ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 8, 2004 - Blog bejegyzés

Interjú a SEO Challange nyertesével, Anil Dash-el

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 8. (Cs), 16.11
A SEO Challange verseny nevezőinek célja az volt, hogy egy kitalált kifejezésre a verseny ideje alatt első helyezést érjenek el a Google találati listáján. Mint ahogy a mostani Google találati lista is mutatja, a Nigritude Ultramarine kifejezésre keresés nyertese Anil Dash lett, és így elvitte az 549 dollár értékű Sony lapos monitorort. A szerevzők célja a különböző optimalizációs megoldások feltérképezése volt.

Opera 7.52

kgyt · 2004. Júl. 8. (Cs), 16.04
Tegnap megjelent az Opera böngészőprogram 7.52-es verziója. Azoknak érdemes frissíteni, akik használják a keresés funkciót, ugyanis a search.ini fájlon végeztek komolyabb javításokat. Bővebben a norvég cég angol nyelvű lapjain olvashatunk a változtatásokról: Windows Linux FreeBSD Solaris Mac
 

Webhelyünk felkészítése a Windows XP Service Pack 2-re

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 8. (Cs), 14.20
A napokban publikálta a Microsoft a webfejlesztők számára készült ajánlásait, melyek azt hivatottak segíteni, hogy a webhelyünket felkészítsük a Windows XP Service Pack 2 hatásaira. Az írás kitér az ActiveX vezérlőkre, a letöltődő állományokra, a felugró ablakokra, a Java virtuális gép alkalmazására, a böngésző ablakokra bevezetett megkötésekre, és végül bemutatja, hogy miként lehet detektálni az SP 2-t.
 

Új kereső eszköztár Firefoxban

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 8. (Cs), 14.00
A Firefox napi fejlődését követő The Burning Edge blogban jelent meg egy hír, mely szerint bekerült egy új kereső eszköztár a Firefox fejlesztői verziójába. Az eszköztár a Ctrl+F gyorsbillenytűre ugrik elő, és ezzel a keresés dialógus doboz helyébe lép. Ugyanígy helyettesíti a gépelés közbeni keresés funkciót és a "Keresés az oldalon" opciót a kereső mezőben. A csak igény esetén felbukkanó tetszetős eszköztárhoz gyorbillentyűk is kapcsolódnak.
 

Kivételkezelés PEAR csomagokban

Török Gábor · 2004. Júl. 8. (Cs), 00.01
A PEAR fejlesztői levelezőlistán a kivételkezelés egy örökös csont, amelyen mindig rágódnak a kóderek, de átfogó megoldás ezidáig nem született. Ehhez kapcsolódóan John Lim naplójában olvashatunk egy érdekes bejegyzést, amelyben azt javasolja a fejlesztők számára, hogy kövessék Picassot. Ha az embernek nem jut eszébe semmi használható, nézzen körül, mások miképpen kezeltél le az adott problémát. John a Python kivételkezelését javasolja a PEAR csomagfejlesztőknek.