ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 5, 2004 - Fórum téma

1067-es hiba MySQL szolgáltatás indításnál

overlord · 2004. Júl. 5. (H), 22.49
Üdv Urak és Hölgyek!

Nagy bánatom, hogy a mysql (ver.3.23.58) szolgáltatás nem akar beindulni XP alatt:1067-es hibát kapok az xp-től:"A feldolgozás nem várt módon ért véget". my.cnf-ben az elérések módosítva, de hiába. my.ini nincs, de win 2000-nél nem is kellett.

Ha valakinek van tippje, hogy milyen állatságot követtem el -persze azon kívül, hogy win-t használok-, légyszi ne hagyjatok hülyén meghalni.
Köszi
 

Dátum probléma

Anonymous · 2004. Júl. 5. (H), 21.10
Nézegettem a fórumot, de a dátumok kezeléséről nem találok infot. Hogyan lehet az aktuális dátumhoz hozzáadni x napot és az új dátumot kiiratni. Létezik valamilyen php függvény erre, vagy nekem kell megírni?

Kösz
Ági
 

image.modul

kuller · 2004. Júl. 5. (H), 13.07
Sziasztok!

A modulban van egy thumbnail gyártó rész ami nem működik, hiába másoltam a megfelelő könyvtárba magát a programot és a kicsinyítendő képet. (Az administer/images-ben minden beállítás zöld.) A probléma nem az, hogy nem működik a program (convert.exe), hanem, hogy a drupal nem futtatja. Mivel nem képes létrehozni a thumbnailt, így átnevezni sem tudja és a következő Warningot dobja: "warning: rename(files/temp/tmpthumb_008_a.jpg,files/images/thumbs/thumb_008_a-17.jpg): No such file or directory in c:\appserv\www\eles\modules\image.module on line 719. Cannot save image."

Parancssorból megfelelően paraméterezve, nagyszerűen csinálja a dolgát: "eleresi_ut\convert -sample 80x40 eredeti_filenev.gif eredmény_filenév.gif"-re legyártja a thumbnailt. A modulon belül az "_image_convert" függvény "$err = exec("$_imagick_convert $filter $source $dest");" sora állítja elő a parancsot. A $filter, $source, $dest változókat kiiratva jó értékeket vesznek fel, a probléma szerintem ott van, hogy a vezérlés valamilyen jogosultsági problémából adódóan nem tudja futtatni a konvertáló progit. Lehetséges, hogy ez nem szorosan drupal probléma, hanem a php vagy az apache megfelelő beállításán múlik. Olyan megoldásra lenne szükségem, ami szerveroldali, hogy ne kelljen végigtelepíteni a kliens gépeket. Nem vagyok gyakorlott webmester, lehet, hogy figyelmetlen voltam, de a httpd.conf-ban és a php-ban sem találtam külső program futására vonatkozó kapcsolót.

paramétereim:

Apache/1.3.29 (Win32)
PHP/4.3.6
Imagemagick

GD Support enabled
GD Version bundled (2.0.22 compatible)
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
GIF Read Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
XBM Support enabled

by phpinfo()


A drupal oldalakon is jelezték a problémát*, azonban használható megoldást nem találtam.

*
"http://drupal.org/node/view/1455#2345, http://drupal.org/node/view/2736, http://drupal.org/node/view/1751#2880, http://drupal.org/node/view/2386#4199, http://drupal.org/node/view/3978#6147, http://drupal.org/node/view/2527#4311"

Java Virtual Machine ellenőrzés

Anonymous · 2004. Júl. 5. (H), 10.06
Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e olyan ellenőrző program megoldás, hogyha a honlapomon belül Java APPLET-et alkalmazok, akkor ellenőrizze, hogy a user gépén van-e java virtual machine és ha nincs felajánlja neki egy popup ablakban a letöltést.

Köszönettel
Ági