ugrás a tartalomhoz

Fotó szín detektálás

Castor87 · 2009. Nov. 23. (H), 18.41
Sziasztok,

Szeretnék egy olyan függvényt írni, amely megadja egy fotó legtöbbet előforduló színkódját.

Itt egy példa fotó, amit a neten találtam:
http://gallery.hd.org/_exhibits/flowers/_more2003/_more09/flower-Holland-Netherlands-RF.jpg

Ennél a fotónál valamilyen zöld vagy sárga kódot kellene visszakapni. Ez megoldható PHP-ben? Ha igen, hogy? A cél egy fotókereső lenne, amelyben ha kipipálom a kéket, akkor kidobna olyan képeket, amelyben van kék szín(persze nem 1-2pixel, hanem többségében).
 
1

Detektálás

Poetro · 2009. Nov. 23. (H), 20.00
Amennyiben más nyelvben tudsz erre megoldást, azt könnyű átültetni PHP-ra. Én legkisebb befektetés címén átméretezném a képet 16x16-os méretre, és azt elemezgetném.
2

Első ötletem, hogy

Castor87 · 2009. Nov. 23. (H), 20.18
Első ötletem, hogy hálószerűen megnézek több képpontot, majd ezeket összehasonlítom. Amelyikből több van, azt adja vissza a függvény. Bár ez elég bonyolultnak tűnik.

Másik ötlet, hogy kap egy jó nagy elmosást és pixelesítést, így egy szín lesz az egész kép. De nem lenne rossz, ha lenne rá kész függvény a php-ba:)
3

csak egy ötlet

errata · 2009. Nov. 23. (H), 20.46
Helló

egy ötlet a megvalósításhoz*:
alakítsd át gif-re, így már csak 256 színnel kell számolnod, utána (közbe) méretezd át valami tűrhető méretűre pl: ahogy Poetro mondta 16*16px-re, ezután járd be a képet pixelenként, és nézd meg melyik színből van a legtöbb.
Amúgy a hasonló oldalak, már tudnak több szín keresést is szóval a helyedben én a minimum 16 alapszínig mindent feljegyeznék hogy hány százalékban van benne a képben..

*én így kezdenék neki...
4

Átlag.

deejayy · 2009. Nov. 27. (P), 08.46
Átlag.
5

mozaik kép

sleepyt · 2009. Dec. 1. (K), 12.11
Régebben az egyik ismerősőm írt egy scriptet php-ban amely meg tudta ezt csinálni.

Ha jól emlékszem adott volt egy kép amelyre egy bizonyos cellából alló táblázatot rakott és a cellákban lévő script kiolvasta az átlag rgb kódot amely az adott cella alatt volt. Ezután egy adott mappából a script keresett egy képi állományt amely megfelelő és/vagy legközelebb áll a már definiált rgb kódhoz és azt méretezve illesztette be az adott cellába. Így készített sok kis képből egy nagy mozaik képet.
A baj az hogy a scriptet én nem ismerem, de ha php-s mozaikprogrammal találkozol az biztosan a segítségedre lesz.