ugrás a tartalomhoz

Redesign hatása a pagerank-re

Fedor · 2008. Már. 28. (P), 15.08
Sziasztok!

Van egy évek óta működő oldalunk, amelyet egy számunkra fontos kulcsszóra első helyen dob ki a Google. Na most ennek az oldalnak most készítem az új verzióját. Teljesen új design, új struktúra, új szolgáltatások (de maradnak a régiek is), gyakorlatilag nulláról újjáépítem az egészet. Felmerült kérdésként, hogy élesítés után lesz -e ennek negatív hatása a helyezésünkre? Nekem az első reakcióm az volt, hogy miért lenne, hisz a domain név marad, a title marad, a kulcsszavak a honlapon maradnak... De azért el lett ültetve a bogár a fülembe.

Van erről valakinek tapasztalata? Vagy esetleg félig meddig hivatalos infója?
 
1

Akár lehet is

janoszen · 2008. Már. 28. (P), 15.20
Ha mondjuk rondább, értelmezhetetlenebb lesz a HTML kód a Google számára vagy megváltozik a tartalom szerkezete, akkor akár befolyásolhatja is a helyezést. Egyébként ha pl csak a CSS-t írod át, akkor elég valószínűtlen hogy változna. Plusz a rátok mutató linkek se változnak ugyebár.
3

Csak nem...

Fedor · 2008. Már. 28. (P), 15.52
Azért nagyon remélem, hogy nem lesz értelmezhetetlen a kód, ha már egyszer pont az a célom, hogy teljesen szabályos kódokat írjak, és még ellenőrzöm is validatorral... :-)

Az oldal szerkezete változni fog, mert a mostani verziót drupallal dobta össze pár éve az elődöm, én meg saját kódot írok. Az a tartalom, ami eddig a nyitóoldalon volt, ezután is meglesz, csak egy kattintással beljebb kerül, és lesznek új tartalmak is.
6

Pozitív

janoszen · 2008. Már. 28. (P), 23.00
Ahogy mondták, akár pozitív irányba is változhat. Alapvetően érdemes figyelembe venni, hogy a Drupal azért SEO szempontból nem egy rossz rendszer és minden egyéb tekintetben egész tisztességesen van összerakva, tehát valszeg nagyságrendekkel több munkád van a saját rendszerrel.
8

Egy kattintással beljebb?

zzrek · 2008. Már. 29. (Szo), 19.13
Egy kattintással beljebb? Nekem ez nem jól hangzik... Ha azok a tartalmi részek, amikben azok a szavak szerepelnek, amikre keresni szoktak egy kattintással beljebb kerülnek, akkor visszaeshet a minősítés a gugliban. (Ettől persze még maradhat az első helyen, ha a második még így is "rosszabb")
2

Új URL-ek?

Török Gábor · 2008. Már. 28. (P), 15.50
Mit értesz új struktúra alatt? A tartalmak új menüszerkezetbe szervezése? Megváltoznak az URL-ek? Készíts ebben az esetben mindenféleképpen szabályokat, hogy a régi URL-ekre a megfelelő új aloldalak jöjjenek be.
4

Elvileg nem.

Fedor · 2008. Már. 28. (P), 15.59
"Mit értesz új struktúra alatt?"

Az egyes oldalak struktúrája változik meg. Más lesz a html kód felépítése. De alapvetően ugyanazok az oldalak lesznek, ugyanazokkal a funkcióval + újak

"Megváltoznak az URL-ek?"

Meg tudom oldani, hogy ne változzanak meg. Az egyetlen nagyobb váltás, hogy design okokból az eddigi nyitóoldal ezután csak menüből lesz elérhető.
7

Csak menüből?

Gully Foyle · 2008. Már. 29. (Szo), 11.10
Ha jól értem, egy kattintással beljebb lesz a nyitóoldal, így a tartalma nem fog azonnal megjelenni. Ha így van, az bizony befolyásolni fogja a helyezést, mégpedig lefelé.
5

akár pozitiv irányba is változhatt

solkprog · 2008. Már. 28. (P), 21.02
Előre közlöm nem vagyok (nagy) seo-s de
Lehet hogy a csere után fog ugrálni a helyezésed, de szerintem olyan ~2-3 leindexelés után ismét beáll majd.
Sőt ha csak valamit el nem szúrsz akkor kezdetben akár pozitív hatása is lehet mert a google robot szereti azokat az oldalakat amelyeknek frissül a tartalma. (tudom a tartalom!=tartalom szerkezetével, de azért mégis)

Szóval változhat pozitív irányba is a helyezésed (hosszú távra kicsi az esélye rá) és negatív irányba is, de szerintem ha szépen írod meg a kódot akkor gond nem lehet.
9

az érdekes lenne :-)

Fedor · 2008. Már. 31. (H), 20.13
Mivel most az első helyen áll a Google-ban, érdekes lenne, ha ez pozitív irányba változna :-)
10

átvált

Carter · 2008. Már. 31. (H), 21.38
Átvált fizetős hirdetéssé ingyen, olyan jó lesz a helyezése! :)
11

Más kulcsszóra...

janoszen · 2008. Már. 31. (H), 21.40
Miért, más kulcsszóra simán lehet jobb helyen magasabb PageRank-el.