ugrás a tartalomhoz

RSS-feldolgozás ma

Pepita · 2011. Dec. 10. (Szo), 02.04
Sziasztok!
Elolvastam jópár itteni és egyéb cikket, fórumot, stb., mégis, a legújabb amit a témában (magyarul) találtam 2007-8-as. Kipróbáltam a DOM fv-nyeket és a SimpleXML-t is, de nem jutottam (jó) eredményre.
Azt tapasztaltam, hogy az RSS/xml adatok közt nagy a különbség. Négy honlap lementett xml-ével próbálkoztam (köztük a wl és egy másik Drupal-oldal is), de sikerült olyan fa-különbségeket találni, amiket nemigazán tudtam áthidalni. Egy furcsa rss, de böngészőben mégis jó.
Kérdéseim:
1. Előírás hírcsatornáknál az <rss>/<channel>/<item>/<title>,<link>,<description>,<stb> faszerkezet? (A "furcsa" épp ezért furcsa.) Vagy ha nem, akkor honnan taníthatnám meg a saját kis progimat a rendszerre? Gondolom, a "xmlns:dc" és hasonló attribútumokból, de fogalmam sincs melyikből és hogyan.
2. Ha 1 igen, akkor mit tudok (tudok-e) kezdeni az olyannal, mint "furcsa?"
3. Létezik-e ma jól használható modul a célra? Ti mit használtok? (Megjegyzem, én jobb szeretem a selfservice-megoldást.)
4. És - ha lehet - kérnék ötletet/tippet, hogy mit és hogy csináljak saját rss készítésében.

Köszönöm.
 
1

Mitől fura?

Poetro · 2011. Dec. 10. (Szo), 04.41
Nekem nem tűnik olyan nagyon furának, maximum az egyik RSS a másik egy RDF dokumentum, ami valamivel több mint egy RSS, de a egyébként a struktúrája a szülő elemtől eltekintve megegyezik. A Wikipédia oldaláról indulva megtalálhatod a specifikációt.
2

Köszönöm!

Pepita · 2011. Dec. 10. (Szo), 23.06
Gyanús volt a nagy különbség, de az említett honlapon "rss" feliratú gomb van hozzá.
A wikipédia-cikk tényleg jó indulásnak, van link is a specification-re. Jobb lett volna magyar (nekem), pl. azt nemigazán tudtam kisilabizálni, hogy az Atom az most rss v. rdf akar lenni. Asszem a fejlesztőknek jobb lenne, ha egyik mellett meg tudna egyezni a világ...
Esetleg a többi kérdésemre is válaszolnál?
(Én írjak "olvasót", stb.)

Köszi!
3

PEAR

Poetro · 2011. Dec. 11. (V), 04.31
A PEAR csomagok között több RSS / Feed feldolgozó is van, amik elég frissek is, érdemes lehet azokat megnézni (XML_RSS és XML_Feed_Parser). Drupal alatt is több modul létezik a feladatra és gondolom minden CMS-nek és keretrendszernek van erre egy megoldása.
4

blogbejegyzésünk az RSS parserekről

Abaco.hu · 2011. Dec. 12. (H), 18.19
Szia!

Írtunk korábban egy szösszenetet a témáról:
http://blog.abaco.hu/php-rss-parserek-osszehasonlitasa/49

Üdv,
Abaco.hu
5

Köszi!

Pepita · 2011. Dec. 16. (P), 01.35
Meg fogom nézni, de az a helyzet, hogy menetközben már írtam egyet...
Vagyis kettőt, mert rss-írót is.
Megtaláltam a szabványokat, így sikerült kreálni valamit. Mondjuk csak a szabványos tag-ekkel műxik, egyénit (még) nem kezeli.

Szerk: tehát az rss-php-t fogom átnézni.