ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 4, 2009 - Fórum téma

Flash & Javascript

GabeszNo.1 · 2009. Feb. 4. (Sze), 23.19
Sziasztok!

Van egy játék oldalam ahol szeretnék a játék betöltése elött más játékot bemutatni.
Javascriptes megoldást nem tudtam megvalósítani, hogy elsőnek meghívom a játék előzetest aztán a teljes játékot.
A másik megoldás hogy div-be háttérbe behivom az előzetest és tartalomnak a teljes játékot.De kis játéknál ez szinte nem is látszik.
Jó lenne egy kis help hogy más hogy oldaná meg.
 

legördülő elemek kiratási hosszának maximalizálása

mokat · 2009. Feb. 4. (Sze), 15.25
sziasztok,

a nagyon csupasz igazság:
<form>
<select>
<option>ide baromi hosszúszöveget írok</option>
<option>ide meg nem</option>
</select>
</form>

Úgyse fogjátok értelmesnek gondolni, de annyi lenne a problémám, hogy az általam megadott hosszúságú legyen a legördített jószág álatl kíírt karakterek száma, még akkor is ha esetleg egy két elemnek lemarad a vége (de majd a felhasználó odaképzeli:P). (úgyanúgy, mint a maxlength="érték" az input type=text -nél)
thnax előre is!
 

Php néha többször fut le

halucska · 2009. Feb. 4. (Sze), 15.03
Sziasztok,

Egy rendszerben több php oldalnál is előfordul, hogy a php többször fut le(?) Úgy ellenőriztem, hogy egy file-ba logoltam egy stringet és időbélyeget.

Tehát pl: rákattintok egy cikkre -> logfileba 2-3 sor íródik be egymás után. Ha ugyanarra a cikkre kattintok, akkor már csak egy sor íródik be.

Szóval mindig ez van, első kattintásra többször hajdódik végre a php, aztán már nem. Megnéztem, elvileg mindenhol include_once van (számít? már nem tudom).

A rendszer úgy néz ki, hogy a php xml-t generál, amit xslt dolgoz fel, nem tudom, ez bármilyen szempontból releváns lehet-e.

Tudom, hogy ez így nagyon nem konkrét, és valószínűleg reménytelenül elméleti és megfoghatatlan, de azért megpróbálkozom vele, ha nem haragszotok. Mit kellene még megnéznem? Hogyan tudnám ezt egyáltalán tesztelni?

köszi
H.