ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 6, 2010 - Fórum téma

PHP generált tartalmak elérése és módosítása JavaScript alól

reagenross · 2010. Ápr. 6. (K), 20.44
Sziasztok!

PHP-vel generáltam tartalmat adatbázisból, DIV-eket és IMG-ket. Az ablak átméretézésénél a lefutó eseménykezelő középre helyezi a tartalmakat, tehát a középen lévő tartalom mellett mindkét oldalon kb ugyanakkora lesz a háttéreből látható rész.

A problémám az, hogy DIV-ekre nem alkalmazható a getElementsByName, a getElementsByTagName viszont az összes DIV et egyszerre jelölné ki. Ez azért nem lenne jó nálam mert több eltérő x koordinátájú DIV-em van. A getElementById pedig csak az elsőnek generált elemet adja vissza.

Arra gondoltam, hogy esetleg úgy meg lehetne oldani, hogy PHP-vel egyedi ID-t generáltatok minden egyes elemnek, amelyet JS-ből el szeretnék érni, majd a JS kódhoz ezeket az Id -ket adnám hozzá PHP ből.

Ez szerintetek megvalósítható?

Vagy ha esetleg van valami más ötletetek, azt is szívesen venném. Igazából nem kód kellene hanem csak ötlet, amelyet kidolgozhatnék.
 

postfix és indamail/vipmail gond

hamlet79 · 2010. Ápr. 6. (K), 20.24
Sziasztok!

A szerveremről (Centos, postfix) mindenhova tudok küldeni emailt kivéve indamail/vipmail.

Indamail azt irta vissza, hogy túl sok szálon kapcsolódok, egyszerre csak 2ről szabad IPnként.

mysql két oszlop összeadása

Trashcom · 2010. Ápr. 6. (K), 16.50
sziasztok!

egy kis segítségre lenne szükségem...

van egy adattáblám, ami így néz ki:
oszlop1, oszlop2, oszlop3, oszlop4
1 valami 55 akármi
2 semmi 44 mi


amit szeretnék, az az, hogy az oszlop2 rekordjai így nézzenek ki:
oszlop4(szóköz)oszlop2
tehát:
akármi valami,
mi semmi,

hogyan oldható ez meg?
 

FROM adatmegőrzés, kettős action

Creative · 2010. Ápr. 6. (K), 16.04
Nos egy eléggé komplikált megoldást ötlöttem ki mezőellenőrzésre, még mielőtt a feldolgozó oldal megkapná a formom adatait. A lényege: actionnek önmagát adtam, s ekkor lefut egy php-s tartalomellenőrzés. Sajnos valami nem 100% -os, de nem jövök rá, mi. Ezt onnét vettem észre, hogy sajnos hiába írja ki, mi hiányzik, a beviteli mezőböl törlődik a már beírt adat. Lehet, nem jó úton járok, és mást kéne kiagyalni. A célom az, hogy a submit gombra bökéskor megnézi, a két szükséges mezőbe van-e adat, ha igen, akkor adódik tovább csak a feldolgozó lapnak, ellenkező esetben kiírja a megfelelő üzenetet, s a bevitt értékeket megőrízve, a hiányzó érték megadása utáni küldéskor már végre tényleg a feldolgozó oldalra lép.

Apache - Filelista stílusának konfigurálása

Joooe · 2010. Ápr. 6. (K), 11.08
Helló Mindenki!

Egy olyan kérdésem lenne, h megoldható e apache2.0 alatt az, hogy hogyha egy link egy könyvtárra mutat, minek következtében az apache visszaadja az adott könyvtár tartalmát, ezt a lista oldalt lehet e valahogy konfigurálni? Megadni, hogy mi jelenjen be, és mi ne, esetleg lehet e css-t csatolni valahogy az így generált oldalhoz?

Előre is köszi,
Joe
 

Tartalomtól függő oldal hossz

superman · 2010. Ápr. 6. (K), 01.26
Sziasztok. Én egész jól értek a html/php nyelvekhez, emellett a photoshop-hoz is, de van egy gondom. Vannak oldalak amiknek a hossza attól függően változik, hogy milyen hosszú szöveg van benne. Töltöttem le ilyen sablonokat, gondoltam "kibelezem", de nem találtam benne ilyesmire utaló részletet. Gondolom valahogy megszámolja hogy hány sorból áll a script, és attól függően nyújt egy css réteget.
Nagyon érdekel a dolog, légyszives aki érti az magyarázza el, de a legjobb az lenne - nekem - ha írnátok róla, mert gondolom mást is érdekel a dolog.
Köszi előre. Sziasztok..