ugrás a tartalomhoz

AJAX select lista menu / SEO

Inc33 · 2011. Dec. 4. (V), 21.50
Sziasztok!

Van egy select lista az oldalon, amit ha kivalasztunk, akkor megjelenik egy masik select lista annak fuggveneyben amit kivalasztottunk, ha itt is kivalasztunk egyet, akkor megjelenik egy tablazat javascript linkekkel es mindez ajax-el tortenik.
Na de a linkekre kattintva egy masik oldal jon be, ami csak ezen a linken erheto el, amin belul meg van egy par link, de azok mar csak szimpla linkek.

A problema az, hogy amikor ezt az oldalt feltoltottem egy szerverre, akkor a google robotok mindenhova beleptek, kiveve az ajax-es linkekre (a tablazat sorai, amik javascript-el vannak megoldva).
Ez most eleg nagy gondot jelent, mivel ezek az oldalak tobb oldalnyi dinamikus adattal vannak teli, amit nagyon fontos lenne a robotoknak bejarniuk es nem tudom, hogy tegyem nekik elerhetove.

Minden segitseget elore is koszonok.
 
1

JavaScript nélkül

Poetro · 2011. Dec. 4. (V), 22.02
Valósítsd meg az oldalt JavaScript használata nélkül is. Ez utólag kicsit nehéz lehet, ezért is ajánlott az oldalt a Diszkrét JavaScript szemlétével fejleszteni. Természetesen vannak ezalól kivételek, de a publikus oldalakat mindenképpen ennek tudatában érdemes fejleszteni.

Egyszerűen kapcsold ki a JavaScriptet a böngészőben, és ha valamelyik fontos oldalhoz így nem tudsz eljutni a címlapról, akkor azt meg kell valósítani JS nélkül is. Ha megint belefutsz ilyenbe, akkor újra stb.
2

Kosz a valaszt, de ezt kicsit

Inc33 · 2011. Dec. 5. (H), 00.34
Kosz a valaszt, de ezt kicsit nehez megvalositani az en helyzetemben...
Mas megoldas nincs? Meg lattam oldalakat, amelyek igy mukodtek, javascript nelkul nem mukodtek es megis nagyon szepen ki vannak listazva a google-be.

Itt az elo pelda, amelyik nem megy javascript nelkul es megis hozzafertek a google robotok: http://www.opelshop.ro/catalog/produse.html
4

nem működik

Poetro · 2011. Dec. 5. (H), 08.23
A fenti oldal sem működik JavaScript nélkül, és ezért nem is lett beindexelve egy csomó oldal. Csak szúrópróba-szerűen rákerestem arra, hogy Opel Meriva Hatchback, ami megtalálható abban a legördülő menüben, és a Google-ban egyetlen találat sincs arra az oldalra, vagy aloldalára. Innen lehet következtetni, hogy nem végeztek jó munkát, ezáltal nem megtalálható a tartalmuk jelentős része. Ha neked ez nem felel meg, akkor kérlek tartsd be, amit írtam.
3

Ahhoz hogy a kereso tudja

Leonuh · 2011. Dec. 5. (H), 03.11
Ahhoz hogy a kereso tudja hogy mid van tudatnod kell vele. Tokeletes megoldast fog nyujtani neked ez a kis finomsag: http://code.google.com/web/ajaxcrawling/

Poetronak alapvetoen igaza van de ha a fonok nem koveteli meg a javascript nelkuli futast akkor elhanyagolhato mivel mint latod van ra megoldas :) Persze szubjektiv velemeny es nem feltetlen igaz :)

Remelem tudtam segiteni.
5

tudsz a google-nek sitemap-et

szabo.b.gabor · 2011. Dec. 5. (H), 09.27
tudsz a google-nek sitemap-et is küldeni, ami egy meghatározott formájú xml fájl. no meg csinálhatsz sima sitemap-et is 'html-ben' úgy, hogy valahol az oldalban az első select logikája szerint felsorolod mindegyik lehetőséget linkként, majd azok alatt azok lehetőségeit (és apáink apáinak apáinak apáinak apáit is), így a google és bármilyen más keresőrobot is látni fogja az összes oldalad. a lényeg, hogy a 'termék' link ezzel a módszerrel is elérhető legyen.

remélem segítettem.
6

Html linkek

_subi_ · 2011. Dec. 5. (H), 17.56
Addig is míg a szép megoldáson dolgozol, tegyél ki html linkeket pl. a láblécbe. SEO szempontból nyilván nem ugyanannyit ér egy lábléc link, de jelen esetben nem hiszem, hogy ezek a nüansznyi különbségek számítanának. :)