Archívum - Május 13, 2009 - Fórum téma
Megint Több-a-Többhöz.. ezúttal ASP.Net
Sziasztok!
Nekem ezekkel a több-a-több kapcsolatokkal meggyűlik a bajom. Most ASP.Net 2.0 felé tervezek db szerkezetet (úgy értve felé hogy a default user,profile,role provider mellé (ASPNETDB.MDF) készítek még táblákat).
Van benne egy érdekes tábla alapból. Az aspnet_UsersInRoles. Két oszolopa van összesen: UserId és RoleId (egyértelmű h több-a-többhöz kapcsolatos tábla). De csak most figyeltem fel, hogy mind a két oszlop PK-nak van beállítva.
Legjobb tudásom szerint ha vmi Pimary key, akkor a táblában, a pk-nak beállított oszlopban egyszer szerepelhet ugyanaz az adat, tehát minden sorban csak különböző lehet. Kíváncsiságból beraktam egy usert több role-ba és egy role-ba több usert. Megnéztem a táblát, és gond nélkül sokszorosodnak mind a két "oldalán" a guid típusú elemek.
Hogy lehet ez?
Segítségül itt egy keys/indexes ablak:
Egy turpisság azért van benne. Hiába PK mindkettő (tehát automatikusan indexelődik és unique is mindkettő), a RoleIdnak még be van állítva egy ilyen:
Minek van benne kétszer h index az oszlop. Hisz ha PK akkor indexelődik!? De a legérdekesebb kérdés mégiscsak hogy hogy tud ugyanolyan elemeket tárolni.
Most akkor én tanultam rosszul valamit (ill. olvastam fél órája 3-4 rossz cikket erről), vagy M$nél valamit nagyon tudnak? :-)
Előre is köszönöm a válaszokat! :-)
■ Nekem ezekkel a több-a-több kapcsolatokkal meggyűlik a bajom. Most ASP.Net 2.0 felé tervezek db szerkezetet (úgy értve felé hogy a default user,profile,role provider mellé (ASPNETDB.MDF) készítek még táblákat).
Van benne egy érdekes tábla alapból. Az aspnet_UsersInRoles. Két oszolopa van összesen: UserId és RoleId (egyértelmű h több-a-többhöz kapcsolatos tábla). De csak most figyeltem fel, hogy mind a két oszlop PK-nak van beállítva.
Legjobb tudásom szerint ha vmi Pimary key, akkor a táblában, a pk-nak beállított oszlopban egyszer szerepelhet ugyanaz az adat, tehát minden sorban csak különböző lehet. Kíváncsiságból beraktam egy usert több role-ba és egy role-ba több usert. Megnéztem a táblát, és gond nélkül sokszorosodnak mind a két "oldalán" a guid típusú elemek.
Hogy lehet ez?
Segítségül itt egy keys/indexes ablak:
Egy turpisság azért van benne. Hiába PK mindkettő (tehát automatikusan indexelődik és unique is mindkettő), a RoleIdnak még be van állítva egy ilyen:
Minek van benne kétszer h index az oszlop. Hisz ha PK akkor indexelődik!? De a legérdekesebb kérdés mégiscsak hogy hogy tud ugyanolyan elemeket tárolni.
Most akkor én tanultam rosszul valamit (ill. olvastam fél órája 3-4 rossz cikket erről), vagy M$nél valamit nagyon tudnak? :-)
Előre is köszönöm a válaszokat! :-)
Javascripttel CSS tulajdonságok elérése DOM-on keresztül
Sziasztok!
Van egy XHTML Strict Doctype-pal rendelkező oldal, amelyen szeretném elérni az elemek CSS tulajdonságát a DOM-on keresztül. Viszont az elem_neve.style.tulajdonság nem tartalmaz semmilyen értéket (sőt maga a style objektum sem tartalmaz semmit abból, ami a CSS-ben be lett állítva az adott elemre), csak azokat a tulajdonságokat látom, amelyeket a Javascriptben ott beállítok.
Mit és hol hibázok el? Tesztelésre jelenleg Firefox 3 -at használok.
Köszönöm a segítséget! :)
■ Van egy XHTML Strict Doctype-pal rendelkező oldal, amelyen szeretném elérni az elemek CSS tulajdonságát a DOM-on keresztül. Viszont az elem_neve.style.tulajdonság nem tartalmaz semmilyen értéket (sőt maga a style objektum sem tartalmaz semmit abból, ami a CSS-ben be lett állítva az adott elemre), csak azokat a tulajdonságokat látom, amelyeket a Javascriptben ott beállítok.
Mit és hol hibázok el? Tesztelésre jelenleg Firefox 3 -at használok.
Köszönöm a segítséget! :)
Átirányítási hurok
Sziasztok!
Felteszem, megint nagyon alap dolgo1t kérdezek
Van egy link, amire ha rákattintok, egy PHP funkciót hív meg, ami egy SQL táblában megváltoztat egy értéket, és ez jó is.
Firefox alatt a kiinduló oldal tér vissza, amin a link van, de IE alatt a tárhelyem kezdőoldalát hozza, ha pedig beszúrok egy header("location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=$id"); sort, az IE nem tudja betölteni, FF pedig a fenti üzenetet írja.
Most mi a teendő?
■ Felteszem, megint nagyon alap dolgo1t kérdezek
Van egy link, amire ha rákattintok, egy PHP funkciót hív meg, ami egy SQL táblában megváltoztat egy értéket, és ez jó is.
Firefox alatt a kiinduló oldal tér vissza, amin a link van, de IE alatt a tárhelyem kezdőoldalát hozza, ha pedig beszúrok egy header("location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=$id"); sort, az IE nem tudja betölteni, FF pedig a fenti üzenetet írja.
Most mi a teendő?