ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 5, 2004 - Blog bejegyzés

Újdonságok a Google-nél

Bártházi András · 2004. Júl. 5. (H), 16.46
Bár az alábbiakban bemutatandó két új szolgáltatás nem mostanában jelent meg a Google Labs oldalain, mégis eddig nem nagyon említettük meg egyiket sem. Pedig érdemes, az egyik weblapunk témaköréhez illeszthető keresődoboz készítését, míg a másik a találatok saját érdeklődési körünkhöz történő illesztését teszi lehetővé. Még ennél is érdekesebb talán, hogy miért jó a Google-nak, hogy ilyen eszközöket fejleszt.

Mi a Dashboard, hogyan működik, és milyen újdonságok jönnek még

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 5. (H), 15.43
A Safari első számú fejlesztőjének Dave Hyatt-nek blogjában sokminden történt, amióta nem néztünk arrafelé. Választ adott arra a kérdésre, hogy szerinte hogyan érdemes tekintenünk a Dashboardra és bemutatott néhány újdonságot, ami bekerült a böngészőbe. Lássuk a július harmadikai bejegyzésig sorban.

Látogatott linkek formázása

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 5. (H), 10.47
Simon Collison, a CollyLogic oldal szerkesztője úgy döntött, hogy megkérdez néhány fontos webes témában publikáló bloggert, hogy mit gondolnak a látogatott linkek formázásáról. A megkérdezettek Andy Clarke, Jason Santa Maria, Mike Davidson, D. Keith Robinson, Cameron Moll, Derek Featherstone és Simon Willison voltak. A számos érdekes kérdés mentén jól látható, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a linkszínek kiválasztásakor, speciális jelölések bevezetésekor.
 

Drupal újdonságok és hírek

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 5. (H), 07.56
Nem mentünk el sohasem a lehetőség mellett, hogy rendszeres olvasóink tudtára adjuk, hogy a Weblabor a Drupal tartalomkezelő rendszeren nyugszik, mert úgy gondoljuk, hogy egy korrekt rendszerről van szó, még akkor is, ha időnként nekünk is meg kell küzdenünk néhány kiterjesztés egy-két problémájával. A hétvégén jelent meg a Drupal 4.4.2-es hibajavító verzió, a Weblabor két modulját is publikáltuk, és közeledik a Drupal 4.5, valamint újabb moduljaink. Lássuk mit várhatunk!