ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2009 - Fórum téma

július 18

Subversion

peter71 · 2009. Júl. 18. (Szo), 11.04
Sziasztok!

Szeretnék Tőletek egy részletes, szájbarágós leírást kérni az SVN telepítésről és beállításről magyarul, windows xp-re. Sok leírást végignéztem, és sokszor próbáltam meg telepíteni, de sajnos egyszer sem sikerült beüzemelnem. Otthon tanulom a webfejlesztést több-kevesebb sikerrel, php-t és wamp szervert használok, gondoltam jó lenne svn-t használni saját magam hasznára.

Jelenleg a NetBeans és a PhpEd fejlesztő környezet van a gépemen, hogyan kell ezekhez a programokhoz használni az svn-t?

Köszönettel:
Peter71

július 17

div background relativitása

Napster · 2009. Júl. 17. (P), 16.41
Üdv
Egy php oldal formájának kialakítása közben ütköztem a következő problémába:
Az oldal DIV tagekből áll össze, melynek háttereibe a méretre vágott képek kerülnének.
1000px széles képeket készítettem hogy a notebook képernyőn (~1240px) is elég szép képet mutasson. De a probléma az 1000px-nél kisebb felbontáson mutatkozik, mivel az oldal nem fér el egy képernyőn, görgetősáv játszik be ami elég használhatatlan oldalt eredményez. Épp ezért a DIV-ek szélességét nem tudom megadni px-ben mert felbontásfüggőnek kell lennie, ezért %-ban adtam meg, de a background kép nem igazodik a DIV méretéhez, nem látszik a széle. Ami azért lenne fontos mert a hátterek szélükön lekerekítettek.
css megoldás érdekelne főképp (ha van)

Köszönöm a válaszokat.

Üdv Napster.

Twitter vs. IE

Gixx · 2009. Júl. 17. (P), 14.50
Sziasztok! Ebbe a Fórumba írom, mivelhogy jobb helyre nem tudtam kategorizálni, ugyanis egyfajta keresési problémám adódott.

Épp az oldalam Wordpress alapú újjáélesztésén munkálkodtam és megtetszett a weblabor Twitter figyelője, így kipróbáltam én is egy ilyen widgetet.

Akkor tűnt fel, hogy valami nem stimmel. Explorerben mintha kicsit "hiányos" lenne az eredménylista. Az eset nem a search.twitter.com esetében jön elő, mert ott egyelőre jónak látszik, hanem akkor, amikor bejelentkezek a www.twitter.com-ra és úgy keresek.

IE8-cal, FF3.5-tel és Safari4-gyel másodperces eltéréssel indítottam el egy teszt keresést (hogy tartalom is legyen, a #weblabor-ra). Explorerben indítottam utolsóként a keresést. Az eredmény az alábbi képen látható: http://www.gixx-web.eu/u/twitter.jpg

Na erre szeretnék magyarázatot kapni. Több keresőszóval is probálkoztam és ahol egy nem meghatározott időn belül érkezett új "hozzászólás" az az IE-ben nem jelent meg.

Több gépen is teszteltem (más IP alól is), mindenhol ugyanez volt az eredmény. Tipp?

Végülis a Twitter Widget-et nem érintette, de attól még furcsának találom.

ftp_put feltöltés hiba

zz88 · 2009. Júl. 17. (P), 13.53
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre az ftp_put függvénnyel kapcsolatban.
Szeretném, ha az oldalam továbbra is a .hu-s domain alatt működne, ugyanakkor egy külföldi tárhelyen szeretném tárolni a felhasználók által feltöltött képeket.
Az ftp_put függvénnyel próbálkozom. Felraktam a feltöltést végrehajtó proba.php-t a magyar tárhelyemre. Form segítségével megadom a külföldi szerver ftp adatait.
Sikerül a csatlakozás, viszont a képfeltöltés sikertelen. A képet feltölti a külföldi tárhelyre, ugyanakkor mégsem, tehát egy 0 byte-os fájlt látok, ugyanazzal a névvel.
Próbáltam utánajárni, hogy mi lehet a probléma, rengeteg infot találtam különböző fórumokon, minden lehetséges módszer kipróbáltam: pl.

Webshop (e-commerce, shopping cart) engine

easyw · 2009. Júl. 17. (P), 13.36
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani open source webshop engine-t? Fontos, hogy a termékeknek lehessen megadni bármilyen paramétereket (pl. szine, csomagolás mérete, saját, specifikus paraméterek, stb.), illetve, hogy támogassa a többnyelvuséget.

Az AJAX sem hátrány! :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv,
easyw

SQl order by

Dick · 2009. Júl. 17. (P), 11.51
Sziasztok!

Egy olyan lekérdezésre lenne szükségem ami rendez dátum szerint de az azonos id-kat meghagyja egymás alatt a dátumtól függetlenül.

pl:

id date
2 2009-08-20
3 2009-09-20
3 2009-11-22
1 2009-10-20

július 16

FCKeditor value

peter71 · 2009. Júl. 16. (Cs), 19.44
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. A problémám a következő: Szeretnék egy weboldalt készíteni, aminek van egy adminisztrációs felülete. A felhasználó számára szeretném láthatóvá tenni mit csinál, ezért az admin felületen fckeditorral szeretném szerkeszteni a tartalmat.
Hogyan tudom megoldani egy html oldal tartalmának betöltését és kimentését fckeditorral? Az oldalon a felhasználó az épp aktuális akciós termékeit szeretné hirdetni.

Köszönettel:
Peter71

rewrite működés apache/php upgrade után

peety · 2009. Júl. 16. (Cs), 12.50
sziasztok!

a mod_rewrite működése egy kicsit megváltozott, amióta apache (1 => 2) és php (4 => 5) upgrade történt a szerveren (debian etch). korábban, ha több / karakter szerepelt a megnyitott url-ben (úgy, hogy közöttük nincs semmi), azt szépen, változtatás nélkül áttolta a php-nek. most azonban kiveszi az általa feleslegesnek ítélt / -eket, és ahol több van egymás mellett, csak egy kerül át a szkriptnek.

lehet ez csak beállítás kérdése? vagy írjuk át az alkalmazásokat mindenhol?

köszi,
peety

július 15

horizontálisan szétnyúló div amikor fix?

rentip · 2009. Júl. 15. (Sze), 19.26
Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy html weblap, css-el. Div-ekkel vannak szétszedve a különböző részek. Mindegyik jól működik, kivéve a "content" rész. Akármit írok bele, vagy teszek bele, ha túl nagy akkor szétnyúlik vízszintesen, a szöveget nem töri meg, hanem írja tovább, és megy a végtelenségbe. Pedig be van állítva 510px-re a szélessége. Már két napja próbálok rájönni, hogy miért. Lehet kiszúrja a szemem csak én nem látom.

A weblap itt található: http://www.startmotor.hu/fooldal.html
A css file: http://www.startmotor.hu/styles.css

Válaszokat előre is köszönöm.

július 14

MYSQL ékezet probléma utf8 alatt a php fájlban

bendash · 2009. Júl. 14. (K), 17.17
Tisztelt közösség,

Tudom, hogy valószínűleg már hatszázszor felmerült ez a téma, de mivel egy heti kitartó keresés után sem sikerült mindenre választ adó magyarázatot találnom, ezért egy kétségbeesett lépésre szántam el magam - úgy döntöttem, hogy kérdezek: ezúttal mindent (egyben, ebben a témakörben) :)

Nem vagyok kezdő az informatika területén, de az adatbázisoknál ez még elmondható rólam. Mikor először belekezdtem, hadd ne mondjam, milyen ronda kódok születtek, amik még úgy ahogy helyesen jelenítették meg az ékezeteket is. Most, hogy áttervezek egy weboldalt, úgy gondoltam, kezdjük tiszta lappal, és csináljuk helyesen - de sajnos nem találom a választ, hogy hogyan, bár úgy érzem, közel vagyok...

A probléma: Az ékezetek nem jelennek meg megfelelően a kliens oldalon, a PHP lekérdezés után. Egy sima select * from db-ről van szó, ahol kiíratom egy 1 oszlopos tábla minden elemét, de az eredményben az ő betűk ?-ként, míg az á betűk fekete rombusz alapú kérdőjelként jelennek meg.

A környezet:
A tesztként használt index.php fájlban nem használok semmiféle set charset-et vagy ilyesmit, egy sima db-connect és lekérdezés van benne; az egyetlen, ami fontos lehet, a head-ben a következő meta tag:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

A szerver oldalon MySQL 5.0.32 fut, a PHPMyAdmin szerint a

MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)
MySQL kapcsolat egyeztetés: UTF8_General_ci
Az adatbázis, illetve a benne lévő tábla is UTF8_General_ci-re van állítva.
A php.ini-ben a default charset utf-8.

Arra szeretnék kérni minden kedves válaszadót, hogy ha megtenné, mondjon egy olyan beállításcsoportot, amiben az ékezetek 100%-ra biztosan jól jelennek meg, és az a "helyes út", hogy beállítsam az adatbázist. Természetesen ha valamilyen lényeges információt kihagytam, kérésre megírom.

Előre is köszönöm, és elnézést, tudom hogy sokadszor fordul elő...

Üdv,
Ben