Archívum - Már 28, 2008 - Fórum téma
Lábléc pozicionálása
Sziasztok!
Egy olyan lapot szeretnék, hogy tartalomtól függetlenül, mindig kitolja 100% az egész oldalt függőlegesen.
De ha a height=100%-ra rakom és alá rakom a láblécet akkor látszólag ok a dolog, de ha már a tartalom vertikálisan túlnyúlik a képernyőn, és amikor görgetnék a akkor a lap legördül de a lábléc marad a helyén, szóval a tartalom már nem tolja lejjebb. Erre milyen trükk van?
Előre is köszi.
■ Egy olyan lapot szeretnék, hogy tartalomtól függetlenül, mindig kitolja 100% az egész oldalt függőlegesen.
De ha a height=100%-ra rakom és alá rakom a láblécet akkor látszólag ok a dolog, de ha már a tartalom vertikálisan túlnyúlik a képernyőn, és amikor görgetnék a akkor a lap legördül de a lábléc marad a helyén, szóval a tartalom már nem tolja lejjebb. Erre milyen trükk van?
Előre is köszi.
Létező sessionok kiíratása
Üdv!
Hogyan lehetne azt kiíratni, hogy az oldalamon melyik session fut, és hogy mi az értéke?
■ Hogyan lehetne azt kiíratni, hogy az oldalamon melyik session fut, és hogy mi az értéke?
sendmail() - tárgy mezőben rosszul jelenik meg a spanyol fordított !-jel - valami 5let?
Aggyisten!
Hírlevelet küldök/küldenék, de a tárgymezőben lévő spanyol spéci karaktert nem küldi ki rendesen:
¡Budapest....! helyette ez megy ki: ¡Budapest...
'Content-type: text/html; charset="utf-8"' / iso-8859-1 / iso-8859-2-vel is próbáltam már.
Van valakinek valami ötlete?
Eseteleg a küldő szerver "közbeszólhat" a maga beállításaival..?
Mitra
■ Hírlevelet küldök/küldenék, de a tárgymezőben lévő spanyol spéci karaktert nem küldi ki rendesen:
¡Budapest....! helyette ez megy ki: ¡Budapest...
'Content-type: text/html; charset="utf-8"' / iso-8859-1 / iso-8859-2-vel is próbáltam már.
Van valakinek valami ötlete?
Eseteleg a küldő szerver "közbeszólhat" a maga beállításaival..?
Mitra
Redesign hatása a pagerank-re
Sziasztok!
Van egy évek óta működő oldalunk, amelyet egy számunkra fontos kulcsszóra első helyen dob ki a Google. Na most ennek az oldalnak most készítem az új verzióját. Teljesen új design, új struktúra, új szolgáltatások (de maradnak a régiek is), gyakorlatilag nulláról újjáépítem az egészet. Felmerült kérdésként, hogy élesítés után lesz -e ennek negatív hatása a helyezésünkre? Nekem az első reakcióm az volt, hogy miért lenne, hisz a domain név marad, a title marad, a kulcsszavak a honlapon maradnak... De azért el lett ültetve a bogár a fülembe.
Van erről valakinek tapasztalata? Vagy esetleg félig meddig hivatalos infója?
■ Van egy évek óta működő oldalunk, amelyet egy számunkra fontos kulcsszóra első helyen dob ki a Google. Na most ennek az oldalnak most készítem az új verzióját. Teljesen új design, új struktúra, új szolgáltatások (de maradnak a régiek is), gyakorlatilag nulláról újjáépítem az egészet. Felmerült kérdésként, hogy élesítés után lesz -e ennek negatív hatása a helyezésünkre? Nekem az első reakcióm az volt, hogy miért lenne, hisz a domain név marad, a title marad, a kulcsszavak a honlapon maradnak... De azért el lett ültetve a bogár a fülembe.
Van erről valakinek tapasztalata? Vagy esetleg félig meddig hivatalos infója?
s5 bemutatóba flash videót hogyan?
Egy S5 prezentációt készítek, amiben pár videót is szeretnék elhelyezni. Beillesztem a videót lejátszó flash-t, ami szépen meg is jelenik, és le is játsza a videót, ha letíltom a css-t. Azonban, ha engedélyezve van a css, tehát lejátszom a prezentációt, akkor ott van ugyan a flash(az inspektor szerint), a mérete is megfelelő, de nem jelenik meg. Linux, firefox.
Valaki találkozott már a problémával, vagy sikerült flv-t beletennie s5 prezibe?
pp
■ Valaki találkozott már a problémával, vagy sikerült flv-t beletennie s5 prezibe?
pp