ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 19, 2005 - Blog bejegyzés

Google Picasa 2

Bártházi András · 2005. Jan. 19. (Sze), 17.44
A Google közzétette a Picasa ingyenes fotókezelő szoftver második változatát, mely tovább egyszerűsíti fotóink szervezését, megosztását. Az új verzió számos újdonsággal, mint például 12 új filter effekttel, vagy CD írási és egyéb képességekkel rendelkezik, illetve a Google többi szolgáltatásaival is kiválóan együttműködik. Színes-szagos bemutató.

Megjelent a PostgreSQL adatbáziskiszolgáló 8. verziója

Granc Róbert · 2005. Jan. 19. (Sze), 14.13
Megjelent a PostgreSQL, a világ egyik legnépszerűbb szabad forráskódú adatbáziskiszolgálójának nyolcadik változata. A MySQL mellett a legismertebb szabad kiszolgáló számos olyan funkciót nyújt, amelyet a MySQL csak mostanában kezd megvalósítani, és egyik legnagyobb újdonságával, a natív Windowsos támogatással annak egyik legfontosabb bástyáját támadja meg, hiszen a korábbi változatok csak körülményesen voltak futtathatóak az otthoni fejlesztésre amúgy jól használható Windowsos rendszereken.

Jön a Zend IDE 4.0

Hojtsy Gábor · 2005. Jan. 19. (Sze), 08.59
A Zend nemrég jelentette meg népszerű PHP fejlesztőeszközének 4.0 béta verzióját, melyet a tesztprogram keretében az eszközt korábban használók örömmel próbáltak ki. Jason, a phpComplete bloggere és Davey, a Fractured Realities gazdája is publikált egy mini ajánlót az új szolgáltatásokról, illetve elemezve, hogy még mi hiányzik a fejlesztőszközből. Úgy tűnik, hogy az IDE ismét gyorsabb lesz, és több használható szolgáltatással érkezik majd.
 

mod_dosevasive, webkiszolgálónk védelmében

Török Gábor · 2005. Jan. 19. (Sze), 08.57
Az Apache DoS Evasive Maneuvers Module webkiszolgálónkat DoS támadás detektálásának és elhárításának képességével vértezi fel. Minden felé irányuló kérelmet, amely ugyanarról a címről ugyanarra az URL-re vonatkozik néhány másodpercen belül, minden olyan forrást, amely több mint 50 kérést továbbít felé egy másodpercen belül, illetve bármilyen kérelmet, ha tiltólistán szerepel a cím, azonnal elutasítja.

Hatékony (fel)lépés a hivatkozás spam ellen?

Bártházi András · 2005. Jan. 19. (Sze), 08.47
A keresőmotorok fejlesztői körében nagyon ritkán fordul elő az együttműködés, most mégis egy ilyen történelmi pillanatnak lehetünk tanúi. Most a Google, a Yahoo és az MSN együtt, hivatalosan is bejelentették, egy új lehetőséggel bővítették, bővítik keresőjüket, mely megoldással a spam-ek egyre szaporodó áradata ellen kívánnak védelmet nyújtatni a jövőben. A megoldás ráadásul szabványos, szép megoldásnak mondható, mely az (X)HTML szabványok szellemében is készült: a linkeken egy nofollow tulajdonság bevezetéséről van szó.