Archívum - 2009 - Fórum téma
július 29
Egy kis űrlap
Adjon Isten, Sziasztok
Következő volna a kérdésem:
Csináltam egy egyszerűbb űrlapot, és szeretném leellenőrizni a beviteleket.
Következő volna a kérdésem:
Csináltam egy egyszerűbb űrlapot, és szeretném leellenőrizni a beviteleket.
július 28
Hogyan tudom adott oldalra mutató linkeket pagerank szerint rendezni?
Adott oldalra mutató linkeket már egy yahoo-val össsze tudom szedni(legalább is 1000-t).
De van-e olyan (talán ingyenes) megoldás, amivel az oldalra mutató linkek közül ki tudom szűrni melyeknek vannak a legmagasabb page rankjei?
■ De van-e olyan (talán ingyenes) megoldás, amivel az oldalra mutató linkek közül ki tudom szűrni melyeknek vannak a legmagasabb page rankjei?
XML & unixtimestamp
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy egy xml fájlt kéne feldolgoznom. És kiíratni a tartalmát a képernyőre. Ezzel nincs is baj ez ment, de az egyik eleme UNIXTIMESTAMP, és nem tudom hogy, hogy kéne átkonvertálni még kiíratás előtt javascriptben:
Van egy olyan problémám, hogy egy xml fájlt kéne feldolgoznom. És kiíratni a tartalmát a képernyőre. Ezzel nincs is baj ez ment, de az egyik eleme UNIXTIMESTAMP, és nem tudom hogy, hogy kéne átkonvertálni még kiíratás előtt javascriptben:
Flash menü alatti linkek firefox
Sziasztok!
A következő a problémám:
Csináltam egy flash legördülő menüt(as2) Amit beillesztettem egy oldalba, ahol a fő tartalom fölé belóg, mert a pozíciója "relative" átlátszó, és egy divben van, aminek a z-indexe minden más fölött áll. A problémám az vele, hogy firefox alatt, azoknál a tartalmaknál, amire még ha átlátszó is de rá lóg a flash menü, nem működnek a link hivatkozások egyáltalán. Még az egér is sima marad.
Nem tom át adni az oldalt a megrendelőnek, pedig kb, csak ez hiányozna.
Segítségeteket előre is köszönöm.
■ A következő a problémám:
Csináltam egy flash legördülő menüt(as2) Amit beillesztettem egy oldalba, ahol a fő tartalom fölé belóg, mert a pozíciója "relative" átlátszó, és egy divben van, aminek a z-indexe minden más fölött áll. A problémám az vele, hogy firefox alatt, azoknál a tartalmaknál, amire még ha átlátszó is de rá lóg a flash menü, nem működnek a link hivatkozások egyáltalán. Még az egér is sima marad.
Nem tom át adni az oldalt a megrendelőnek, pedig kb, csak ez hiányozna.
Segítségeteket előre is köszönöm.
július 28
Replace
Sziasztok !
A problémám a következő. Adott egy adatbázis, ahol az egyik mezőben az összes ; karaktert /-jelre akarom cserélni. (mondjuk)
A köv. csinálom :
SQL parancs : UPDATE tabla SET mezo=REPLACE(mezo,";","/")
Ez le is fut szépen. Viszont van egy másik mező is , ahol el akarom végezni a cserét. Ez a mező text típusú.. Na ebben nem találja meg a keresett karaktert és így a cserét sem hajtja végre. Az előző mező típusa varchar(255)volt.. Azon szépen lefut..
Ötlet ?
■ A problémám a következő. Adott egy adatbázis, ahol az egyik mezőben az összes ; karaktert /-jelre akarom cserélni. (mondjuk)
A köv. csinálom :
SQL parancs : UPDATE tabla SET mezo=REPLACE(mezo,";","/")
Ez le is fut szépen. Viszont van egy másik mező is , ahol el akarom végezni a cserét. Ez a mező text típusú.. Na ebben nem találja meg a keresett karaktert és így a cserét sem hajtja végre. Az előző mező típusa varchar(255)volt.. Azon szépen lefut..
Ötlet ?
Hogyan hasheljünk?
Úgy tudom, hogy jelszavak titkosításához ma már közel sem elég, ha simán csak valamelyik hash függvénnyel kódoljuk, mert a szivárvány táblák segítségével a kódolt jelvszavak egy része seperc alatt visszafejthető… A problémára talán a legjobb megoldás, ha hashelés előtt jól megsózzuk. Az érdekelne, hogy melyik a legjobb választás a hashelési módszerek közül.
lekérdezés
Sziasztok!
Hiába kerestem, sajnos nem találtam megoldást arra, hogy hogyan lehet intervallumok között gyakoriságot lekérdezni? pl. meg ha akarom állapítani az első kerületben élőket, akkor bele kell számolni a 1011-től 1019-ig tartó irányítószámú betegeket. Második kerületnél 1021-1029-ig és stb...egyelőre nem sikerült ezt megoldanom.
■ Hiába kerestem, sajnos nem találtam megoldást arra, hogy hogyan lehet intervallumok között gyakoriságot lekérdezni? pl. meg ha akarom állapítani az első kerületben élőket, akkor bele kell számolni a 1011-től 1019-ig tartó irányítószámú betegeket. Második kerületnél 1021-1029-ig és stb...egyelőre nem sikerült ezt megoldanom.
július 26
PHP mysql hiba ''
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémám miatt.
Van 2 adattáblám, az 1-több kapcsolatot reprezentálja (menupont,tartalom).
A tartalom táblában látjátok milyen objektumok vannak, a menupont táblából ki kell keresnem az elsődleges kulcsot, hogy az 1-több kapcsolatot meg tudjam csinálni.
<?php
print('<form action="kezeles.php" method="post" class="szoveg_sima">
Termék név:<input type="text" name="termnev" maxlength="128">
Készítő:<input type="text" name="keszito" maxlength="64"><br>');
print('Termék ár:<input type="text" name="ar" maxlength="32">
Készítési év:<input type="text" name="ev" maxlength="128"><br>');
print ('Kategória: <select name="menu">');
include("mysql.php");
$mennyi_sql = "select * from menupont order by MenuNev asc";
$mennyi = mysql_query($mennyi_sql) or die (mysql_error());
if (mysql_num_rows($mennyi)>0) {
while ($mennyi_le = mysql_fetch_array($mennyi, MYSQL_ASSOC)) {
$kimenet[]=$mennyi_le;
}
}
mysql_close();
$szam=count($kimenet);
for($i=0; $i < $szam; $i++)
{
print ('<option value="'.($i+1).'">'.$kimenet[$i]['MenuNev'].'</option>');
}
print('</select><br>');
print('<textarea name="leiras" style="width:500px; height:200px;"></textarea><br>
Bemutató kép: <input type="file" name="bemkep"><br>
Diavetitéshez kép1: <input type="file" name="kep1"><br>
Diavetitéshez kép2: <input type="file" name="kep2"><br>
Diavetitéshez kép3: <input type="file" name="kep3"><br>
Diavetitéshez kép4: <input type="file" name="kep4"><br>
Diavetitéshez kép5: <input type="file" name="kep5"><br>
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémám miatt.
Van 2 adattáblám, az 1-több kapcsolatot reprezentálja (menupont,tartalom).
A tartalom táblában látjátok milyen objektumok vannak, a menupont táblából ki kell keresnem az elsődleges kulcsot, hogy az 1-több kapcsolatot meg tudjam csinálni.
<?php
print('<form action="kezeles.php" method="post" class="szoveg_sima">
Termék név:<input type="text" name="termnev" maxlength="128">
Készítő:<input type="text" name="keszito" maxlength="64"><br>');
print('Termék ár:<input type="text" name="ar" maxlength="32">
Készítési év:<input type="text" name="ev" maxlength="128"><br>');
print ('Kategória: <select name="menu">');
include("mysql.php");
$mennyi_sql = "select * from menupont order by MenuNev asc";
$mennyi = mysql_query($mennyi_sql) or die (mysql_error());
if (mysql_num_rows($mennyi)>0) {
while ($mennyi_le = mysql_fetch_array($mennyi, MYSQL_ASSOC)) {
$kimenet[]=$mennyi_le;
}
}
mysql_close();
$szam=count($kimenet);
for($i=0; $i < $szam; $i++)
{
print ('<option value="'.($i+1).'">'.$kimenet[$i]['MenuNev'].'</option>');
}
print('</select><br>');
print('<textarea name="leiras" style="width:500px; height:200px;"></textarea><br>
Bemutató kép: <input type="file" name="bemkep"><br>
Diavetitéshez kép1: <input type="file" name="kep1"><br>
Diavetitéshez kép2: <input type="file" name="kep2"><br>
Diavetitéshez kép3: <input type="file" name="kep3"><br>
Diavetitéshez kép4: <input type="file" name="kep4"><br>
Diavetitéshez kép5: <input type="file" name="kep5"><br>
Saját hírkezelő rendszer
Van egy híroldalam, ahol a híreket egy adatbázisban tárolom. A hír részei a következők: hírcím, beküldő, létrehozás dátuma, tartalom1, tartalom2.
A főoldalon megjelenik a hírcíme, készítője és a tartalom1 és egy teljes bejegyzés olvasása gomb amire rákattintva megjelenne a teljes hír. Nos itt akadtam el, hogyan tudom a teljes tartalom divbe megjeleníteni a hír tartalmát?
Következő kóddal dolgoztam:
■ A főoldalon megjelenik a hírcíme, készítője és a tartalom1 és egy teljes bejegyzés olvasása gomb amire rákattintva megjelenne a teljes hír. Nos itt akadtam el, hogyan tudom a teljes tartalom divbe megjeleníteni a hír tartalmát?
Következő kóddal dolgoztam:
$sql = mysql_query("select * from hirek order by hirid desc",$kapcs);
while($hirek_row=mysql_fetch_array($sql))
{
echo "<table id='htabla' cellspacing='10'>";
echo "<tr><td id='htablacim'>
<h2><a href='?p=hirmeg&hirid=".$hirek_row['hirid']."'>".$hirek_row['cim']."</h2></a></td></tr>";
echo "<tr><td id='szerzo'>Szerző: ".$hirek_row['keszito']." | Dátum: ".$hirek_row['keszitesiido']."</td></tr>";
echo "<tr><td id='szerzo'> </td></tr>";
echo "<tr><td id='htablatartalom1'>"
.$hirek_row['tartalom1'].
"</td></tr><tr><td id='htablatovabb'><a href='?p=hirmeg&hirid=".$hirek_row['hirid']."'>Teljes bejegyzés olvasása>></a></td></tr><br><br>";
echo "</table>";
jQuery - json select probléma
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre! Szeretnék dupla selectes cuccot összehozni, ha az első selectben kiválasztok egy elemet, akkor a második select tartalma hozzáfrissüljön az oldal újratöltődése nélkül.
Szükségem lenne egy kis segítségre! Szeretnék dupla selectes cuccot összehozni, ha az első selectben kiválasztok egy elemet, akkor a második select tartalma hozzáfrissüljön az oldal újratöltődése nélkül.