ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 18, 2013 - Fórum téma

Select vezérlés

mahoo · 2013. Nov. 18. (H), 23.19
Adott az alábbi demo, eddig ennyit sikerült összehozni: demo

A program arra készül, hogy van egy szállás, amiben van 2 normál, meg 2 pótágy, és el lehetne küldeni, hogy hányan vennék ki az apartmant. De a select változásait, egymáshoz való viszonyukat figyelembe kellene venni, hogy ne lehessen rosszul beállítani.

A program jelenleg úgy működik, hogy nem veszi figyelembe, hogy a 4 férőhelyből kettő pótágy, pedig pótágyon csak gyerek aludhat. Ezt kellene valahogy megoldani, mert én próbálkoztam több módon, de nem kaptam jó megoldást.
 

SQL kérdések

Blackfriar · 2013. Nov. 18. (H), 22.10
Sziasztok !
Két kérdésem lenne.

1. SQL függvények között nem találtam olyat, ami abban segítene, hogy egy oszlopban hány egymástól különböző adat van. Létezik erre valami épkézláb megoldás ?

közben ezt találtam:
select count(url_mező_neve) from tábla group by url_mező_neve

2. Adatbázisból kapott magyar ékezetes karaktereket tartalmazó sztringek abc sorrendbe rakása (alapesetben a és á nincs megkülönböztetve és ez probléma).
Milyen megoldások léteznek erre ?
 

Böngészőfüggetlen szövegelválasztást a mobilokra

bégé · 2013. Nov. 18. (H), 19.58
Sziasztok! Kifejezetten nem programozó vagyok, inkább a megrendeléseink kreatív részét fogom össze, de gondoltam bemerészkedek közétek, mert úgy érzem egy olyan témát kezdtünk el feszegetni a közelmúltban, amely megítélésünk szerint pont időszerű.

Legújabb munkánkat: Kübler munkaruha több kategóriában is beneveztünk Az év honlapja 2013 versenyben. Az egyik pályázatunk az év kreatív megoldása címre pályázik: Böngészőfüggetlen, nyelvhelyes szövegelválasztást a mobilokra

Megköszönném ha elolvasnátok a pályázati anyagot, és megnéznétek a weboldalt mobilkészüléken. Kíváncsian várom a hozzászólásokat, észrevételeket.

Előre is köszönöm, főleg ha őszinte sorokat olvashatok.

Üdv, Gé
 

PHPs stable CMSt keresek, ami objektum orientalt es clean code elveit koveti

blacksonic · 2013. Nov. 18. (H), 17.29
Olyan tartalomkezelot keresek, amihez konnyu fejleszteni objektumorientalt kodot TDDvel clean code elvei menten. Ertem ez alatt hogy olyanok, ahol .inc kiterjesztesu fajlok vannak beincludeolva megpakolva vaskos fuggvenyekkel nem jatszanak.
Ismer valaki ilyen CMSt, ami stable allapotban van? Drupalnal lattam 8as verzional, hogy vannak jo kezdemenyek, de meg nem stable.
 

PHP - JavaScript idő szinkronizáció

Blackdiana · 2013. Nov. 18. (H), 01.14
Sziasztok
Nagyon kezdő vagyok, de már napok, sőt hetek óta böngészem a netet. Egy olyan problémám van, hogy php-ben lekérem a szerver időt, és alapban 20 másodperces késéssel jelenik meg, utána meg folyamatosan el kezd késni( 1 óra alatt 10-15 percet téved). Egy általános scriptet használok. Ez alapból 20 másodpercet késik, ami később több lesz. A site-on olyan megoldás kellene számomra, ami a szerver időt mutatja, és azt frissíti időnként. Nagyon sokféle dolgot írtak a neten erről,(csak mivel írtam hogy kezdő vagyok) nekem kínai... Kérlek segítsetek ebben...


[colorer=php]<script type="text/javascript">

// Current Server Time script (SSI or PHP)- By JavaScriptKit.com (http://www.javascriptkit.com)

// For this and over 400+ free scripts, visit JavaScript Kit- http://www.javascriptkit.com/

// This notice must stay intact for use.//Depending on whether your page supports SSI (.shtml) or PHP (.php), UNCOMMENT the line below your page supports and COMMENT the one it does not:

//Default is that SSI method is uncommented, and PHP is commented://var currenttime = '<!--#config timefmt="%B %d, %Y %H:%M:%S"--><!--#echo var="DATE_LOCAL" -->' //SSI method of getting server date

var currenttime = '<?php echo date("F d, Y, H:i:s", time())?>' //PHP method of getting server date///////////Stop editting here/////////////////////////////////var montharray=new Array("Jan","Feb","Mar","Apr","May","Jun","Jul","Aug","Sept","Oct","Nov","Dec")

var serverdate=new Date(currenttime)function padlength(what){

var output=(what.toString().length==1)?