ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2010 - Fórum téma

november 14

Technikai könyvet keresek emailezéssel kapcsolatban

blacksonic · 2010. Nov. 14. (V), 14.10
sziasztok

diplomamunkámhoz keresek irodalomnak olyan könyveket amik emailezéssel kapcsolatban érintik SMTP, POP, IMAP stb területeket

Programming Internet Mail
Programmer’s Guide to Internet Mail: SMTP, POP, IMAP, and LDAP
Essential Email Standards: RFCs and Protocols Made Practical

ezt a 3 könyvet találtam, de túl dárgák, és letöltésre sem volt egyik sem elérhető
ha valaki tud a témával kapcsolatban könyvet nagyon megköszönném!
 

november 13

PGRFileManager

Meli · 2010. Nov. 13. (Szo), 12.50
Sziasztok ez egy remek CMS amit gallériának szeretnék használni, de eredetileg bármilyen filet kezel.

Szeretném ha valaki segítene tisztázni a licenszét, mert én nemértek a licenszekhez.

Szóval az lenne a kérdésem mit engednek meg, mennyire lehet átszerkeszteni, stb..

valaki legyen szíves nézze meg nekem : Hivatalos Wboldal
 

november 12

kepkezeles jquery - $.post()-al

perretz · 2010. Nov. 12. (P), 13.24

<script language="JavaScript1.2">
$(function(){
	$("input#submitbutton").click(function(){
		$.post("../teszt/readfile.php",{
			text: $("input#textbox").val()
		},function(data){
			$("div#kep").html(data);
		})
	})	
});
</script>

<input type="Text" id="textbox" value="1">
<input type="Submit" id="submitbutton">

<div name="imagebox" id="imagebox" style="width: 500px; height: 500px; border: 1px solid red;"></div>
 

november 11

Nem indul a böngésző az Outlook Expressz linkjére

sziti50 · 2010. Nov. 11. (Cs), 16.39
Nem tudom, jó-e itt a kérdés,ezt találtam.

Szóval a hírlevelekben lévő linkekre nem indul be a keresőm(Firefox)mostanában, de amúgy mindenhonnan megy, pl.a Word-ből is(CTRL katt) Vajon mi lehet a gond?
Az outlook-Beállításoknál ilyet nem találok.
 

Charset és ajax probléma

Matyas87 · 2010. Nov. 11. (Cs), 16.32
Sziasztok!Ez egy nagyon alap kérdés a charset terén de nem találtam rá választ.
Alapjáraton ha csinálok 1 html fájlt akkor az utf-8 kódolású,és elvileg abban is benne vannak a magyar karakterek nem?Minden szép és jó addig amíg fel nem töltöm a szerverre mert akkor jönnek a krix kraxok.Ezért átállítottam iso-8859-2ra a kódolást, ha így töltöm fel akkor jó. De most ajaxxal hivom be az aloldalakat, és az alapból utf-8ra van állítva,most az ajaxon belül nem sikerült a header részt beállitani iso-8859-2-ra pedig megnéztem hogy kell,se a jquerys se a sima változatba nem ment, ugyh minden oldara tettem külön fejlécet headerrel és charset meghatározással,így müködik csak igy meg az én gépemen vannak krix kraxok az ajaxos tartalomba. Hogy lehetne ezt megoldani hogy mindenhol jó legyen?vagy hogy utf 8 legyen mindenhol?a serveren kell beállitani a kódolást vagy hogy?Lehet már fenn volt ez valahol de én nem találtam csak php-s meg mysql-es dolgokat ez meg nem az.Köszi
 

Egyedi görgetősáv JavaScripttel lehetséges?

haho · 2010. Nov. 11. (Cs), 00.50
Sziasztok!
Mindenhol ahol kerestem csak azt találtam, hogy JavaScript segítségével lehet a gördítősávot színezni, stb....

De engem az érdekelne, hogy a következő megvalósítható-e JavaScriptben (vagy csak Flash-ben?) és ha igen, hogyan kellene hozzálátni:

azt szeretném, hogy van egy fix szélességű (pl. 700px széles) div-em amibe korlátlan számú kis képecske töltődhet be a tartalomtól függően. Akár olyan sok kép is betöltődhet ugye, hogy azok már nem férnek ki a 700px széles div-ben vízszintesen egy sorba. De én nem szeretnék ahhoz a megoldáshoz nyúlni, hogy beállítok a div-re görgetősávot, azt szeretném, hogy a div egyik oldalán elhelyezek egy balra mutató nyíl képet, a másik oldalon egy jobbra nyíl képet és ha a felhasználó pl. a jobbra nyíl kép fölé viszi az egeret akkor a div tartalma vízszintesen elmozduljon, mintha egy vízszintes görgetősávval mozgatnánk őket.

Ez megoldható JavaScripttel? Mit kell tudni hozzá?
Köszi - haho
 

Php - curl multi get content üres sztringet ad

inf3rno · 2010. Nov. 11. (Cs), 00.44
Sziasztok!

Curl multival szedek le rss feedeket. A legtöbb feeddel nincs problémám, viszont van egy, ami kiakaszt. :D

Ezt adja:

array
  'url' => string 'http://www.origo.hu//contentpartner/rss/hircentrum/origo.xml' (length=60)
  'content_type' => string 'text/xml' (length=8)
  'http_code' => int 200
  'header_size' => int 497
  'request_size' => int 91
  'filetime' => int -1
  'ssl_verify_result' => int 0
  'redirect_count' => int 0
  'total_time' => float 0.422
  'namelookup_time' => float 0.047
  'connect_time' => float 0.063
  'pretransfer_time' => float 0.063
  'size_upload' => float 0
  'size_download' => float 22920
  'speed_download' => float 54312
  'speed_upload' => float 0
  'download_content_length' => float -1
  'upload_content_length' => float -1
  'starttransfer_time' => float 0.094
  'redirect_time' => float 0
CURLOPT_RETURNTRANSFER-el szedem, ami ugye azt eredményezi, hogy a curl_multi_exec sztringbe teszi a tartalmat ahelyett, hogy echozná. Na most ha hagyom echozni, akkor rendesen kiírja a feed tartalmát, viszont ha curl_multi_getcontent-el próbálom kinyerni a sztringet, akkor üreset kapok meg ugye a fenti infokat. Na most ugye a status 200, curl_error nincsen a size_download elég magas, a download_content_length mégis -1. Mitől lehet ez szerintetek?
 

november 10

Galéria képkiválasztással

therest · 2010. Nov. 10. (Sze), 20.45
Az elmúlt napokban egy olyan galérián dolgoztam, ahol a thumbnailen bal klikkre meg kell nyissa a képet egy új oldalon (tehát a kép linkként funkcionál, ez fontos), ugyanakkor meg kéne valahogy oldani a kép kijelölését is (bekerül egy js tömbbe a kép idje). A képek elhelyezkedése, meg a környezet kialakítása olyan, hogy a képek mellé(alá,fölé) nem tudok kirakni ikont, mindenképpen valamilyen módon a tartalmazó <img>, vagy az őt körülvevő <a> tagon keresztül kéne megvalósítani a kijelölést. Már elég sokat ötleteltem, meg olvastam, de igazán kényelmes, nem túl hekkelős, és crossbrowser megoldást nem tudtam kiötleni. Kb ezek jutottak eszembe:
- Az egér egy másik gombjára jelöljön ki. Ez lenne a leg logikusabb de ugye a jobb klikken a böngésző beépített context menüje van, középső gombon meg az új fülön való megnyitás. És nem találtam olyan kódot, amivel kulturáltan csak az adott elemre ki tudnám venni ezeket a funciókat. Ismer valaki ilyen kódot? (Nem 200 soros, minden elemen kikapcsolós, hanem valami tömör, jól támogatott megoldást.)
- ctrl,alt,shot + klikk , természetesen ezek is mind foglaltak, új ablakban nyitja a linket, menti, stb.

Ötletek?
 

Django, Windows, XAMMP

felyx · 2010. Nov. 10. (Sze), 20.23
Sziasztok,

PHP programozással foglalkozom már évek óta, és eljutottam oda, hogy szeretnék valami újat tanulni. Erre a célra Pythont választottam alapos kutatás után és ezen belül is Django érdekelne. Ruby-t is nézegettem, de azt még annyira se tudtam rábírni a működésre mint Djangot. Az igazi problémám az hogy szeretnék egy fejlesztői környezetet összeállítani, hogy localhoston tudjak játszani vele kicsit, megértsem a mikéntjét és hogyanját. Mivel php fejlesztői környezet felállítása kb. abból áll hogy xammp felinstall és gyakorlatilag bemásolom a projectet htdocsba és mehet is, így kisebb nagyobb fejfájást okoz nekem, hogy ezt hogyan érhetném el Djangoval. Rubyról már lemondtam. Ha esetleg valaki tudna nekem egy "for dummies" leírást adni, hogy hogyan érhetném ezt el annélkül, hogy a php fejlesztői környezetem "sérülne" azt megköszönném. Igazán szeretnék megismerkedni djangoval így hálás lennék a segítségért.
 

szöveg pozicionálása html textfield-ben

troy1979 · 2010. Nov. 10. (Sze), 15.48
sziasztok,

kezdő kérdésnek tünhet, de sehogy sem sikerült megoldanom

Ha van 1 texfield-em , akkor milyen css property-k határozzák meg, hogy a szövegdobozon belül hova/hogyan lesz pozicionálva a beirt szöveg?

van 1 visszintes toolbar-om 3 linkkel, és 1 input typ=text-el , és az lenne a feladat, hogy úgy legyenek igazitva a dolgok, hogy a textfield be beirt szöveg az pont a linkek aláhúzásával 1 vonalba essen ( a linkek és a textfield-be irt szöveg azonos képzeletbeli egyenesre essen)