Ezt úgy kell érteni, hogy meg kell tudnom, hogy az useremnek van -e LOCK jogosultsága, és ezért a phpMyAdmin-ban az SQL lekérdezés mezőben szeretném ezt elvégezni. Gondolom a központi táblákhoz legalább elérési jogom van, így az menni fog.
A másik, hogy esetleg az is előfordulhat, hogy nincsen LOCK oszlop a jogosultságok között. Ezt milyen SQL parancs kérdezi le?
Köszönöm!
Névnap adatbázis
Hi, szükségem lenne egy névnap adatbázisra, van ilyenje valakinek a közelbe?:)
■ Js menü link (i)frame -be
Azt szeretném, hogy a linkelt dok az iframe -be nyíljon meg, de nem akar sikerálni.
<FORM>
<SELECT size=1 name="URL"
onChange="if(options[selectedIndex].value)
window.location.href= (options[selectedIndex].value)">
<OPTION>blabla</OPTION>
<OPTION value="file.html?#mark" target="frame">blabla</OPTION>
stb...
<iframe src=aaa.html name=frame>
Köszönöm.
■ <FORM>
<SELECT size=1 name="URL"
onChange="if(options[selectedIndex].value)
window.location.href= (options[selectedIndex].value)">
<OPTION>blabla</OPTION>
<OPTION value="file.html?#mark" target="frame">blabla</OPTION>
stb...
<iframe src=aaa.html name=frame>
Köszönöm.
március 25
átirányítás más oldalra
Hello!
Tudom, hogy van egy olyan script sor, amivel át lehet egy oldalról irányítani a felhasználót egy másik oldalra. Na ez a script kellene nekem. Azaz csak a parancs (olyan, ami csak bizonyos idő után dobja át a felhasználót, amit meg én tudok beállítani). Egy példa esetleg sokat segítene!
Köszi!
■ Tudom, hogy van egy olyan script sor, amivel át lehet egy oldalról irányítani a felhasználót egy másik oldalra. Na ez a script kellene nekem. Azaz csak a parancs (olyan, ami csak bizonyos idő után dobja át a felhasználót, amit meg én tudok beállítani). Egy példa esetleg sokat segítene!
Köszi!
CMS választás szöveges alapú webelyhez, menükkel, kereséssel és hírlevéllel
Sziasztok!
Tud valamelyikőtök olyan ingyenes vagy fizetős tartalomkező CMS-t ajánlani ami a következőket tudná?
* Szöveges anyagok böngészőn keresztüli feltöltése, úgy hogy azokba a kép tetszőlegesen pozícionálható kell legyen. A képekre nagyítási funkció.
Valami olyasmi szerkesztői felület kellene mint a Wordé [félkövér szöveg, link...]; az egyszerűségen és átláthatóságon lenne a hangsúly
* Keresési lehetőség [szűrési lehetőségek almenükre]
* 6-7 menüpont és további almenük [ bővíthető menüpontok ]
* Hírlevél funkció ( HTML, Text)
...
Tud valaki erre vmi kész/félkész megoldást?
Az sem baj ha "faragni" kellene kicsit a kódon...
■ Tud valamelyikőtök olyan ingyenes vagy fizetős tartalomkező CMS-t ajánlani ami a következőket tudná?
* Szöveges anyagok böngészőn keresztüli feltöltése, úgy hogy azokba a kép tetszőlegesen pozícionálható kell legyen. A képekre nagyítási funkció.
Valami olyasmi szerkesztői felület kellene mint a Wordé [félkövér szöveg, link...]; az egyszerűségen és átláthatóságon lenne a hangsúly
* Keresési lehetőség [szűrési lehetőségek almenükre]
* 6-7 menüpont és további almenük [ bővíthető menüpontok ]
* Hírlevél funkció ( HTML, Text)
...
Tud valaki erre vmi kész/félkész megoldást?
Az sem baj ha "faragni" kellene kicsit a kódon...
Word táblából tiszta html
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni.
Tud-e valaki olyan megoldást, ami wordben szerkesztett táblázatból csinál tiszta html kódot, úgy, hogy nem rakja tele formázással, mint pl. a frontpage?
Bandixx
■ Tud-e valaki olyan megoldást, ami wordben szerkesztett táblázatból csinál tiszta html kódot, úgy, hogy nem rakja tele formázással, mint pl. a frontpage?
Bandixx
március 24
Flash - oldal beállítása kezdőlapnak
Tudne a valaki tanácsot adni abban, hogy hogyan tudnám flashben megadni, hogy az oldalt kezdőlapnak lehessen beállítani.
A flashet megnyitó html fejlécébe ezt írtam:
<script language="JavaScript">
<!--
kezdolap=function(){
document.flashnev.style.behavior='url(#default#homepage)';document.flashnev.setHomePage('http://www.honlap.hu');
}
</script>
Az action script pedig így néz ki.
on (release) {
getURL("javascript:kezdolap();");
}
És valahogy nem akar működni. Engedély megtagadva hibaüzenet generálódik a JS-ben.
Ha this.style.behaviour-t írtam, akkor az volt a hiba, hogy this.style NULL
Hogy kell ezt jól megcsinálni?
Köszi
Ági
■ A flashet megnyitó html fejlécébe ezt írtam:
<script language="JavaScript">
<!--
kezdolap=function(){
document.flashnev.style.behavior='url(#default#homepage)';document.flashnev.setHomePage('http://www.honlap.hu');
}
</script>
Az action script pedig így néz ki.
on (release) {
getURL("javascript:kezdolap();");
}
És valahogy nem akar működni. Engedély megtagadva hibaüzenet generálódik a JS-ben.
Ha this.style.behaviour-t írtam, akkor az volt a hiba, hogy this.style NULL
Hogy kell ezt jól megcsinálni?
Köszi
Ági
Lap tetejetol lap tetejeig
hi, azt hogy lehet megcsinalni, hogy az oldal a lap tetejetol a lap aljaig erjen? ugy mint a weblaboron..
■