ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 6, 2011 - Fórum téma

JQuery animate() dinamikusan

whiteman0524 · 2011. Dec. 6. (K), 18.56
Sziasztok!

Próbáltam a címmel is kifejezni a problémámat, de máris mondom hogy mit szeretnék pontosan megvalósítani. Szóval Az animate(...); függvény mint tudjuk "alapértelmezetten" idő és végállapot által van vezérelve, tehát megadsz egy időtartamot meg a végállapoto(ka)t és ezek alapján animálódik az attribútum(halmaz). Viszont! Én azt szeretném valahogy megvalósítani, hogy az animáció hosssza/időtartama (majd később a sebessége is, de ezt egyelőre hagyjuk) dinamikus legyen, mégpedig attól függően hogy az animálandó tulajdonság mikor ér el egy olyan értéket ami közben dinamikusan változhat. Megpróbálom érhetőbben is. Tehát animáljuk például egy div konténer scrollTop attribútumát, magyarul görgessük a tartalmát. A görgetést szabályozza egy (a görgetés animációja alatt) dinamikusan változó x érték ami a görgetés végállapotát adja meg (tehát ha az animálandó scrollTop érték eléri ezt az x értéket akkor fejeződjön be az animáció). A példa kedvéért ez az x érték kezdetben legyen mondjuk 700. Az animációt elindítjuk, de miközben az animáció folyik, ez az x érték 700-ról, 800-ra változik.

Ezt a problémát egyszerűen meg lehet oldani például úgy, hogy kezdetben $(div).animate({scrollTop: 700}); majd minden esetben amikor az x változik $(div).stop().animate({scrollTop: x}); ahol x az új koordináta. Ezzel a megoldással az a probléma, hogy ahányszor változik az x annyiszor lesz leállítva az animáció majd újraindítva, és ha az x érték viszonylag kis idő ( pl.1 másodperc) alatt elég sokszor megváltozik, akkor ez az egész animáció eléggé "darabos" lesz, a sok .stop(), meg újraindítás miatt, nekem pedig az kéne hogy ez nem legyen észrevehető.

Remélem hogy sikerült világosan megfogalmaznom a problémát. A segítséget előre is köszönöm.
 

Wordpress - TinyMCE - More linkhez hasonkó

Emendre · 2011. Dec. 6. (K), 11.17
Sziasztok!

Sokat keresgéltem, de nem találtam semmi útmutatót a problémámhoz:

Wordpress TinyMCE szerkesztőjéhez hozzáadtam egy plusz gombot, amely a <!--more--> törés kódhoz hasonló, kommentelt kódot szúr be, amit a PHP rész értelmez később.
Minden remekül működik, csak szeretném ha ez a kód vizuálisan is látható lenne, mint a more is.
Nos ennek a kivitelezésére nem találtam példát.
Ha minden kötél szakad, akkor max visszafejtem, hogy a TinyMCE hogyan csinálja.
De ha van ötletetek, akkor megköszönném a tippeket :)
 

Html oldal beolvasás

laffesz · 2011. Dec. 6. (K), 10.02
Üdv!
Olvasgattam a fórumot és volt már hasonló probléma próbáltam is használni őket viszont nem működött, az én esetemben, ezért elnézést kérek ha már érintett témát hozok fel.

Szóval a feladatom az lenne, hogy egy php által generált oldal szövegéből kiszedjek bizonyos adatokat, ezt mintaillesztéssel meg is tudom csinálni. Minden jól működik, amíg a gépemre lementett oldallal dolgozok.

Viszont, hogy erre az oldalra jussak előtte be kell lépnem felhasználónév jelszó párossal a főoldalról. Ezeket ismerem be tudok lépni, headerrel rá is tudok ugrani phpből a szükséges oldalra. Viszont mikor szeretném egy változóba menteni az oldal forrását újra kéri a belépést.

Ezt használom:
$url_link="http://valami1/valami2.php";
$handle = fopen("$url_link", "rb");
$contents = stream_get_contents($handle);
fclose($handle);
echo $contents;

Az echo csak azért kell, mert nem csinált semmit a kódom, és mikor megnéztem mit tölt be akkor láttam hogy loginolós főoldalt.

Megoldható lenne, hogy le tudjam tölteni az oldal forrását? Manuálisan mehetne böngészőből, de valójában nem egy oldalra alkalmaznám hanem több százra és az már macerás lenne.