ugrás a tartalomhoz

Nyomtatáshoz használt CSS ellenőrzése

nevergone · 2009. Május. 4. (H), 16.42
Sziasztok!

Érdekelne, hogy milyen segédeszközöket ismertek a nyomtatáshoz használt CSS teszteléséhez? Jelenleg az egyetlen segédeszközöm a nyomtatási nézet minden alkalommal, ami túl körülményes, illetve a Web Developer Toolbar CSS váltási lehetősége, amely viszont messze nem mutat meg mindent.
Valami olyasmire gondoltam, mint a Firebug, amivel meg tudom nézni, hogy egyes elemekre milyen nyomtatásbeli CSS tulajdonságok érvényesek, milyen mérettel, elhelyezkedéssel, stb. kerülnek nyomtatásra.
Sajnos az egyébként elég jól sikerült oldal nyomtatáskor teljesen szétesik több oldalra, nem nyomtatódik ki a Flash-fejléc (pedig ezt kérték), és egyéb bosszantó dolgok.
A http://weblabor.hu/cikkek/cssnyomtatas cikket ismerem, nagyon hasznos.


Köszönettel:
NeverGone :)
 
1

Opera!

deejayy · 2009. Május. 5. (K), 08.03
Operában a SHIFT+P-vel azonnal nyomtatási nézetre váltasz, illetve ismételt megnyomásával vissza. No1.
2

a nyomtatási nézet csak egy dolog

nevergone · 2009. Május. 5. (K), 09.31
A nyomtatási nézet csak egy dolog, az alkalmazott CSS szabályok jobban érdekelnének.
De már ezt is köszönöm. :)

Ui.: Az Operában említett megoldás pedig a Ctrl-Shift-P :)
3

ehh

domel · 2009. Május. 5. (K), 09.33
Elvileg nyomtatáshoz a böngésző áméretezi a Body-t a nyomtató canvas szélességéhez (újra felépíti az oldalt), ugyanúgy, mint az userek különböző monitor-méreteihez. Elvileg. De ha a böngésző változtatás nélkül a nyomtatóra küldi az oldalt, az szívás. Az Index.hu is nem véletlen igazodik a maga 1024px széles méretével az oldal bal oldalára még 2048x1536-os felbontásban is.
Kísérletezz. Ha [különböző monitor felbontásokon különböző képpen nyomtatnak a] [különböző böngészők] akkor őőőőőő, akkor nem tudom mi van.
4

overflow

nevergone · 2009. Május. 5. (K), 23.47
Időközben kiderült, hogy a honlaphoz készített CSS okozott keveredést a nyomtatásnál is, illetve a nyomtatásra szánt CSS-nél külön kell figyelni az overflow tulajdonságra.