Archívum - Feb 2009 - Fórum téma
február 11
JS szövegfájl-manipulálás
Helló!
Milyen Javascript parancs tudja ezt:
- Megnyit egy txt fájlt
- Beleilleszt egy általunk megadott szöveget egy adott helyen (szövegrészletet megkeres és utána beszúrja az általunk megadott szöveget)
- elmenti a fájlt
(A szövegfájl egy html lenne, a felhasználó egy űrlapon keresztül vinné be az adatokat.)
Lehet, hogy PHP-vel könnyebb, de egyelőre nincs fent a neten a cucc. C++ is biztos tud ilyet, de azt nem ismerem.
Köszönet!
■ Milyen Javascript parancs tudja ezt:
- Megnyit egy txt fájlt
- Beleilleszt egy általunk megadott szöveget egy adott helyen (szövegrészletet megkeres és utána beszúrja az általunk megadott szöveget)
- elmenti a fájlt
(A szövegfájl egy html lenne, a felhasználó egy űrlapon keresztül vinné be az adatokat.)
Lehet, hogy PHP-vel könnyebb, de egyelőre nincs fent a neten a cucc. C++ is biztos tud ilyet, de azt nem ismerem.
Köszönet!
IE 6 rosszul számolja a szélességet
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Az oldal amit készítek egy headerből, egy content részből és egy footerből állna, amiket a container fog össze. Nos nekem a content rész Internet Explorer 6 alatt teljesen szétesik mert a "right" div átkerül a következő sorba. Firefox alatt tökéletes minden, meg elméletileg a kód is jó, mert a "left", "center", "right" divek szélessége pont kiadja a container szélességét, de az IE 6 valahogy máshogy számolhatja ezeket, mert ott csak akkor nem ugrik át a szélső div, ha annak szélességéből kivonok 3px-elt. A Firefoxban viszont látszik ez a 3px-el üres rész. A kérdésém az lenne, hogy ezt hogyan lehetne egyszerűen megoldani, úgy, hogy minden böngészőben tökéletesen működjön.
Előre is köszönöm!
■ A következő lenne a problémám:
Az oldal amit készítek egy headerből, egy content részből és egy footerből állna, amiket a container fog össze. Nos nekem a content rész Internet Explorer 6 alatt teljesen szétesik mert a "right" div átkerül a következő sorba. Firefox alatt tökéletes minden, meg elméletileg a kód is jó, mert a "left", "center", "right" divek szélessége pont kiadja a container szélességét, de az IE 6 valahogy máshogy számolhatja ezeket, mert ott csak akkor nem ugrik át a szélső div, ha annak szélességéből kivonok 3px-elt. A Firefoxban viszont látszik ez a 3px-el üres rész. A kérdésém az lenne, hogy ezt hogyan lehetne egyszerűen megoldani, úgy, hogy minden böngészőben tökéletesen működjön.
Előre is köszönöm!
div#container {
margin: 0 auto;
width: 1024px;
height: auto;
overflow: hidden;
background-image: url(images/container-bg.jpg);
background-repeat: no-repeat;
}
div#content {
background-image: url(images/content-bg.jpg);
}
div#left {
background-image: url(images/left-bg.jpg);
width: 262px;
float: left;
}
div#center{
width: 500px;
float: left;
}
div#right{
background-image: url(images/right-bg.jpg);
width: 262px;
}
február 11
Nagy táblázat gyors megjelenítése
Sziasztok!
Egy nagy, körülbelül 1000 soros, 15 oszlopos táblázatot szeretnék megjeleníteni, úgy 3-5 mp alatt.
Ez úgy elsőre kicsit mission impossibble-nek tűnik számomra :-(
Alternatívaként felmerült, hogy az oldal betöltésekor mondjuk csak az első 100 sor jönne le, a többi a háttérben AJAX-szal töltődne.
Nem ismertek erre valami más/jobb/egyszerűbb megoldást?
(persze azon kívül, hogy használjak lapozót, illetve ne így csináljam :-) )
Köszi!
■ Egy nagy, körülbelül 1000 soros, 15 oszlopos táblázatot szeretnék megjeleníteni, úgy 3-5 mp alatt.
Ez úgy elsőre kicsit mission impossibble-nek tűnik számomra :-(
Alternatívaként felmerült, hogy az oldal betöltésekor mondjuk csak az első 100 sor jönne le, a többi a háttérben AJAX-szal töltődne.
Nem ismertek erre valami más/jobb/egyszerűbb megoldást?
(persze azon kívül, hogy használjak lapozót, illetve ne így csináljam :-) )
Köszi!
Érdekes kiszolgálói jelenség
Tapasztaltam mostanság egy érdekes jelenséget, kutatom az okát, de egyenlőre még nem sok mindent találtam. Kérlek titeket osszátok meg velem, ha van tapasztalatok, ötletetek a témában!
Apache webszerveren viszonylag sokszor, úgy 10 oldalbetöltődésből egyszer, bekövetkezik egy gyakran 5-10 másodperces letöltődési idő. A jelenség úgy néz ki, hogy a kattintás után a böngésző nem csinál semmit vagy 4-8 másodpercig, majd megindul és kb. 1 másodperc alatt betölti az oldalt.
Tettem egy mérő kódot a front controller-be és kiegészítettem a log táblát egy amolyan oldalgenerálási idő mezővel. Indítottam egy Wiresharkot meg egy YSlow-t és elkezdtem egymás után ugyanarra a hivatkozásra kattintani.
Katt, várok míg az oldal letöltődik, aztán ugyan oda megint katt és megint várok...
Egy átlagos letöltődés kb.: 0.3-0.9 másodperc és az ehhez tartozó oldal generálásához szükséges idő: 0.005 - 0.3 másodperc között mozog.
Amikor a 10 letöltődésből egyszer előfordul a "beragadás", akkor a következő adataim vannak:
letöltődés kb.: 4.4-8.9 másodperc és az ehhez tartozó oldal generálásához szükséges idő változatlanul: 0.005 - 0.3 másodperc között mozog.
A következőket próbáltam még, ami elég érdekes eredményt hozott.
Készítettem egy sima html fájlt, értelem szerűen, most már csak a Wireshark-ra és a YSlow-ra támaszkodva. Adatok:
Letöltődés: 0.03-0.08 másodperc között "beragadás" nélkül.
Ezek után készítettem egy műveletek nélküli php fájlt és láss csodát! Kb a 6. letöltődésre produkált egy 5.93 másodperces időt!
Mi lehet itt a bibi?
■ Apache webszerveren viszonylag sokszor, úgy 10 oldalbetöltődésből egyszer, bekövetkezik egy gyakran 5-10 másodperces letöltődési idő. A jelenség úgy néz ki, hogy a kattintás után a böngésző nem csinál semmit vagy 4-8 másodpercig, majd megindul és kb. 1 másodperc alatt betölti az oldalt.
Tettem egy mérő kódot a front controller-be és kiegészítettem a log táblát egy amolyan oldalgenerálási idő mezővel. Indítottam egy Wiresharkot meg egy YSlow-t és elkezdtem egymás után ugyanarra a hivatkozásra kattintani.
Katt, várok míg az oldal letöltődik, aztán ugyan oda megint katt és megint várok...
Egy átlagos letöltődés kb.: 0.3-0.9 másodperc és az ehhez tartozó oldal generálásához szükséges idő: 0.005 - 0.3 másodperc között mozog.
Amikor a 10 letöltődésből egyszer előfordul a "beragadás", akkor a következő adataim vannak:
letöltődés kb.: 4.4-8.9 másodperc és az ehhez tartozó oldal generálásához szükséges idő változatlanul: 0.005 - 0.3 másodperc között mozog.
A következőket próbáltam még, ami elég érdekes eredményt hozott.
Készítettem egy sima html fájlt, értelem szerűen, most már csak a Wireshark-ra és a YSlow-ra támaszkodva. Adatok:
Letöltődés: 0.03-0.08 másodperc között "beragadás" nélkül.
Ezek után készítettem egy műveletek nélküli php fájlt és láss csodát! Kb a 6. letöltődésre produkált egy 5.93 másodperces időt!
Mi lehet itt a bibi?
jogosultságkezelés view-ban?
tudom, hogy számtalan topic létezik mvcvel kapcsolatban, engem viszont konkrétan az adott probléma megoldása érdekel:
vegyünk példának egy egyszerű listát, ahol a rendszerben található felhasználók jelennek meg. Legyen mondjuk 1, 2 illetve 3as jogosultsági szint, mindenki az alatta lévőeket törölheti. belépünk mondjuk a 2es szintű userrel, így a listában meg kellene jelennie egy törlés ikonnak mindenkinél, aki 1es szinten van. Ez kinézhet a következőképpen (egyszerüsítve):letöltjük az adatokat, átadjuk a modellt a viewnak ami végigmegy az indexelt objektumon, és ellenőriz minden sorban.
Ez akár még jó is lehet, hogy ha egy státuszt kell figyelni, de nincs valami módszer arra, hogy a viewból kivegyük az authorizációs részeket? Ennek szerintem a modellben lenne a helye, de a gyarkolatban mennyire megvalósítható egy ilyen megoldás? Ti hogy csináljátok?
■ vegyünk példának egy egyszerű listát, ahol a rendszerben található felhasználók jelennek meg. Legyen mondjuk 1, 2 illetve 3as jogosultsági szint, mindenki az alatta lévőeket törölheti. belépünk mondjuk a 2es szintű userrel, így a listában meg kellene jelennie egy törlés ikonnak mindenkinél, aki 1es szinten van. Ez kinézhet a következőképpen (egyszerüsítve):
//controller
class UserController {
public function list() {
$users = new userHandling();
$users->Get();
$view = new View("userlist");
$view->users = $users;
$view->user = new auth();
}
}
//view
foreach($users as $u) {
if($u->level < $user->level)
echo 'törlésikon';
}
Ez akár még jó is lehet, hogy ha egy státuszt kell figyelni, de nincs valami módszer arra, hogy a viewból kivegyük az authorizációs részeket? Ennek szerintem a modellben lenne a helye, de a gyarkolatban mennyire megvalósítható egy ilyen megoldás? Ti hogy csináljátok?
február 9
Screenshot készítése egy programból php-val
Üdv, egy kérésem lenne.
A szerveren futó php script kellene hogy egy screenshotot készítsen a reton.exe nevű fájlról ami automatikusan menti a képet ha a print screen gombot érzékeli.
Ha jól tudom php megtud nyitni .bat fájlokat. Lehetséges így rávenni hogy print screen gombot "megnyomja" ?
Ha igen egy kóddal segítenétek?
■ A szerveren futó php script kellene hogy egy screenshotot készítsen a reton.exe nevű fájlról ami automatikusan menti a képet ha a print screen gombot érzékeli.
Ha jól tudom php megtud nyitni .bat fájlokat. Lehetséges így rávenni hogy print screen gombot "megnyomja" ?
Ha igen egy kóddal segítenétek?
február 8
Honlapon eltöltött idő
Sziasztok!
Egy olyan scriptet szeretnék, ami számolja az oldalon eltöltött összes időt. Úgy lenne a jó, hogy amikor kilépnek az oldalról és vissza, akkor onnan folytassa (szóval valahogyan bele kellene vonni mysqlt is). Esetleg tudna valaki segíteni ebben?
Köszönöm előre is.
■ Egy olyan scriptet szeretnék, ami számolja az oldalon eltöltött összes időt. Úgy lenne a jó, hogy amikor kilépnek az oldalról és vissza, akkor onnan folytassa (szóval valahogyan bele kellene vonni mysqlt is). Esetleg tudna valaki segíteni ebben?
Köszönöm előre is.
Miért kapok fehér lapot?
Sziasztok!
Volna egy problémám egy CMS rendszerben működő modullal.
Felhasználói oldalon a modul tökéletesen működik viszont admin oldalon csak fehér lapot kapok folyamatosan.
Ha valaki tudna segíteni abban, hogy mi a hiba az alábbi kódban azt megköszönném!
Ez a kód egy support könyvből való tehát elvileg működnie kéne!?..
[colorer=php]
<?php
if (!defined('ADMIN_FILE')) {
die ("Access Denied");
$result = sql_query("select radminsuper from "$prefix."_authors to where aid=' $aid '", $dbi);
list($radminsuper) = sql_fetch_row($result, $dbi);
if ($radminsuper==1) {
and that end is instead:
} else {
echo "Access Denied";
}
function mousedisplay() {
global $admin, $bgcolor2, $prefix, $dbi, $multilangual;
include ("header.php");
GraphicAdmin();
Opentable();
$resultpersons = sql_query("SELECT idperson, nameperson FROM
".$prefix."_topolino", $dbi);
for ($m=0; $m < sql_num_rows($resultpersons, $dbi); $m++) {
list($idperson, $nameperson) = sql_fetch_row($resultpersons, $dbi);
echo "$idperson - $nameperson < to href=\"admin.php=mouseselect &
idtopo=$idperson \" > Select mouse </to > < br > ";
}
closetable();
include("footer.php");
}
function mouseselect() {
global $admin, $bgcolor2, $prefix, $dbi, $multilangual, $idtopo;
include ("header.php");
GraphicAdmin();
Opentable();
"$prefix."_topolino to where idperson=' $idtopo '", $dbi);
echo "< form action=\"admin.php\" method=\"post\">";
echo "< input type=\"text\" name=\"nameperson \ "size=\"20\"
maxlength=\"20 \ "value=\"$personname \" >< br >< br > ";
echo "< input type=\"hidden\" name=\"idperson\"value=\"$idtopo\" >";
echo "< input type=\"hidden\" name=\"op \ "value=\"mousemodify\" >";
echo "< input type=\"submit\" value=\""._ADDTOPO."\" > ";
echo "</form >";
}
closetable();
include("footer.
Volna egy problémám egy CMS rendszerben működő modullal.
Felhasználói oldalon a modul tökéletesen működik viszont admin oldalon csak fehér lapot kapok folyamatosan.
Ha valaki tudna segíteni abban, hogy mi a hiba az alábbi kódban azt megköszönném!
Ez a kód egy support könyvből való tehát elvileg működnie kéne!?..
[colorer=php]
<?php
if (!defined('ADMIN_FILE')) {
die ("Access Denied");
$result = sql_query("select radminsuper from "$prefix."_authors to where aid=' $aid '", $dbi);
list($radminsuper) = sql_fetch_row($result, $dbi);
if ($radminsuper==1) {
and that end is instead:
} else {
echo "Access Denied";
}
function mousedisplay() {
global $admin, $bgcolor2, $prefix, $dbi, $multilangual;
include ("header.php");
GraphicAdmin();
Opentable();
".$prefix."_topolino", $dbi);
echo "$idperson - $nameperson < to href=\"admin.php=mouseselect &
idtopo=$idperson \" > Select mouse </to > < br > ";
}
closetable();
include("footer.php");
}
function mouseselect() {
global $admin, $bgcolor2, $prefix, $dbi, $multilangual, $idtopo;
include ("header.php");
GraphicAdmin();
Opentable();
"$prefix."_topolino to where idperson=' $idtopo '", $dbi);
echo "< form action=\"admin.php\" method=\"post\">";
echo "< input type=\"text\" name=\"nameperson \ "size=\"20\"
maxlength=\"20 \ "value=\"$personname \" >< br >< br > ";
echo "< input type=\"hidden\" name=\"idperson\"value=\"$idtopo\" >";
echo "< input type=\"hidden\" name=\"op \ "value=\"mousemodify\" >";
echo "< input type=\"submit\" value=\""._ADDTOPO."\" > ";
echo "</form >";
}
closetable();
include("footer.
február 7
Javascript style.display='block'/'none'
Helló mindenkinek!
Az internetet böngészve találtam rá erre a kis scriptre,ami nagyon hasznos lenne számomra,ha megtudnám azt oldani,hogy mikor nyitva van valamelyik "pl.Teszt2 van nyitva",akkor a másikra kattintva"pl.Teszt4-re kattintunk" bezáródik az ami éppen nyitva van"a pl.-k alapján a Teszt2-ő záródna be",direkt nyílnak az ablakok egy helyen ki.
Az internetet böngészve találtam rá erre a kis scriptre,ami nagyon hasznos lenne számomra,ha megtudnám azt oldani,hogy mikor nyitva van valamelyik "pl.Teszt2 van nyitva",akkor a másikra kattintva"pl.Teszt4-re kattintunk" bezáródik az ami éppen nyitva van"a pl.-k alapján a Teszt2-ő záródna be",direkt nyílnak az ablakok egy helyen ki.