Archívum - Nov 23, 2009 - Fórum téma
css AvantBrowser segítség
Sziasztok!
Css elrendezésbeli problémával fordulok hozzátok.
Az alábbi linken egy olyan oldalelrendezés került bemutatásra ami alapján egy honlapot szeretnék csinálni viszont van vele egy kis baki.
Rájöttem hogyha a main-content-ben lévő tartalom kisebb helyet foglal el mint a left-sidebar akkor az "levágja" a menümet is..
Ezt aztán végül megoldottam úgy, hogy a main-content-nek adtam egy min-height-ot.
DE az Avant Browser-ben nem működik :(
Firefox, Chrome, Safari IE8 vígan viszi de az Avant nem..
Van valakinek magyarázata / megoldása erre? Vagy lehet a böngésző hibája?
Előre is köszönöm a segítséget!
■ Css elrendezésbeli problémával fordulok hozzátok.
Az alábbi linken egy olyan oldalelrendezés került bemutatásra ami alapján egy honlapot szeretnék csinálni viszont van vele egy kis baki.
Rájöttem hogyha a main-content-ben lévő tartalom kisebb helyet foglal el mint a left-sidebar akkor az "levágja" a menümet is..
Ezt aztán végül megoldottam úgy, hogy a main-content-nek adtam egy min-height-ot.
DE az Avant Browser-ben nem működik :(
Firefox, Chrome, Safari IE8 vígan viszi de az Avant nem..
Van valakinek magyarázata / megoldása erre? Vagy lehet a böngésző hibája?
Előre is köszönöm a segítséget!
PHP require_once()
Sziasztok!
index.php-ben van egy változóm pl:
$valtozo = "értek";
$require_once("proba.php");
proba.php tartalma:
echo $valtozo;
ez miért nem működik? Illetve, hogy lehet másképpen megoldani?
Előre is köszönöm
Gergő
■ index.php-ben van egy változóm pl:
$valtozo = "értek";
$require_once("proba.php");
proba.php tartalma:
echo $valtozo;
ez miért nem működik? Illetve, hogy lehet másképpen megoldani?
Előre is köszönöm
Gergő
Fotó szín detektálás
Sziasztok,
Szeretnék egy olyan függvényt írni, amely megadja egy fotó legtöbbet előforduló színkódját.
Itt egy példa fotó, amit a neten találtam:
http://gallery.hd.org/_exhibits/flowers/_more2003/_more09/flower-Holland-Netherlands-RF.jpg
Ennél a fotónál valamilyen zöld vagy sárga kódot kellene visszakapni. Ez megoldható PHP-ben? Ha igen, hogy? A cél egy fotókereső lenne, amelyben ha kipipálom a kéket, akkor kidobna olyan képeket, amelyben van kék szín(persze nem 1-2pixel, hanem többségében).
■ Szeretnék egy olyan függvényt írni, amely megadja egy fotó legtöbbet előforduló színkódját.
Itt egy példa fotó, amit a neten találtam:
http://gallery.hd.org/_exhibits/flowers/_more2003/_more09/flower-Holland-Netherlands-RF.jpg
Ennél a fotónál valamilyen zöld vagy sárga kódot kellene visszakapni. Ez megoldható PHP-ben? Ha igen, hogy? A cél egy fotókereső lenne, amelyben ha kipipálom a kéket, akkor kidobna olyan képeket, amelyben van kék szín(persze nem 1-2pixel, hanem többségében).
Konvertálás
Sziasztok!
Kövezzetek meg ha nagy butaságot kérdezek, de nem sikerült választ találnom egy dologra Flash videó szerkesztése közben. Elkészítettem a videót, minden működik, de directbe csak tömörítetlen videóba tudom exportálni. Nekem flv-re lenne szükségem. Lehet magában a Flash programon belül flv-be exportálni valamilyen plugin segítségével vagy egy második programot kell hozzá használnom? Ha igen akkor kizárólag Open Source -ba kell gondolkodnom.
Segítségeteket előre is köszönöm.
■ Kövezzetek meg ha nagy butaságot kérdezek, de nem sikerült választ találnom egy dologra Flash videó szerkesztése közben. Elkészítettem a videót, minden működik, de directbe csak tömörítetlen videóba tudom exportálni. Nekem flv-re lenne szükségem. Lehet magában a Flash programon belül flv-be exportálni valamilyen plugin segítségével vagy egy második programot kell hozzá használnom? Ha igen akkor kizárólag Open Source -ba kell gondolkodnom.
Segítségeteket előre is köszönöm.
népszerű tartalmak
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a mostanság egyre több helyen látható "trendek", "népszerű tartalmak" (pl a twitter főoldalán), ki hogy hívja dolgokat hogyan oldják meg? Bizonyos időközönként átdúrják az adatbázist, és összeszámolják a szavakat? Persze úgy, hogy valamilyen szótár alapján "kitilt" szavakat (névelők, melléknevek, stb). Vagy van erre valami elegánsabb módszer is?
■ Egy olyan kérdésem lenne, hogy a mostanság egyre több helyen látható "trendek", "népszerű tartalmak" (pl a twitter főoldalán), ki hogy hívja dolgokat hogyan oldják meg? Bizonyos időközönként átdúrják az adatbázist, és összeszámolják a szavakat? Persze úgy, hogy valamilyen szótár alapján "kitilt" szavakat (névelők, melléknevek, stb). Vagy van erre valami elegánsabb módszer is?
Adatok kinyerése MSword .doc-ból, php-val
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy php-vel hogy tudnám megoldani, hogy word .doc-ból egy jól felépített struktúráju(szabályos szerkesztésű) fájlból kinyerjek adatokat. Ezeket majd adatbázisban tárolnám.
Egyáltalán lehetséges ezt normálisan megcsinálni? Esetleg próbáljam az ügyfelet rábeszélni docx-re?
Köszönöm előre is, üdv.
■ Egyáltalán lehetséges ezt normálisan megcsinálni? Esetleg próbáljam az ügyfelet rábeszélni docx-re?
Köszönöm előre is, üdv.