ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 4, 2009 - Fórum téma

Nyomtatáshoz használt CSS ellenőrzése

nevergone · 2009. Május. 4. (H), 16.42
Sziasztok!

Érdekelne, hogy milyen segédeszközöket ismertek a nyomtatáshoz használt CSS teszteléséhez? Jelenleg az egyetlen segédeszközöm a nyomtatási nézet minden alkalommal, ami túl körülményes, illetve a Web Developer Toolbar CSS váltási lehetősége, amely viszont messze nem mutat meg mindent.
Valami olyasmire gondoltam, mint a Firebug, amivel meg tudom nézni, hogy egyes elemekre milyen nyomtatásbeli CSS tulajdonságok érvényesek, milyen mérettel, elhelyezkedéssel, stb. kerülnek nyomtatásra.
Sajnos az egyébként elég jól sikerült oldal nyomtatáskor teljesen szétesik több oldalra, nem nyomtatódik ki a Flash-fejléc (pedig ezt kérték), és egyéb bosszantó dolgok.
A http://weblabor.hu/cikkek/cssnyomtatas cikket ismerem, nagyon hasznos.


Köszönettel:
NeverGone :)
 

FTP-n nem törölhető a könyvtár

PredMan · 2009. Május. 4. (H), 12.18
Sziasztok!

kb 3 hónapja írtam PHP-ban egy képfeltöltő szkriptet, ami úgy működik, hogy a felhasználó egyszerre több képet is feltölthet. Ezeket először egy ideiglenes könyvtárba tölti (véletlenszerű nevet adok neki, persze spéci karakterek nélkülit), majd megvizsgálja, hogy a képek megfelelnek-e az elvárásoknak. Ha megfelel, akkor rename() függvénnyel áthelyezi a végleges könyvtárba és végül törli az ideiglenes mappát.

Na most ez idáig tökéletesen működött, most is szépen működik, viszont történt egy olyan eset, hogy valaki feltöltött magáról képeket, létrejött az ideiglenes mappa és vannak is benne képek, tehát valszeg megszakíthatta a feltöltést vagy nemtom... és ez az ideiglenes mappa nem törlődött le és még manuálisan sem tudom letörölni sőt, még a mappa jogosultságát sem tudom állítani.

Ha a benne lévő képeket törölni szeretném, ezt dobja a Totalcommander: "nem törölhető fájl: xy.jpg"

Ha a mappa jogosultságát szeretném átállítani, akkor ezt dobja: "nem cserélhető a távoli fájl attributuma"

érdekessége az egésznek az, hogy ha kijelölöm ezt az ideiglenes mappát és úgy nyomok a törlés gombra, akkor nem ír ki hibát, végigfut a fájlokon, de nem törli ki őket.

megnéztem, hátha van .htaccess fájl a könyvtárban, de nincs. Próbaképp megpróbáltam ebbe a törölhetetlen mappába fájlt feltölteni és egy alkönyvtárat is létrehozni, de nem engedi: "átviteli hiba! folytatod?"

nem hinném, hogy a kóddal lenne a hiba, mert most is tökéletesen működik, töltögetnek szépen képeket a mukik és az ideiglenes mappák is szépen törlődnek. Ilyenkor mi van? a szolgáltatónál kéne érdeklődni?

és ami még érdekes, hogy átnevezni engedte ezt az ideiglenes mappát, csak éppen semmi mást nem enged.

remélem tapasztaltatok már ilyet!

köszi
 

Átirányítás - ismét

Vrt · 2009. Május. 4. (H), 11.14
Sziasztok!

Hosszú ideje rendben volt a régi honalpunk, jó helyzés a gugliban..stb....Volt egy fúzió egy másik céggel...így lett új lap..új szolgáltató..szóval újra a kihívások..
Szeretném ha a fődomain-re érkező kérések a www aldomain-re kerülnének. A szolgáltató (csakideírom....EXTERNET bűbáj Nyrt.) annyit mondott több mint egy hónap huzavona után, hogy nem lehet...(most várom a hivatalos magyarázatot)

Na most...lekértem a response header infót..és abban Apache-ot látok...felmentem a szeróra FLASHXP-vel és nem találtam htaccess fájlt. Gyorsba kreáltam egyet..

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^mintadomain.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.mintadomain.com/$1 [L,R=301]


(notepad-ban, ansi formátumba...ez gond lehet?)

Feltöltöttem és próba...

500 Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, info##kukac##vivanet.hu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

(Na ugye itt azért van vivanet mert ők is fúzionáltak az Externet bűbáj Nyrt-vel)

Tudnátok segíteni, hogy merre folytassam tovább? A honlap költöztetés nagyon macerás..majdhogynem megoldhatatlan...

Köszi

Vrt