ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 18, 2005 - Blog bejegyzés

Védekezz a kéretlen hivatkozók ellen!

Jano · 2005. Jan. 18. (K), 10.34
A Google Page Rank algoritmusa felértékelte a weben az egy oldalra mutató linkek számát. A módszer szerint azok a lapok kerülnek magasabbra amikre több link mutat, méghozzá olyan oldalról amiről sok link mutat, stb. Vannak akik ezért piszkos eszközöket is felhasználnak a saját oldalukra mutató linkek számának növelésében. A problémáról a Weblaboron már volt korábban szó. Most Caveat Lector oldalán olvashatunk bevezetést a kéretlen hivatkozók elleni védekezés titkaiba.

Screem, webfejlesztés nyílt alapon

Török Gábor · 2005. Jan. 18. (K), 09.49
A Screem az egyik legjobb nyíltforrású webfejlesztő eszköz a piacon. Projektközpontú szemlélete lehetővé teszi, hogy ne csupán egy-egy oldalt szerkesztgethessünk, hanem komplett kikötőket barkálcsolhassunk a keze alatt. A legtöbb népszerű alkalmazással ellentétben a Screem nem biztosít vizuális szerkesztési lehetőséget. Akkor mégis mire képes? Nézzük szépen sorban!

A Yahoo! felvásárolja a Six Apartot?

Bártházi András · 2005. Jan. 18. (K), 08.56
Nemrégiben adtunk hírt arról, hogy a Movable Type és Typepad tulajdonos Six Apart felvásárolhatja a LiveJournalt. A tranzakció azóta megtörtént, az utóbbi szolgáltatás is immáron a Six Apart tulajdonában van. Most arról olvashatunk egy (színtiszta, azaz nem pletykákon, tényeken alapuló) spekulációt, hogy előfordulhat: a Yahoo! a Six Apart bekebelezésére készül. Lehet, hogy egy üzleti játékot látunk?