ugrás a tartalomhoz

JavaScript futtatása veszélyes az IE szerint

Kari · 2009. Május. 11. (H), 00.35
Köszöntök Mindenkit!
Elhatároztam, hogy a passzív oldalak után dinamikus interaktív lapokat is fogok készíteni.
Be is szereztem néhány könyvet (JavaScript, PHP) a könyvtárból.
Már az elején elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e JavaScripteket írni, mert amint beteszem az oldalamba, megnyitáskor máris jelez a böngészőm, hogy ez veszélyes lehet. Ha engedélyezem neki, akkor persze futtatja, de azt nem várhatom el, hogy minden látogató átállítsa emiatt a biztonsági rendszerét, vagy folyton bajlódjon az engedélyezéssel. Egyébként más oldalak megnyitásánál ilyennel még nem találkoztam, amiből arra következtetek, hogy mások már nem használnak az oldalaikhoz JS-eket. Lehet, hogy kiment a divatból? Vagy lehet, hogy létezik valami trükk arra, hogy akadály nélkül fussanak ezek az oldalak, már megnyitáskor is?
Hozzászólásotokat előre is köszönöm.
 
1

ie localhost

gex · 2009. Május. 11. (H), 00.43
ez a probléma csak internet explorerben, kizárólag saját gépről futtatott javascript esetén fordul elő. ezt leellenőrizheted azzal hogy felmásolod egy szerverre.
a javascript pedig nem ment ki a divatból, jelenleg épp a fénykorát éli.
2

WAMP

vbence · 2009. Május. 11. (H), 09.36
Gondolom Windowson dolgozol.. nézz utána a fenti szónak Gugliban, több kész telepítőt is találsz, amik felrakják neked az Apache, Mysql, PHP programokat, így otthon is kipróbálhatsz egy szerverhez hasonló környezetet.
3

off?

gex · 2009. Május. 11. (H), 10.36
ez eléggé eltért a témától.
7

téma

vbence · 2009. Május. 11. (H), 14.00
Annyiban kapcsolódik, hogy ugyanannyira jó megoldás egy helyi szerver futtatása, mint feltölteni egy tárhelyre. (Sőt fejlesztés alatt talán jobb is).

A rend kevéért had kötekedjek vissza: nem a localhoston futó JS-sel van a probléma, hanem a file:// protokollal elért tartalmakról, ami ugyebár ég és föld. :P

Másrészt ahogy láttam a kérdező még eléggé a dolgok elején tart és a valódi probléma itt a fejlesztőkörnyezet kialaktása. Erre ajánlottam megoldást.
8

ami igaz az igaz

gex · 2009. Május. 11. (H), 15.33
A rend kevéért had kötekedjek vissza: nem a localhoston futó JS-sel van a probléma, hanem a file:// protokollal elért tartalmakról, ami ugyebár ég és föld. :P
ott a pont.
4

letilthatod a figyelmeztetést

safipeti · 2009. Május. 11. (H), 13.17
Sziasztok!

Angol nyelvű ie:

Tools - Internet Options - Advanced fül - Securitynél az első vagy a második (de inkább a második, próbáld ki légyszíves), - Allo we active content to run in files on My computer tedd be a pipát és az ie nem szórakozik tovább.

Magyar ie:
Eszközök - Internet Beállítások - Haladó(utolsó tab) - Biztonság - Engedélyezd... pipa (magyarban az elnevezésekkel nem vagyok biztos).

Off kérdés:

Tudja valaki, hogy IE alatt hogy tíltjuk le a JS-t?

SafiPeti
5

google

gex · 2009. Május. 11. (H), 13.26
re: off
google megmondja a tutit.
6

js letiltás

safipeti · 2009. Május. 11. (H), 13.38
Köszönöm, megvan...

SafiPeti
9

köszönöm - most már fut

Kari · 2009. Május. 11. (H), 21.54
Köszönöm a hozzászólásokat!
Valóban az IE esetében van ez a vészjelzés. És tényleg csak élesben –szerverről- érdemes tesztelni az oldalt, akkor már nem jelentkezik ez a probléma. Most kezdtem a tanulást és a könyvem erről nem tett említést, magamtól meg nem jöttem volna rá. Ezért is köszönöm a segítségeket!