ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 28, 2004 - Blog bejegyzés

PHP bővítmény a JDeveloperhez

Török Gábor · 2004. Júl. 28. (Sze), 15.30
A JDeveloper egy webes fejlesztői környezet, amely beépített támogatást tartalmaz HTML, CSS, XML, JavaScript, SQL és további számos implementáción túl immáron PHP-hez is - jelentette be az Oracle az említett IDE-hez kovácsolt PHP Extension 1.0-ás kiadását.

A vezető grafikusok webhelyei egy kaptafára készülnek?

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 28. (Sze), 10.12
François Briatte vette a lehetőséget, és úgy döntött, hogy összehasonlítja az általa választott tíz vezető grafikus webhelyén használt megoldásokat, elemeket. Olyan kérdéseket tett fel, mint hogy alá vannak-e húzva a linkek, fehér-e a szövegek háttere, rögzített szélességű-e az oldal, stb. Érdekes módon arra jutott, hogy a választott grafikusok oldalai nagyonis hasonlóak. A kérdések egy része véleménye szerint W3C irányelveknek való megfelelést követ, de sok szempontnál az egyezés így is csak nehezen indokoltható meg. Szerintem csak a megszokott, jól bevált megoldásokat részesítik előnyben.
 

Az Amazon és az eBay a webszolgáltatások terjesztői

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 28. (Sze), 08.18
Unalomig ismételt szöveg, hogy ha nincs elég webes tartalom, akkor nem jönnek a webre a mindennapi felhasználók. Ugyanez a tendencia figyelhető meg a webszolgáltatások (web services) mögött is. Amíg nincs elegendő webszolgáltatást nyújtó végpont, addig nem igazán érdemes vele foglalkozni. A legtöbb cég már régóta működtet tesztüzemben ilyen megoldásokat, gondoljunk csak a Google API-ra, ám ezek csak korlátozott mértékben teszik lehetővé a tényleges szolgáltatáskészlet kihasználását.