ugrás a tartalomhoz

Össze-vissza jelennek meg a boxok (css/float)

magnat · 2009. Május. 5. (K), 15.25
Sziasztok!

A probléma a következő:

Adott egy !!weblap!!. Akinek csinálom kitalálta, hogy bal, és jobb oldalra szeretne hirdetéseket. Igaz, hogy teljesen hülyén néz ki.. de nem számít. Már az oldalon belül is használok float-ot, rendesen működik. Most fogtam magam, és a divet, ami az egész oldalt tartalmazza
#dv { width: 1000px; background-image: url(bg2.png); height: auto; float: left; }
beraktam egy másik divbe
div.p { width: 1300px; display: table; }
amibe még ezen kívül bekerült a két oldalra szánt két db box
div.l { float: left; background-color: #00CC66; width: 120px; height: 180px; }
div.l2 { float: right;background-color: #00CC66; width: 120px; height: 180px; }
Egy olyan probléma adódott, hogy a design elcsúszott, az egyik box jó helyre került, a jobb oldali az oldal aljára. Mi okozhatja a hibát?

Másik gond, ami még nehézséget okoz, hogy néha a jobb oldali tartalom szintén lecsúszik az oldal aljára, de egy frissítés helyrehozza.

Firefox 3.0.1-et használok, az oldal amíg el nem készül semmi másra nem lett optimizálva, ezért előfordulhatnak nagy problémák ;)

Köszönöm a segítséget.
 
1

úgy hirtelen tipp

eashlon · 2009. Május. 5. (K), 17.13
/off
Meglátásom szerint, elég horror a jelenlegi dizájn már FF3al is... pl ha középre van igazítva, akkor hol is vált a szürke-fekete háttér, jobbra balra? és a lekerekített sarkok fekete háttere hogy olvad bele a szürkébe?
próbáltam elképzelni mit szeretnének tőled, de így nehéz. Pl vannak azok a szép üres keretek pixelméretekkel, azok is bekavarnak rendesen.
más: IE tabbal egész jól néz ki :) Meglepő fordulat... még a zöld csík is majdnem a helyére mászott. Zavaró, h a dobozkeretek között néha van hely - jellemzően vízszintesen - néha meg egymáson vannak. Az meg, h átláthatatlan, és navigációs, és használhatósági szempontból milyen, azt egyelőre hagyjuk. Ha majd összeáll megkritizálom neked használhatósági szempontból is :) Addigra úgyis ott fogsz tartani, h már szinte rutinból átrendezed ha akarod.


/on
Néztem, h adogatsz meg margókat, néhol oldalanként. Ha ilyet csinálsz érdemes L,R mindkettőt megadni, nemcsak egyiket. T,B nem érzékeny rá, de van ahol bekavarhat.
Amiből a hibád adódhat az a fix px szélességek, és a dobozmodellek. Ha a fixen megadott szélességű szülődivnél szélesebb a tartalom float, ide v oda jó eséllyel alárakja. Mondjuk ez overflow függő is, meg egyebek, de alapjaiban ez van. Gondolkodj kicsit dinamikusabb méretmegadásokban.
A frissítésre mondok jobbat: ha rányomok, az egész oldal jobbra csúszik, nem kicsit. A zöld sávról azt gondolnám felül végigér vízszintesen, de ez csak tipp, mert a bal fele néhol lent kerül elő, néhol eltűnik, néha felmászik jobb margóra. Gondolom php az alap, a kódgenerálás körül kéne piszkálódni.
Mint fejlesztési modell nem szerencsés a "végigcsinálom ezzel szépre, majd a végén üvöltök az IE miatt" jellegű webbuilding.

És amit mindenképpen javaslok: sűrgösségileg felejtsd el a khmm... pajzán(?) div megnevezéseket, ha ilyesmivel akarsz foglalkozni... ha valaki meglátja, akkor hidd el híre megy rendesen, h "ja az a srác, azzal a szemét kóddal, amibe azt írta...". Megdöbbennél milyen modellek alapján, milyen hamar visszaüt.
2

igaz

magnat · 2009. Május. 5. (K), 18.04
az off-ot majd késöbb, következzen az on:)

úgy döntöttem újraépítem a css-t, bocsánat ez itt házilag irogattam bele, nem így terveztem publikálni, így sikerült. most újra összepakolom a css-t hátha sikerül