ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 3, 2004 - Blog bejegyzés

Hibás és megkérdőjelezhető technikákat használ a jelöltek webhelye

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 3. (Szo), 14.50
A wired.com oldalon jelent meg a Campaign Sites Lack Security című cikk, mely azt járja körbe, hogy milyen kellemetlen hibák találhatóak a két Amerikai Egyesült Államokbeli elnökjelölt honlapján. John Kerry oldala Apache szerveren fut Red Hat Linuxon, Bush webhelye Microsoft IIS 5.0-án működik ASP.net technológával. A hibák azonban főleg nem a kiszolgáló rendszerekben vannak, hanem a webfelületet kezelő kódokban. A személyiségi jogok tiszteletét megkérdőjelező technikákat is alkalmaznak.

Új taggal bővült szerkesztőségünk!

Bártházi András · 2004. Júl. 3. (Szo), 10.10
A tegnapi napon új szerkesztőségi taggal gazdagodtunk Felhő, azaz Hodicska Gergely személyében. Az ötlet nem hirtelen jött, Felhő már több népszerű cikket is írt weboldalunkra, továbbá számos alkalommal segítette munkánkat különböző területeken. Úgy érezzük, hogy csatlakozása megtiszteltetés számunkra.

Nextls XUL, kliens-szerver megoldás PHP alapokon

Bártházi András · 2004. Júl. 3. (Szo), 10.07
Tegnapelőtt számoltunk be egy olyan megoldásról, melynél az alkamazás a szerveren fut, azonban az interfésze egy böngészőben, konkrétan Mozilla XUL alapokon nyugszik (XUL-Node, kliens-szerver megoldás Perl alapokon). Nos, egy megoldásában nagyon hasonló MP3 album programot találtam, mely ki is próbálható.