ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 1, 2010 - Fórum téma

PHP bytecode futtatás

phpmester · 2010. Ápr. 1. (Cs), 16.26
Úgy gondolom igen erőforrás pazarló opcode cache nélkül futtatni a PHP-t, ugyanakkor a legtöbb bytcode sem kellően optimalizált, sőt teljesítményben elég sok kívánnivalót hagy maga után.

Emiatt döntöttem úgy, hogy némi szakirodalom tanulmányozása után már eleve bytecode-ban írom az alkalmazásaimat. Nos itt támadt némi kisebb problémám: 3 heti megfeszített munka után azt látom, hogy el sem indul a kódom!

Tudnátok ebben segíteni? Van más is, akinek van tapasztalata a közvetlen bytecode írásával?

Én úgy gondolnám, hogy a rendszeridőnek köze lehet a problémámhoz, de ez csak egy tipp.

Komoly szakemberek válaszát várom, kerüljük az RTFM és a „Google a barátod” jellegű válaszokat!
 

Flash a flashben és Xml probléma megoldása!

lilako · 2010. Ápr. 1. (Cs), 14.45
Na leírom ha már sikerült megoldanom a problémát és esetleg valakinek hasonló gondjai lennének. Ha flash-be újabb flasht akar beágyazni de nem működne megfelelően.

1. Le kell fixálni a flash tartalmat hogy ugyan úgy működjön máshol is ezzel a kóddal(beleirod, én pl a "galeria.swf" főidősávjára) :

_lockroot = true

2. úgy kell kezelni az útvonalakat, hogy ahol a fő fájl található meg onnan legyen elérhető akár az xml vagy a képfájlok. tehát ha pl. van egy index.swf-ed meg van a tartalom mappádban egy galériád "tartalom/galeria.swf" és azon belül mondjuk "tartalom/kepek/nagy/01.jpg" plusz az xml "tartalom/galeria.xml" akkor az útvonalakat a gyökér könytártól kell meghatározni ahol található az "index.swf" attól függetlenül hogy a galeria swf-je a tartalom mappában van.
Ezért külön nem is fog működni ha elindítod a "galeria.swf"-et

Remélem tudtam segíteni és más is megtalálja ezt a hozzászólást ha ilyen problémába ütközik.
 

Elindulás a phpben 1.0

Shog · 2010. Ápr. 1. (Cs), 13.14
Először is üdv nektek Forumozók.

Egy ideje olvasgatom a weblabort mert érdekel a témák nagy része amiről itt megy a beszélgetés. Most a segítségeteket kérem.

El szeretnék indulni a weblapszerkesztésben, régebben mint minden 14-15 éves engem is nagyon mozgatott a dolog ,hogy legyen egy saját weblapom és elkezdjek ebben a "szakmában" dolgozni. Kezdésnek elvégeztem egy rendszergazda sulit, ami legyünk őszinték annyit ért, hogy fel tudok telepíteni egy debiant és netet varázsolni rá. Szóval KB 0. Ez után jött az ötlet hogy legyen weblapom, össze is dobtam egy dreamweaver félét, szigorúan fream-ek és sima gombok segítségével és itt letettem a lantot és kihagytam kb. 7 évet(most 25). Most havi 16 szabadnapom van a munka mellet és hasznosan akarom eltölteni.

Tehát a jelenlegi tudásom 0. A segítségeteket abban kérem , hogyan is induljak neki. A googléet elég magas szinten bírom használni, de konkrét dolgokat szeretnék: eztazoldaltszeddcafatokra.hu és nézegesd a kódját. Esetleg ami sokat segítene egy MSN cím ahova mehetek kérdéssel ha elakadok(türelmes embere lenne szükségem).

Kezdetnek: Felraktam a Xampp-ot, notepad++ és elolvastam a nagygusztáv.hu-n található webfejlesztés alapokat(most futok neki megint. Közben olvasgatom a php5 "piros" könyvet.

Bármilyen jellegű tanácsot elfogadok és előre is köszönöm a segítségeket.

Tisztelettel:

Shog