ugrás a tartalomhoz

Screenshot készítése egy programból php-val

meraton · 2009. Feb. 9. (H), 21.45
Üdv, egy kérésem lenne.
A szerveren futó php script kellene hogy egy screenshotot készítsen a reton.exe nevű fájlról ami automatikusan menti a képet ha a print screen gombot érzékeli.

Ha jól tudom php megtud nyitni .bat fájlokat. Lehetséges így rávenni hogy print screen gombot "megnyomja" ?
Ha igen egy kóddal segítenétek?
 
1

Nem jó ötlet

janoszen · 2009. Feb. 9. (H), 23.01
Az exec paranccsal tudsz pl programot futtatni, de én nem tenném a helyedben, ha netre teszed ki az alkalmazást.
2

Kliens-szerver

zila · 2009. Feb. 10. (K), 10.36
Gondold végig (ha kell rajzold le), hogyan néz ki az architektúra. A php a szerveren fut, a reton.exe kliensen. Honnan tudná a szerveren futó php, hogy a kliensen mi van? Egyetlen speciális esetben oldható meg a feladat, ha a php-d a kliensen fut helyi webszerverben. Bár gyanítom ekkor is lesznek bajok: a reton.exe elkapja a printscreen eseményt és lementi a képernyőt, gombnyomás eseményt php-ból nem fogsz tudni "indítani", max valami COM-os hívással rávanni az exe-t, hogy csináljon valamit, ha erre fel van készítve. Távoli szerver esetében ez nem járható út.
3

Már a PHP is tudja...

Adam · 2009. Feb. 10. (K), 14.05
...a manuálból meg is tudhatod, hogy hogyan és hol.
6

Ez jó :)

zila · 2009. Feb. 11. (Sze), 09.07
Sőt az egész képernyőt le tudja fotózni. Mondjuk én ezt a funkciót kapásból letiltanám ha én üzemeltetném a szervert, potenciális biztonsági rés, belép az admin, a php meg fotózgatja amit csinál és elküldi a képeket valahová... Brr. Ja és engedni kell hozzá, hogy a webszerver kapcsolatba léphessen a desktoppal. Egy publikus windows szerveren ez kb. az öngyilkosság kategória...
8

Biztonsági rés...

Adam · 2009. Feb. 15. (V), 15.13
...ha nem saját szervered! Viszont ahogy kivettem, a fenti problémánál saját szerver lesz, így ez nem jelenthet gondot. A másik előnye, hogy a "PHP" képes erre, hogy te magad tudod mondjuk a saját oldaladat monitorozni különböző böngészőben, archiválni a megjelenését időről időre.
4

A készítés

meraton · 2009. Feb. 10. (K), 18.19
Maga a reton.exe a szerveren fut, arról kéne nekem egy screenshot
5

És ki fogja a szervernél a PrintScreen-t nyomogatni?

Nagy Gusztáv · 2009. Feb. 11. (Sze), 09.07
Ez totál értelmetlen célnak tűnik.
7

Akkor meg is van a megoldás

Adam · 2009. Feb. 15. (V), 15.11
Mivel windows-od van (reton.exe-ből gondolom), ezért windows-on fut majd a PHP is – mellette –, tehát meg tudod csinálni a dolgot a fentebb említett megoldással (imagegrabwindow). Szvsz tovább nem érdemes csicsázni a dolgot.