ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 10, 2011 - Fórum téma

Weblabor pozícionálás

szabo.b.gabor · 2011. Dec. 10. (Szo), 22.02
Volt időm gondolkodni hazafelé a Weblabor "pozícionálásáról", hogy mi módon lehetne jobban működtetni, plusz motivációt belecsempészni, még többet adni a közösségnek, bővíteni a közösséget.

RSS-feldolgozás ma

Pepita · 2011. Dec. 10. (Szo), 02.04
Sziasztok!
Elolvastam jópár itteni és egyéb cikket, fórumot, stb., mégis, a legújabb amit a témában (magyarul) találtam 2007-8-as. Kipróbáltam a DOM fv-nyeket és a SimpleXML-t is, de nem jutottam (jó) eredményre.
Azt tapasztaltam, hogy az RSS/xml adatok közt nagy a különbség. Négy honlap lementett xml-ével próbálkoztam (köztük a wl és egy másik Drupal-oldal is), de sikerült olyan fa-különbségeket találni, amiket nemigazán tudtam áthidalni. Egy furcsa rss, de böngészőben mégis jó.
Kérdéseim:
1. Előírás hírcsatornáknál az <rss>/<channel>/<item>/<title>,<link>,<description>,<stb> faszerkezet? (A "furcsa" épp ezért furcsa.) Vagy ha nem, akkor honnan taníthatnám meg a saját kis progimat a rendszerre? Gondolom, a "xmlns:dc" és hasonló attribútumokból, de fogalmam sincs melyikből és hogyan.
2. Ha 1 igen, akkor mit tudok (tudok-e) kezdeni az olyannal, mint "furcsa?"
3. Létezik-e ma jól használható modul a célra? Ti mit használtok? (Megjegyzem, én jobb szeretem a selfservice-megoldást.)
4. És - ha lehet - kérnék ötletet/tippet, hogy mit és hogy csináljak saját rss készítésében.

Köszönöm.
 

Aldomainek keresése

Pepita · 2011. Dec. 10. (Szo), 01.28
Sziasztok!
Van egy domain (valamihelyseg.hu), amit úgy találtunk ki, hogy mindenféle (helyi) aldomain-hez jól menjen.
Ez a fődomain nem "tartalmaz" honlapot, de az aldomainek igen. (azéncégem.valamihelyseg.hu, xyegyesület..., stb.)
Szeretnék a fődomainre csinálni egy lapot, ami az "üdv. valamihelyen!" kívül kilistázná az aktuális aldomaineket. (Mondjuk a főoldal <title>-el együtt.)

A kérdésem: hogyan tudom php szkriptből lekérdezni egy fődomainhez tartozó aldomaineket? Gyanítom, hogy nem túl egyszerű történet, bújtam kézikönyvet, wl-t, de még csak a közelébe sem kerültem a megoldásnak. Esetleg vmi header-es játék a valahova?

Válaszaitokat előre is köszönöm.