Archívum - 2009 - Fórum téma
augusztus 4
saját wysiwyg
Üdv
Php-ben szeretnék egy egyszerű wysiwyg editort egy saját kis blogmotorhoz, és kérdésem az lenne hogy azt megvalósítani, hogy a textarea-ban kijelölt szöveg elé illetve utána tudjak illeszteni kódot. pl ha kijelölsz egy szót, és rákkattintasz a kis B gombra akkor a a kijelölt szöveg elé illetve után illeszti a megfelelő formázó kódot.
A válaszokat köszönöm előre.
■ Php-ben szeretnék egy egyszerű wysiwyg editort egy saját kis blogmotorhoz, és kérdésem az lenne hogy azt megvalósítani, hogy a textarea-ban kijelölt szöveg elé illetve utána tudjak illeszteni kódot. pl ha kijelölsz egy szót, és rákkattintasz a kis B gombra akkor a a kijelölt szöveg elé illetve után illeszti a megfelelő formázó kódot.
A válaszokat köszönöm előre.
Flex Datagrid - headerRenderer Combobox probléma
Sziasztok!
Flexben igyekszem egy szűrhető és szerkeszthető datagridet elkészíteni, de a fejlécben lévő ComboBox szűrő megakasztott.
A probléma: kiválasztok egy értéket a combobox-ban és ha utána a datagrid valamelyik szerkeszthető elemére kattintok, akkor a combobox értéke a legelső elemre áll.
Arra keresem a megoldást, hogyan őrizhetem meg a combobox kiválasztott elemét, valamint, hogyan nyerhetem ki az értékét?
A kérdéses datagrid
Az alkalmazás forrása
ComboHeaderRenderer.as
Minden segítséget előre is köszönök!
■ Flexben igyekszem egy szűrhető és szerkeszthető datagridet elkészíteni, de a fejlécben lévő ComboBox szűrő megakasztott.
A probléma: kiválasztok egy értéket a combobox-ban és ha utána a datagrid valamelyik szerkeszthető elemére kattintok, akkor a combobox értéke a legelső elemre áll.
Arra keresem a megoldást, hogyan őrizhetem meg a combobox kiválasztott elemét, valamint, hogyan nyerhetem ki az értékét?
A kérdéses datagrid
Az alkalmazás forrása
ComboHeaderRenderer.as
Minden segítséget előre is köszönök!
augusztus 3
Voxinfo modul?
Sziasztok!
Ismeri valaki a voxinfo által nyújtott bankkártyás fizetési lehetőség? Van esetleg valakinek kész megírt php-s modulja erre? Nagyon megköszönném és meghálálnám!
Sziasztok!
■ Ismeri valaki a voxinfo által nyújtott bankkártyás fizetési lehetőség? Van esetleg valakinek kész megírt php-s modulja erre? Nagyon megköszönném és meghálálnám!
Sziasztok!
url elenőrzés majd átirányítás
Sziasztok
Az lenne a kérdés hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy ha van egy ilen framem:
<frameset rows="*,20">
<frameset cols="250,*">
<frame src="menu.html" NORESIZE scrolling="auto" marginwidth="0" marginheight="0" framespacing="0">
<frame src="home.html" NORESIZE scrolling="auto" name="lap" marginwidth="0" marginheight="0" framespacing="0">
</FRAMESET>
<frame src="C.html" NORESIZE scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" framespacing="0">
</FRAMESET>
és ha valaki csak ugy beolvassa a home.html lapot akkor az ellenőrizze hogy az url
www.oldalam.hu/keret.html
és ha ez akkor ne tegyen semmit
de ha bármi más akkor irányítson át ugyanide:
■ Az lenne a kérdés hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy ha van egy ilen framem:
<frameset rows="*,20">
<frameset cols="250,*">
<frame src="menu.html" NORESIZE scrolling="auto" marginwidth="0" marginheight="0" framespacing="0">
<frame src="home.html" NORESIZE scrolling="auto" name="lap" marginwidth="0" marginheight="0" framespacing="0">
</FRAMESET>
<frame src="C.html" NORESIZE scrolling="no" marginwidth="0" marginheight="0" framespacing="0">
</FRAMESET>
és ha valaki csak ugy beolvassa a home.html lapot akkor az ellenőrizze hogy az url
és ha ez akkor ne tegyen semmit
de ha bármi más akkor irányítson át ugyanide:
URL: ékezetesen vagy anélkül?
Milyen előnyeit és hátrányait látjátok annak, ha ékezetes betűket használunk URL-ekben?
Címkerendszer (tag) esetében az "ekezettelenites" okozhat-e problémákat a gyakorlatban?
■ Címkerendszer (tag) esetében az "ekezettelenites" okozhat-e problémákat a gyakorlatban?
Autómatikus Number form
Sziasztok,
szt szeretném megoldani Js -el, hogy egy text mezőbe csak egész számot lehessen beírni. Ha nem szám akkor meg se jelenjen vagy autómatikusan törölje azt a karaktert.
Köszönöm.
■ szt szeretném megoldani Js -el, hogy egy text mezőbe csak egész számot lehessen beírni. Ha nem szám akkor meg se jelenjen vagy autómatikusan törölje azt a karaktert.
Köszönöm.
augusztus 2
Adatok lekérése, megjelenítése
Sziasztok!
Most kóstolgatom a PHP-t, eddig (szerintem) jól haladtam, de most elakadtam.
Egy olyan oldalt szeretnék, ami megjeleníti az adatbázisból lekért felhasználói adatokat a következőek szerint:
- Annyi önálló táblázatot jelenít meg, ahány felhasználót talált a szűrés után (mindegyiknek önálló táblázat) - Ez már megvan
- A táblázatok megfelelő celláit az adott felhasználó adatával tölti meg (adat1-8)
Ehhez már elkezdtem írni a kódot, de elakadtam, azaz tippem sincs hogyan írjak a cellákba...
Ehhez kérhetnék segítséget?
Előre is köszönöm!
■ Most kóstolgatom a PHP-t, eddig (szerintem) jól haladtam, de most elakadtam.
Egy olyan oldalt szeretnék, ami megjeleníti az adatbázisból lekért felhasználói adatokat a következőek szerint:
- Annyi önálló táblázatot jelenít meg, ahány felhasználót talált a szűrés után (mindegyiknek önálló táblázat) - Ez már megvan
- A táblázatok megfelelő celláit az adott felhasználó adatával tölti meg (adat1-8)
Ehhez már elkezdtem írni a kódot, de elakadtam, azaz tippem sincs hogyan írjak a cellákba...
<?php require_once("includes/csatlakozas.php"); ?>
<?php
$sql = 'SELECT * FROM `users` WHERE `priv_member` = 1 LIMIT 0, 30 ';
$lekerdezes=mysql_query($sql);
$tagok_szama = mysql_num_rows($lekerdezes);
echo "Jelenleg ", $tagok_szama, " tagunk van: ";
echo "<br>";
$tablazat = "<table border=1 width=800 height=200>
<tr>
<td>adat1</td>
<td>adat2</td>
</tr>
<tr>
<td>adat3</td>
<td>adat4</td>
</tr>
<tr>
<td>adat5</td>
<td>adat6</td>
</tr>
<tr>
<td>adat7</td>
<td>adat8</td>
</tr>
</table>" ;
$szamlalo = 1;
while ( $szamlalo <= $tagok_szama )
{
print ($tablazat ."<br />");
$szamlalo++;
}
?>
<?php
$sql = 'SELECT * FROM `users` WHERE `priv_member` = 1 LIMIT 0, 30 ';
$lekerdezes=mysql_query($sql);
$tagok_szama = mysql_num_rows($lekerdezes);
echo "Jelenleg ", $tagok_szama, " tagunk van: ";
echo "<br>";
$tablazat = "<table border=1 width=800 height=200>
<tr>
<td>adat1</td>
<td>adat2</td>
</tr>
<tr>
<td>adat3</td>
<td>adat4</td>
</tr>
<tr>
<td>adat5</td>
<td>adat6</td>
</tr>
<tr>
<td>adat7</td>
<td>adat8</td>
</tr>
</table>" ;
$szamlalo = 1;
while ( $szamlalo <= $tagok_szama )
{
print ($tablazat ."<br />");
$szamlalo++;
}
?>
Ehhez kérhetnék segítséget?
Előre is köszönöm!
Admin felület
Sziasztok!
Készítek egy admin felületet, ahol egyebek mellett termékeket is tud felvinni a felhasználó. A felhasználónak lehetősége van felvitel, módosítás és törlés lehetőségek közül választani.
Az oldal megnyitásakor lefut egy select, amely megjeleníti a termékeket egy táblázatban. A termékhez tartozó leírás azonban sokszor hosszú ahhoz, hogy egy táblázatban kultúrált módon megjeleníthessem.
Gondoltam arra, hogy csak az első két sort kellene megjeleníteni és abból egy linket csinálni. amely az alatta lévő fckeditor szerkesztő ablakába másolja a teljes szöveget.
1. Milyen egyéb normális megjelenítési mód lehetséges ilyen esetben?
2. Hogyan lehet egy szöveg elejéből levágni egy hosszabb részt, amiből linket csinálhatok?
Köszönöm:
Peter71
■ Készítek egy admin felületet, ahol egyebek mellett termékeket is tud felvinni a felhasználó. A felhasználónak lehetősége van felvitel, módosítás és törlés lehetőségek közül választani.
Az oldal megnyitásakor lefut egy select, amely megjeleníti a termékeket egy táblázatban. A termékhez tartozó leírás azonban sokszor hosszú ahhoz, hogy egy táblázatban kultúrált módon megjeleníthessem.
Gondoltam arra, hogy csak az első két sort kellene megjeleníteni és abból egy linket csinálni. amely az alatta lévő fckeditor szerkesztő ablakába másolja a teljes szöveget.
1. Milyen egyéb normális megjelenítési mód lehetséges ilyen esetben?
2. Hogyan lehet egy szöveg elejéből levágni egy hosszabb részt, amiből linket csinálhatok?
Köszönöm:
Peter71
augusztus 2
HTML5: Block tipusu elemek
Letrehozok egy elemet:A problema az, hogy sajnos nem mukodik ugy mint a DIV, mert az block tipusu volt. Az egyetlen megoldas ez:Ezentul ezt mindig igy kell csinalni? Vagy meg lesz oldva kesobb.. Egyebkent ha a "header" elem nem block tipusu nincs is sok ertelme, ugye? Peldaul nem tudok egy hater szint neki adni, stb...
■
<header>
<h1>Website name</h1>
</header>
header {
display: block;
}
Submit ne a lap tetejére dobjon
Sziasztok!
Hogyan tudnám megoldani:
Azt szeretném ha ez a form:
<select name='fazon' onchange='this.form.submit()'>
<option value='nincs'>1</option>
<option value='nincs'>2</option>
<option value='nincs'>3</option>
</select>
Amint kiválasztunk egy opciót elküldi, de ez azzal jár, hogy a lap tetejére is ugrik.
azt szeretném, hogy egy megadott könyvjelzőhöz, horgonyhoz azaz a lap közepére ugorjon vissza.
Köszi: Soma
■ Hogyan tudnám megoldani:
Azt szeretném ha ez a form:
<select name='fazon' onchange='this.form.submit()'>
<option value='nincs'>1</option>
<option value='nincs'>2</option>
<option value='nincs'>3</option>
</select>
Amint kiválasztunk egy opciót elküldi, de ez azzal jár, hogy a lap tetejére is ugrik.
azt szeretném, hogy egy megadott könyvjelzőhöz, horgonyhoz azaz a lap közepére ugorjon vissza.
Köszi: Soma