ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 11, 2011 - Fórum téma

Zend Framework 2 tapasztalatok

Eddie · 2011. Dec. 11. (V), 16.39
Egy új projektet hobbi projektet kell most elkezdenem, egy barátomnak építek egy viszonylag egyszerű CMS alapú webes rendszert.

Mindenképp Zend Framework alapokon fogom elindítani, de most elgondolkoztam rajta, hogy mivel mejelent Októberben a ZF2.0 beta, áttérjek-e ZF2-re?

Követi valaki a ZF2 sorsát? Van valami tapasztalat? Kérek mindenkit, akinek nemhogy a ZF2 beta-ról nincs tapasztalata, de még csak a ZF-ről is kevés, tartózkodjon a comment gomb intenzív nyomkodásától, mondván, hogy "ez még beta, ezt még ne használd produkciós környezetben." Mert ezt ugyebár anélkül is tudom. :)

A kérdésem az, hogy: Használta-e már valaki a kettest? Van-e valahol valami Hello Wolrd példa már ZF2-re? Jó-e ez az overuse-olt DI pattern? Gyakorlatban mennyire használható az event vezérelt cuccos PHP-ban, és mennyire valósítják meg ezzel tényleg az Aspektus Orientált programozási paradigmát? Mennyire hatékony a ZF2? ZF1-ben én még anno csináltam egy hello world app stressz tesztet, és lesujtó volt az eredemény. Egy nagyon szét-absztrahált OOP saját framework kb. 40x RPS teljesítményt nyújtott. Úgy hogy tényleg csak azt használtam ZF-ből ami feltétlenül szükség volt.