ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 21, 2009 - Fórum téma

Űrlap automatikus elküldése lap betöltésekor

webshark · 2009. Feb. 21. (Szo), 17.29
A következőben kérem a segítségetek:
Egy VirtueMart/Joomla alapú webáruház testreszabásával foglalkozom épp. A probléma, amibe beleütköztem a következő:
Ha az áruházban a vevő használ kedvezménykupont, akkor van lehetősége ezt a kosárnál megadni. A rendszer a kuponkedvezmény bevitele után újraszámolja az árat, de az adót nem. Az adó csak akkor kerül helyesen kijelzésre, ha a vásárló rákattint a kosár tartalom frissítése gombra.
Persze, ha a vevő a kasszához megy, már a helyes számok kerülnek kijelzésre, de addig is zavaró lehet, ha valaki látja a kosara tartalmát - helytelenül számolt ÁFA-val, vagy helytelenül számolt kedvezménnyel.

A probléma megoldódna, ha a kosár oldalra lépéskor a rendszer magától megnyomná a frissítés gombot. Az a frissítés gomb valójában egy közönséges Űrlap feldolgozó submit gomb POST metódussal.

Nem találtam meg a fentiekre eddig a jó módszert.

Ha van valakinek ötlete arra, hogyan lehet elérni, hogy az űrlap küldés automatikusan megtörténjen a lap meghívásakor, akkor szívesen venném ezt.
 

Redirect 301 GET érték figyelembevételével

fERI · 2009. Feb. 21. (Szo), 17.21
Sziasztok!

Az alábbi feladatot szeretném megoldalni, de hiába probálkoztam, nem igazán jött össze, így érdeklődnék, hogy ki hogy oldaná meg.

Van egy oldal, melynek az URL felépítése az alábbi: http://www.domain.hu/index.php?inc=101, http://www.domain.hu/index.php?inc=102, stb.

Ezeket az URL-eket szeretném .htaccess és Redirect 301 segítségével az alábbi címekre átirányítani: http://www.domain.hu/valami, http://www.domain.hu/avalami (azaz http://www.domain.hu/index.php?inc=101 URL a http://www.domain.hu/valami URL-re irányítódjon át, a http://www.domain.hu/index.php?inc=102 pedig a http://www.domain.hu/avalami URL-re).

Mivel az inc=101, stb. adatok nem tartalmaznak infót arról, hogy hova kell átirányítani azokat, így mindegyik átirányítást egyenként kell megírnom. Viszont a technikai megvalósításban elakadtam... teljesen mindegy, hogy milyen feltételt állítottam össze, az ?inc=101-es nem vette figyelembe.

Tudna nekem valaki segíteni?

Előre is köszönöm.

Üdv.
fERI
 

Saját eseményre egyedi feladat fusson le.

s_volenszki · 2009. Feb. 21. (Szo), 17.11
Régebben már foglalkoztam a témával, azonban nem jutottam túl rajta, most előkerült megint.

Ha van egy önálló szubrutin, aminek mondjuk az a feladata, hogy előugró ablakban bekérjen egy e-mail címet, ellenőrizze annak helyességét és mentse adatbázisba, akkor az úgy a legtöbbször felhasználható és legfüggetlenebb, ah a szubrutin a saját feladatán kívül semmilyen más feladatot, parancsot nem hajt végre.

Egyszerűen megoldható, hogy legyen a dokumentumnak egy egyedi esemény figyelés és kezelés, így mikor kész a rögzítés, a szubrutin trigger-el egy készen vagyok eseményt, amire a dokumentumban hozzá társított esemény kezelő lefut.

Azt terveztem, hogy amikor elindul a szubrutin, az azt kiváltó esemény ad információt arról, hogy minek kell majd történnie ha a kiváltott esemény befejeződik. Így könnyedén megoldható, hogy egy bizonyos oldalon az e-mail cím rögzítése után töltődjön újra az oldal, egy másik oldalon meg csak egészüljön ki egy lista az új címmel.

jQuery(document).ready(function(){
    $(document).bind("kesz", function(e){
       //itt hajtódna végre az onReady esemény
    }); 
});

<input type="button" value="Add meg a címedet!" onclick="routEvent('/*paraméterek az eseményhez*/','/*Itt van az onReady függvény*/')" />
Milyen módon érhetem el az esemény kezelőben az onReady értékét? Néhány órát már próbálgattam, és többnyire undefined értéket kapok.

Vissza vissza térek ehhez a bejegyzéshez http://weblabor.hu/forumok/temak/21335, azonban ez nekem tökéletesen kínai.

Amit tudok, hogy valamilyen módon tárolni kellene a bekövetkező eseményekhez tartozó onReady eseményeket, de hogyan?