ugrás a tartalomhoz

Zidie Programming Language

O-Range · 2011. Dec. 11. (V), 15.42
Egy új NetBeans alapú IDE és Java szerű OO programozási nyelv. Kód kiegészítéssel, hibakijelzéssel, egyéb extrákkal.
 
1

???

Práger Ádám · 2011. Dec. 12. (H), 01.05
Csak én nem értem, hogy miért jó ez? Irtózatosan körülményesnek tűnik.
2

Mi miért? Mi körülményes?

Poetro · 2011. Dec. 12. (H), 02.53
Mi miért jó? Miért jó még egy programozási nyelv? Mert lehet abban jobban ki tudod fejezni azt, amit el akarsz végezni, esetleg kényelmesebb, gyorsabban fejleszthető, mint egy másik.

Mi tűnik körülményesnek? A Java nyelven íródott programok is hasonlóan néznek ki, gondolom ez volt az alap kiindulási pont. Ha bármennyit is programoztál Java-ban, akkor tudhatod, hogy ugyan kicsit soknak tűnik a kód, de az IDE a kezedre dolgozik, ezért nem kell sokat gépelni.
3

Általánosságban nézve ez még

Práger Ádám · 2011. Dec. 12. (H), 03.29
Általánosságban nézve ez még oké is, de akkor sem értem miért jó ez a nyelv. Ki lenne a célközönség? A PHPsok? Nem hiszem, hogy érdekü(n)k lenne megtanulni egy olyan nyelvet, ami vissza fordul PHPre, tehát a sokak által kritizált hibák megmaradnak. Ráadásul egyenesen szembe megy a mai trendekkel, amikor már az MS is HTML5 + JS ben gondolkodik...

Java-ban dolgozók nevében nem tudok nyilatkozni, de szintén nehezen tudom elképzelni, hogy átállnak erre.

Persze nagy részben ízlés kérdése is, de amíg egyértelmű előnyt nem mutat a többi nyelvvel szemben, addig szerintem halott ügy.

Ugyan az az érzésem van, mint a Google közelmúltbeli projektjeivel kapcsolatban. Egy ideig érdekes lesz, aztán idővel eltűnik a süllyesztőben, mert nem tud egyértelműen jobb lenni, mint a többi.
4

Szerintem kevered te a

saxus · 2011. Dec. 14. (Sze), 06.47
Szerintem kevered te a dolgokat egy picit, főleg ha a videóból indulok ki. Nyilván senki nem fog HTML kódot így DOM fa szerűen összeállítani, mert abba beleőszülne.

Maga a nyelv az meg semmivel sem körülményesebb, mint mondjuk egy Java vagy egy C#, bár ahogy nézem gyakorlatilag a Java-ba bepakoltak egy-két nem túl szépen megoldott dolgot (pl. @Override vs override) egy picit más szintaxissal meg átvettek 1-2 dolgot a C#-tól (pl. implicit typed variable), bár kb. 0 dokumentáció érhető el az oldalon, nem igazán értem, hogy ezt hogy gondolták komolyan.

Ha meg neked az körülményesebb, hogy kell valami architektúrát csinálni a szoftvernek meg szigorúan típusos, hát maradj az egyszerű weblapoknál. Nagyobb projektnél alapvető, hogy így kezdem, az ilyen egyéb "körülményességek", mint szigorú típusosság meg iszonyú nagy segítség.
5

Magyar fejlesztés?

minczerl · 2011. Dec. 15. (Cs), 01.06
Videóból úgytűnik, vagy legalábbis az egyik fejlesztője biztosan az :)

http://localhost/index.php?asd=MukodnekAParameterek
6

azt nem láttam, de...

Arnold Layne · 2011. Dec. 15. (Cs), 01.53
azt nem láttam, de a Total Commander v7.55a - NEM REGISZTRÁLT is eléggé árulkodó jel :>
7

Total Commander v7.55a - NEM

Hidvégi Gábor · 2011. Dec. 15. (Cs), 14.40
Total Commander v7.55a - NEM REGISZTRÁLT - ez nagyon magyar : )

De ami még durvább, az a zidie.eu forráskódja (2011). Mintha Word-del vagy valami tinédzserkorú Dreamweaverrel készült volna.