ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 26, 2013 - Fórum téma

Munkakeresés feltételei

Chriksz · 2013. Nov. 26. (K), 19.30
Üdvözletem!
Találtam a fórumon már hasonló témákat, de számomra megnyugtató válasszal még egyikben sem. Szóval szeretnék egy kis segítséget kérni, a történet nagy vonalakban:

21 éves, régebben filozófia szakra járó ex-egyetemista volnék, aki egy ideje belevette magát a programozás rejtelmeibe. Rendkívül élvezetesnek találom, hogy a gondolataimat objektív formába tudom önteni, gyakorlatilag a napom minden percét ennek szánom.
Viszont a pénzem fogyóban, ideje lenne nekiállnom munkát keresni.

Jelenleg egy webes aukciósházat tákolok PHP(CI használatával)/MySQL alapokon - amivel hamarosan kész vagyok-. Előtte pedig egy webes chatet helyeztem üzembe, sok sima JS és jQuery szkriptelgetés keretében, amit egy 2D-s canvas alapú játék mellé szánok.
Nem ijedek meg, ha azt hallom, hogy normalizálás, MVC, SOLID, strict mode, verem, long polling, websocket, XSS, CSRF , OSI model, SSL, HTML5, XML, JSON, CMS stb..

A fentebb felvázolt programokat, referenciaként használva, már érdemes elkezdenem munka után nézni, mint PHP/JS programozó? Ha nem, miért nem? Mi kell ahhoz, hogy versenyképessé váljak?
Segítségetek előre is köszönöm!
 

Regex kérdés

therest · 2013. Nov. 26. (K), 17.38
Adott egy css dokumentum amiben random pozícióban vannak a lentiekhez hasonló sorok

id1:id2:tetszőleges karakter sorozat
és
id1:tetszőleges karater sorozat

Az "id1"-et és "id2"-t kell helyettesíteni session változókban levő értékekkel.
Mi lenne itt az elegáns megoldás, hogy ne kelljen kétszer is végig szaladni a dokumentumon (id2 aztán id1 replace)?

Nem vagyok sajnos egy regex mágus, gondolom lehet írni rá egy csinos mintaillesztést.

Köszi a segítséget.
 

Képek...

Dfoglalo · 2013. Nov. 26. (K), 17.28
T. Fórumozók!

Kissé hobbi szinten elkezdtem a webekkel foglalkozni. Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lenne megoldható, hogy ha van egy adott kép - mondjuk 200x200 pixeles - lekérdezzem az egér helyzetét a képen, pl. a 192, 92-es koordinátán van, vagy ennek pl. 10 pixeles körzetében. Azt hiszem érthető a dolog. Na meg hogy ezen a helyen XY dolgok hívódjanak meg, pl. egy új oldal nyitódjon meg.

Azt pedig, hogy egy képre rá tegyek több kis képet, és a kis képekre lehessen kattintani, hogy oldhatom meg? Gondoltam esetleg egy háttérképre, a kis képek meg simán rá az oldalra, elhelyezve valahogy, de biztosan van jobb megoldás...

Tényleg nem értek hozzá, remélem, hogy tudtok segíteni, és hogy örömmel segítetek is nekem...

Előre köszönettel,
Dfoglalo
 

JavaScript

mezoltan · 2013. Nov. 26. (K), 09.22
Mi a szerepe, feladata a call és apply függvényeknek?