ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 4, 2011 - Fórum téma

AJAX select lista menu / SEO

Inc33 · 2011. Dec. 4. (V), 21.50
Sziasztok!

Van egy select lista az oldalon, amit ha kivalasztunk, akkor megjelenik egy masik select lista annak fuggveneyben amit kivalasztottunk, ha itt is kivalasztunk egyet, akkor megjelenik egy tablazat javascript linkekkel es mindez ajax-el tortenik.
Na de a linkekre kattintva egy masik oldal jon be, ami csak ezen a linken erheto el, amin belul meg van egy par link, de azok mar csak szimpla linkek.

A problema az, hogy amikor ezt az oldalt feltoltottem egy szerverre, akkor a google robotok mindenhova beleptek, kiveve az ajax-es linkekre (a tablazat sorai, amik javascript-el vannak megoldva).
Ez most eleg nagy gondot jelent, mivel ezek az oldalak tobb oldalnyi dinamikus adattal vannak teli, amit nagyon fontos lenne a robotoknak bejarniuk es nem tudom, hogy tegyem nekik elerhetove.

Minden segitseget elore is koszonok.
 

link megnyitása JS-sel

Tashi · 2011. Dec. 4. (V), 14.46
Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy készítettem egy weboldalt. Az oldal tetején van egy menü, amiből ha a felhasználók választanak egy tartalmat pl. "1. fejezet", akkor a program a felhasználót a megfelelő helyre lépteti. Vagyis megnyitja neki a "fejezet.html#elso" oldalt. Ez idáig még rendben is volna. A probléma csak az, hogy az open() függvény mindig új ablakot nyit meg. Melyik függvényt kellene használnom, ahhoz, hogy az eredeti ablakon belül navigálja a program a felhasználót a céljához?

A segítséget előre is köszönöm!

A kód:

<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function display() {
ind = document.urlap.list.selectedIndex;
val = document.urlap.list.options[ind].value;
if (val == "elso") {
window.open("#elso");
kereses = 0;
}
else open("404.php");
}
</script>
 

MVC design kérdés

reagenross · 2011. Dec. 4. (V), 00.39
Sziasztok, nemrég kezdtem megismerkedni a Codeigniter keretrendszerrel. Eddig nagyon tetszik a rendszer, de az MVC minta még sok fejtörést okoz. Eddig mindenhol azt olvastam, hogy a viewba nem illik működési logikát írni. Pedig nekem most pont ez kellene. Egy login rendszert csinálok, belépés után sok különböző view kerülhet kiírtásra, annak függvényében, hogy a felhasználó milyen jogosultsággal rendelkezik.
Arra gondoltam, hogy a session ellenőrzést egy template view -ban valósítanám meg, hogy ne kelljen ugyanazt a session ellenörző kódot minden egyes controllerbe beilleszteni.

Mi a véleményetek erről a megoldásról?