ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 25, 2008 - Fórum téma

Van egy jó könyv?

Piroska néni · 2008. Okt. 25. (Szo), 19.26
Kedves Barátaim!
Ajánlana valaki egy jó könyvet a SEO-ről?
Üdv:
Piroska néni
 

Web appok XUL-ban?

janoszen · 2008. Okt. 25. (Szo), 13.46
Sziasztok,

felütötte bennem a fejét a kérdés, hogy miben is kellene webes applikációkat csinálni. Gondolok itt egy saját magamnak gyártott webmail kliensre, intranetes alkalmazásra, stb.

A HTML eszközkészlete elég szegényes ablakozó komponensek terén, tehát adódik a kérdés, hogy mit használjon szegény földi halandó helyette. Két megoldást tudok elképzelni:

  • JavaScript komponens-library elkészítése, esetleg valamilyen már meglevő desktop-like rendszer használata (eyeos). Előnye: elvileg minden böngészőn működik. Hátránya: ELVILEG működik minden böngészőn, van amikor nem, minden program megírása kő kemény JS-ezést igényel.
  • XUL: XHTML-be beágyazva ideális platform lenne a mindenféle webes felülethegesztésre. Előnye: Komponensek végeláthatatlan tárháza, könnyű beágyazhatóság, szükség esetén pillanatok alatt lehet belőle desktop alkalmazást varázsolni. Hátránya: Firefox és CO only. Internet Explorer le van ejtve.


Kérdéseim tehát:
  • Milyen más technológiákat ismertek ezeken kívül?
  • Mire szavaztok? (A nyilvánvaló portability issue-tól eltekintve.)
  • Milyen jó könyvek / leírások vannak XUL témakörben? (A Mozilla-féle doksit megtaláltam, sajnos az túlságosan rámegy a Firefox extension gyártásra, nincs egy általános "getting started" fejezet.)


Köszönöm

János
 

3 ajax "loader", amik nem mennek

MSzilveszter · 2008. Okt. 25. (Szo), 08.11
Sziasztok,

készítettem egy olyan tartalom kezelőt, ahol egy és ugyan az a fájl végzi megfelelő konfiguráció mellett az adatok feltöltését, a megfelelő korrektúrázását / jóváhagyását, és utólagos módosítását (függően attól, hogy melyik request_url-től jön a kérés), és azt egészet próbáltam úgy létrehozni, hogy minden tartalom elemét egy-egy külső fájl csinálja meg, amiket szépen egy ajax_loaderrel hívok meg.