Archívum - Feb 5, 2009 - Fórum téma
Scriptaculous Effect.Move átírás
Üdv!
Belefutottam egy igen érdekes bugba, természetesen explorer, mi más.
Effect.Move-ot használva azon elemek megjelenítésekor, amik eredetileg nem látszottak az oldalon (overflow-val voltak maszkolva) az oldalon mozgatva a kurzort az elemek villognak: hol teljesen eltűnnek, hol megjelennek.
Kíváncsiságból kiróbáltam nem Effect.Move-val, hanem a margin-top értéket változtatva mozgatni a cuccot, és lőn: a gond sehol.
Gondoltam beleírom a scriptaculous-ba magamnak ez, mint effektet, a következő kóddal:Azonban a várt eredmény elmaradt: ettől az IE teljesen és tökélesen megállt. Először annyit mondott, hogy 'Effect not defined', aztán hogy 'Kezeletlen kivétel történt'.
Az egész napom erre a dögre ment rá, kérek valakit, akinek van ötlete, segítsen.
Köszönöm,
Molnár Péter
■ Belefutottam egy igen érdekes bugba, természetesen explorer, mi más.
Effect.Move-ot használva azon elemek megjelenítésekor, amik eredetileg nem látszottak az oldalon (overflow-val voltak maszkolva) az oldalon mozgatva a kurzort az elemek villognak: hol teljesen eltűnnek, hol megjelennek.
Kíváncsiságból kiróbáltam nem Effect.Move-val, hanem a margin-top értéket változtatva mozgatni a cuccot, és lőn: a gond sehol.
Gondoltam beleírom a scriptaculous-ba magamnak ez, mint effektet, a következő kóddal:
Effect.MoveMargin = Class.create(Effect.Base, {
initialize: function(element) {
this.element = $(element);
if (!this.element) throw(Effect._elementDoesNotExistError);
var options = Object.extend({
x: 0,
y: 0,
}, arguments[1] || { });
this.start(options);
},
setup: function() {
this.originalLeft = parseFloat(this.element.getStyle('margin-left') || '0');
this.originalTop = parseFloat(this.element.getStyle('margin-top') || '0');
},
update: function(position) {
this.element.setStyle({
marginLeft: (this.options.x * position + this.originalLeft).round() + 'px',
marginTop: (this.options.y * position + this.originalTop).round() + 'px'
});
}
});
Az egész napom erre a dögre ment rá, kérek valakit, akinek van ötlete, segítsen.
Köszönöm,
Molnár Péter
Menükezelő
Egy többszintű menürendszer listázásához kérnék segítséget. A menünek végtelen szintje lehet és beállítható az egyes szinteken a sorrend. Van két extra mezőm, egyik a sorrendért felel, a másik pedig az aktuális menüpont szülő azonosítóját jelöli. Egy rekurzív lekérdezéssel sikeresen lehívom sql adatbázisból, viszont a megjelenítéssel problémám van. Smarty sablonkezelőt használok.
kb. így néz ki
menü1, szülő=0
menü2, szülő=menü1
menü3, szülő=menü1
menü4, szülő=0
Ha átadom tömbként a smartynak, hogy tudom ul, li felsorolásba tenni őket?
■ kb. így néz ki
menü1, szülő=0
menü2, szülő=menü1
menü3, szülő=menü1
menü4, szülő=0
Ha átadom tömbként a smartynak, hogy tudom ul, li felsorolásba tenni őket?
névnap adatbázist hol találok?
Sziasztok névnap adatbázist keresek
Tudom, hogy volt már ilyen topic évekkel ezelőtt ,de az ott megadott linkek már nem élnek sajnos :(
És ha már adatbázis , ti hogyan kezelnétek a szököév-et?
Én a következő adatbázis szerkezetre gondoltam
- id (elsődleges kulcs)
- honap(int)
- honap napja(int)
- szokoev_e (boolean)
- névnap (varchar)
van valakinek esetleg más/jobb 5lete?
■ Tudom, hogy volt már ilyen topic évekkel ezelőtt ,de az ott megadott linkek már nem élnek sajnos :(
És ha már adatbázis , ti hogyan kezelnétek a szököév-et?
Én a következő adatbázis szerkezetre gondoltam
- id (elsődleges kulcs)
- honap(int)
- honap napja(int)
- szokoev_e (boolean)
- névnap (varchar)
van valakinek esetleg más/jobb 5lete?
Javascript számolás
Sziasztok!
Nem régen tanulom a Javascriptet és valakivel konzultálnom kellene hogy előrébb hajtson. Már vért izzadtam és nem tudok rájönni mi lehet a hiba. Ez betudható a Javascritptben való járatlanságomnak is. Legyetek szivesek tekintsétek meg az alábbi kódot.
Nem régen tanulom a Javascriptet és valakivel konzultálnom kellene hogy előrébb hajtson. Már vért izzadtam és nem tudok rájönni mi lehet a hiba. Ez betudható a Javascritptben való járatlanságomnak is. Legyetek szivesek tekintsétek meg az alábbi kódot.
mennyit lehet elkérni
Üdv mindenki!
Elkészítettem egy honlapot és érdekelne, hogy mennyit lehetne elkérni érte, aki hajlandó nekem segíteni ebben az kérem írjon az alábbi címre: weblabor##kukac##mpp.hu
Az e-mail címre megküldöm a honlap címét, de ide nem szeretném direktbe feltenni.
Előre annyit php, pgsql, javascript, css vegyes mix. Egy térképes alkalmazás több réteggel.
Előre is kösz.
■ Elkészítettem egy honlapot és érdekelne, hogy mennyit lehetne elkérni érte, aki hajlandó nekem segíteni ebben az kérem írjon az alábbi címre: weblabor##kukac##mpp.hu
Az e-mail címre megküldöm a honlap címét, de ide nem szeretném direktbe feltenni.
Előre annyit php, pgsql, javascript, css vegyes mix. Egy térképes alkalmazás több réteggel.
Előre is kösz.