ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 8, 2011 - Fórum téma

Apache beállítás, szép URL tesztelés

Ádám77 · 2011. Dec. 8. (Cs), 21.05
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.

Annyit olvastam a szép URL-ekről hogy végül rászántam magam és az összes PHP-s oldalamat átalakította ilyenné. Szerencsére minden elsőre sikerült. (PHP ok, htaccess ok) A gondot az otthoni tesztelés jelenti. Ezen a gépen Win7/64 alatt egy AppServ2.5.10 fut. Ha a site1-et akarom tesztelni httpd.config fájl kinyit DocumentRoot átír "C:/AppServ/www/site1"-re, Directory átír "C:/AppServ/www/site1"-re, Apache újraindít. Most gondolom sokat nevetnek... De itt tartok. A phpMyAdmin-ról ne is beszéljek. Minden újra...

Szóval a kérdésem az lenne ha van 10db site-om a C:/AppServ/www/ könyvtárba hogyan tudom őket „egyszerre” tesztelni?

Mindenkinek előre is köszönöm a választ!
 

Php - sms script ára

Pallosi Péter · 2011. Dec. 8. (Cs), 18.05
Sziasztok,érdeklődnék hogy egy php programozó mennyit kérhet egy php srcipt elkészítésére,gondolok itt erre"Sms script",
tehát arról lenne szó hogy van egy oldal,(nem az enyém csak ha megtudom valkivel csináltatni akkor kapok érte pénzt)
az oldal az lényegtelen hogy mi csak azt szeretné a tulaja hogy egy emelt díjas sms-t elküld valki a megadott számra és kap vissza egy sms-t egy kóddal,és azt a kódot be kell írni a honlapon található mezőbe,és ha ezt beütötte akkor a díjcsomagjához megfelelően a rendszer kiossza a jutalmat!
Ára?????kb
 

<? vagy <?php

richie85 · 2011. Dec. 8. (Cs), 17.00
<richie>
Sziasztok,

Egy erdekes dologgal szembesultem, es nem tudom mi lehet a baj, vagy hogyan kerulhetem ki a problemam a legegyszerubben.
Roviden, uj gepem van. Felraktam Apache 2.2.21, PHP 5.3.8 MySql 5.5.18 + phpMyAdmin. Ezek futottak regebben is, csak regebbi kiadasok, nem tudom a verzioszamokat. Kb. 3-4 evesek.

Csinaltam az elmult evekben par weboldalt, amik futnak rendesen a kulonbozo szolgaltatoi host-okon.

Nah, most az en problemam, a sajat gepen nem futnak megfeleloen. Nem ker le a sql-bol, nem fogadja el a connect-et, nem irja ki amit ki kene irjon.

Szoval apro hulyeseg:
A regi anyagaimnal a php beillesztes es persze mindennek az alapjakent a <? hasznaltam a gyors irasom miatt. A most a gepemen futo verzio csak akkor hajlando barmit is olvasni, ha igy kezdem: <?php. Tudom, hogy ez reges-regen igy volt de ezzen konnyitettek a <?-val.

Oke, menjunk tovabb. Rengetegszer hasznalom ezt: <?= $valtozo ?>, most csak igy fogadja el: <?php echo $valtozo ?> vagy <?php print $valtozo ?>

Connect-em ugyszinten baszakszik, csak egy felekeppen akar kapcsolodni a sql-ez.

Azzal is talalkoztam hogy a $valtozot nem viszi at tovabb a masik oldalakra. A while ciklusom is baszakszik.

De a linkek mukodnek megfeleloen. ?p=

Szoval nem tudom mi lehet a baj.

A host-okon minden mukodik rendesen, ahogy azt annak idejen megcsinaltam, de a sajat gepemen nem... Tul nagy melo lenne az egeszet at irnom a sajat gepemre, mert nem eleg "replace <? to <?php"

Valakinek valami otlete? megkoszonnem!

</richie>
 

Űrlap ellenőrzés

kasza68 · 2011. Dec. 8. (Cs), 13.42
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket, hogy csinálok egy holnapot amiben adatbázisból kérdezek le 1-2 adatot és ahány adatot lekérdezek annyi inputmezőt hozok létre az adatbázisban szereplő név alapján, tehát ha van egy olyan adatom, hogy "valami", akkor az inputmezőnek is az lesz a neve hogy valami.
Kérdésem a következő lenne:
Hogyan tudom ellenőrizni azokat a mezőket amiket mondjuk egy ciklussal hoztam létre?
Mert mondjuk azzal kapcsolatban ki akarok tölteni egy másik mezőt és kell az inputban lévő szöveg.
Előre is köszi a választ.
 

Közösségi szerepvállalás

Max Logan · 2011. Dec. 8. (Cs), 00.55
Azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne az, ha minden webfejlesztéssel foglalkozó freelancer és cég végezne közösségi munkát. Értem ez alatt, hogy pl. a Google féle 20%-os „szabályszerű” megoldásban (vagy ahogyan éppen jól esik) lenne minden freelancer developernek (a.k.a. egyszemélyes webstudio) és webfejlesztéssel foglalkozó cégnek egy-egy aktuális projektje (évi mondjuk 1-2), melyben olyan munkát csinál (ingyen és bérmentve), mellyel tud segíteni a közösségnek.

Például kiválaszt egy számára kedves alapítványt, csoportosulást, magán honlapot, bármit és ahhoz adja az évek alatt megtermelt tudást, kapcsolatrendszert stb.

Mit gondoltok? Működhetne egy ilyen kezdeményezés itthon? Van ennyi empátia és segítőkészség az itthoni web közösségben?