ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 11, 2009 - Fórum téma

Cikkíró tájékozottsága?

paal · 2009. Május. 11. (H), 22.41
Üdv,

Egy mai indexes cikkben azt írják, hogy a Mozilla Labs lemásolta a Google Chrome böngészőjében megjelent funkciót, miszerint weboldalakat Windows parancsikonnak lehet lementeni.

Javítsatok ki ha tévedek, de emlékeim szerint úgy 1-1,5 éve már kipróbáltam a Prizm-t, amikor a Chrome még fasorban sem volt. Most akkor ki másolt kit? Illetve nem is ez a problémám, hanem a cikkíró tájékozottsága.

Köszi, Pali

Ui.: ja, találtam is egy bejegyzést 2007-ből: http://labs.mozilla.com/2007/10/prism/
 

dokumentum kezelő rendszer

krisy · 2009. Május. 11. (H), 19.36
Sziasztok!

Egy olyan (lehetőleg PHP alapú) megoldást keresek, amely képes dokumentumokat online kezelni (másolás, törlés), esetleg szerkeszteni (mondjuk .doc-okat), esetleg keresni, indexelni is képes (ha szótövezni is tudna - magyar nyelven -, teljesen oda lennék, és vissza, bár félek, hogy erre kevés az esély :-( ).

Nézegettem a neten, elég sokféle név alatt "futnak"; dms, document library/repository, stb.

Megfordult a fejemben, hogy esetleg valamilyen tartalom kezelő rendszer (pl.: Drupal) segítségével írok egy sajátot, de szerintem biztosan létezik erre már egy kész megoldás.

A kérdésem az lenne, hogy találkoztatok már ilyen rendszerrel? Ha igen, mik a tapasztalatok, milyet érdemes választani, stb. ?

Előre is köszönök minden választ!
 

JavaScript futtatása veszélyes az IE szerint

Kari · 2009. Május. 11. (H), 00.35
Köszöntök Mindenkit!
Elhatároztam, hogy a passzív oldalak után dinamikus interaktív lapokat is fogok készíteni.
Be is szereztem néhány könyvet (JavaScript, PHP) a könyvtárból.
Már az elején elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e JavaScripteket írni, mert amint beteszem az oldalamba, megnyitáskor máris jelez a böngészőm, hogy ez veszélyes lehet. Ha engedélyezem neki, akkor persze futtatja, de azt nem várhatom el, hogy minden látogató átállítsa emiatt a biztonsági rendszerét, vagy folyton bajlódjon az engedélyezéssel. Egyébként más oldalak megnyitásánál ilyennel még nem találkoztam, amiből arra következtetek, hogy mások már nem használnak az oldalaikhoz JS-eket. Lehet, hogy kiment a divatból? Vagy lehet, hogy létezik valami trükk arra, hogy akadály nélkül fussanak ezek az oldalak, már megnyitáskor is?
Hozzászólásotokat előre is köszönöm.