ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 11, 2011

The HipHop Virtual Machine

Joó Ádám · 2011. Dec. 11. (V), 17.05
A Facebook virtuális gépet tett a PHP mögé
 

Zend Framework 2 tapasztalatok

Eddie · 2011. Dec. 11. (V), 16.39
Egy új projektet hobbi projektet kell most elkezdenem, egy barátomnak építek egy viszonylag egyszerű CMS alapú webes rendszert.

Mindenképp Zend Framework alapokon fogom elindítani, de most elgondolkoztam rajta, hogy mivel mejelent Októberben a ZF2.0 beta, áttérjek-e ZF2-re?

Követi valaki a ZF2 sorsát? Van valami tapasztalat? Kérek mindenkit, akinek nemhogy a ZF2 beta-ról nincs tapasztalata, de még csak a ZF-ről is kevés, tartózkodjon a comment gomb intenzív nyomkodásától, mondván, hogy "ez még beta, ezt még ne használd produkciós környezetben." Mert ezt ugyebár anélkül is tudom. :)

A kérdésem az, hogy: Használta-e már valaki a kettest? Van-e valahol valami Hello Wolrd példa már ZF2-re? Jó-e ez az overuse-olt DI pattern? Gyakorlatban mennyire használható az event vezérelt cuccos PHP-ban, és mennyire valósítják meg ezzel tényleg az Aspektus Orientált programozási paradigmát? Mennyire hatékony a ZF2? ZF1-ben én még anno csináltam egy hello world app stressz tesztet, és lesujtó volt az eredemény. Egy nagyon szét-absztrahált OOP saját framework kb. 40x RPS teljesítményt nyújtott. Úgy hogy tényleg csak azt használtam ZF-ből ami feltétlenül szükség volt.
 

Illetékköteles hírek

Anonymous · 2011. Dec. 11. (V), 15.46
5/2011. (X. 6.) NMHH rendeletről, amely internetes tartalmakkal kapcsolatosan is határoz meg illetéket.
 

Zidie Programming Language

O-Range · 2011. Dec. 11. (V), 15.42
Egy új NetBeans alapú IDE és Java szerű OO programozási nyelv. Kód kiegészítéssel, hibakijelzéssel, egyéb extrákkal.
 

Decemberi JavaScript meetup

Török Gábor · 2011. Dec. 11. (V), 01.01

Gyere december 13-án, kedden a Loffice-ba az év utolsó JavaScript meetupjára. Szabó Attila a kliens oldali teljesítmény monitorozásról mesél. Farkas Máté az SVN és Git verziókövető rendszerek hátterét mutatja be. Stocker Dániel pedig a deszktop alkalmazásfejlesztés lehetőségeit prezentálja a JavaScript vonatkozásában.

Jelentkezz az eseményre, hogy beférj! Minden érdeklődöt és JavaScript ninját szeretettel várunk!