ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 13, 2009

Megint Több-a-Többhöz.. ezúttal ASP.Net

gjozsi · 2009. Május. 13. (Sze), 21.01
Sziasztok!

Nekem ezekkel a több-a-több kapcsolatokkal meggyűlik a bajom. Most ASP.Net 2.0 felé tervezek db szerkezetet (úgy értve felé hogy a default user,profile,role provider mellé (ASPNETDB.MDF) készítek még táblákat).

Van benne egy érdekes tábla alapból. Az aspnet_UsersInRoles. Két oszolopa van összesen: UserId és RoleId (egyértelmű h több-a-többhöz kapcsolatos tábla). De csak most figyeltem fel, hogy mind a két oszlop PK-nak van beállítva.

Legjobb tudásom szerint ha vmi Pimary key, akkor a táblában, a pk-nak beállított oszlopban egyszer szerepelhet ugyanaz az adat, tehát minden sorban csak különböző lehet. Kíváncsiságból beraktam egy usert több role-ba és egy role-ba több usert. Megnéztem a táblát, és gond nélkül sokszorosodnak mind a két "oldalán" a guid típusú elemek.

Hogy lehet ez?

Segítségül itt egy keys/indexes ablak:



Egy turpisság azért van benne. Hiába PK mindkettő (tehát automatikusan indexelődik és unique is mindkettő), a RoleIdnak még be van állítva egy ilyen:



Minek van benne kétszer h index az oszlop. Hisz ha PK akkor indexelődik!? De a legérdekesebb kérdés mégiscsak hogy hogy tud ugyanolyan elemeket tárolni.




Most akkor én tanultam rosszul valamit (ill. olvastam fél órája 3-4 rossz cikket erről), vagy M$nél valamit nagyon tudnak? :-)

Előre is köszönöm a válaszokat! :-)
 

Introducing Rich Snippets

Török Gábor · 2009. Május. 13. (Sze), 20.17
Mikroformátum és RDFa támogatás a Google keresőjében
 

Javascripttel CSS tulajdonságok elérése DOM-on keresztül

nevergone · 2009. Május. 13. (Sze), 13.47
Sziasztok!

Van egy XHTML Strict Doctype-pal rendelkező oldal, amelyen szeretném elérni az elemek CSS tulajdonságát a DOM-on keresztül. Viszont az elem_neve.style.tulajdonság nem tartalmaz semmilyen értéket (sőt maga a style objektum sem tartalmaz semmit abból, ami a CSS-ben be lett állítva az adott elemre), csak azokat a tulajdonságokat látom, amelyeket a Javascriptben ott beállítok.
Mit és hol hibázok el? Tesztelésre jelenleg Firefox 3 -at használok.

Köszönöm a segítséget! :)
 

Átirányítási hurok

mrtom · 2009. Május. 13. (Sze), 12.03
Sziasztok!

Felteszem, megint nagyon alap dolgo1t kérdezek

Van egy link, amire ha rákattintok, egy PHP funkciót hív meg, ami egy SQL táblában megváltoztat egy értéket, és ez jó is.
Firefox alatt a kiinduló oldal tér vissza, amin a link van, de IE alatt a tárhelyem kezdőoldalát hozza, ha pedig beszúrok egy header("location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."?id=$id"); sort, az IE nem tudja betölteni, FF pedig a fenti üzenetet írja.
Most mi a teendő?
 

The Web Browser Address Bar is the New Command Line

Török Gábor · 2009. Május. 13. (Sze), 07.18
A böngészők címsávja az új parancssor