ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 14, 2005 - Blog bejegyzés

A procedurális vagy az objektum-orientált PHP kódok gyorsabbak?

Hojtsy Gábor · 2005. Jan. 14. (P), 15.16
Harry Fuecks dobta fel a régi kérdést, melyben felveti az OOP és a függvény alapú PHP programozás teljesítmény vonzatait. Közhiedelem, hogy az OOP alapú fejlesztés eredménye természetszerűleg lassabban működő lesz, hiszen a függvényeket a PHP feldolgozó motorja kevesebb erőfeszítéssel is tudja kezelni, míg az objektumok, tulajdonságaik, megkötéseik nyilvántartása több erőforrást igényel. Harry ezt félretéve azt mondja, hogy sok esetben a függvény alapú megközelítés lassabb programokhoz vezet.

dhIndex, könyvtárindexelés új köntösben

Török Gábor · 2005. Jan. 14. (P), 14.31
Az Apache mod_autoindex bővítményének korlátait szerették volna ledönteni azok a fejlesztők, akik a Perl nyelven írt HTML::Mason csomagra alapozva megalkották a dhIndex névre keresztelt modult az említett webszerverhez.

Fejlesztőeszközöket elő - újra itt a compo

Hojtsy Gábor · 2005. Jan. 14. (P), 01.05
Megállíthatatlanul ismét megérkezett a PHP compo kiírása a konferencia programja mellé. Az igazi PHP fejlesztő talentumok számára kiötölt megmérettetés ezúttal teljesen az ötös szám köré szerveződik: 2005 5+5k PHP 5 compo néven. Ezek után nem meglepő, hogy a PHP 5-el együttműködő szkripteket várnak a bírák, a tavalyi kiíráshoz hasonló feltételekkel meghatározva. Szabadjára lehet tehát engedni a fantáziát, a freestyle alkotás kora nem áldozott le, újra várjuk az ötletes pályaműveket, az olyan szokatlan megoldásokat, melyek ámulatba ejtenek.

Bemutatjuk a Harmadik Magyarországi PHP Konferencia programját

Hojtsy Gábor · 2005. Jan. 14. (P), 01.00
Örömmel mutathatjuk be a Harmadik Magyarországi PHP Konferencia előzetes programját. A szakmai eseményen három párhuzamos szálon futnak majd az előadások, gyakorlati bemutatók és egy beszélgetés is helyet kapott. Mint korábban hírt adtunk róla, két külföldi szaktekintély is hazánkba érkezik a rendezvényre, illetve számos magyar szakember készül különböző témákkal. Az előadások között információvédelemtől kezdve diszkrét JavaScripten, fejlesztési módszertanokon, adatbázis kérdéseken át tartalomkezelésig sok téma kerül terítékre.